Reklama

Reklama

Světovou nukleární pohromu přežije příliš málo lidí na to, aby člověku nehrozila úplná zkáza. Uchránit je třeba především ženy, aby uchovaly rod. To je úkol pro Sama Hella, muže železných svalů a smrtelně rychlého úsudku. Jak ale vyrvat kořist zákeřným mutantům, obývajícím Žabí zemi? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (27)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Po revoluci se u nás objevilo několik obskurních distribučních společností, které náš malý videotrh zaplavily ještě obskurnějšími lacinými béčky. Jednou z nich byla společnost, na jejíž jméno si už nevzpomenu a jejím žhavým koněm ŽABÍ TEROR. Na obalu muskulatorní jedinec se samopalem, k nohám se mu vinula na jistých partiích vyvinutá slečna a okolo stály rezolutně tvářící se žabáci se střelnými zbraněmi rozličného druhu. No řekněte, kdo by něčemu takovému odolal? A tak jsme si to tady s kolegou Cooperem půjčili a těšili se na blitkózní béčko. Bylo to ještě horší, než jsme si mysleli. Těžce ubohé a amaterské, ale ti herci ve špatných maskách měli něco do sebe. Vlastně nic, ale to si jenom tak morálně zdůvodňuji, proč jsem za takovou blitku dal 20 korun půjčovnýho a obětoval tomu hodinu a půl svého času. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Problém většiny těchto postapokalyptických béček se zmutovanými zvířaty bývá většinou stejný: a) mají zatraceně lákavý název a plakát, b) jsou neskonale dementní. No, a Žabí teror má oboje. I když nutno uznat, že masky žabáků se relativně povedly a dámské osazenstvo se vyvedlo (i když ne herecky) natolik, až chlapovi brada padá. Ne, že by to na tu jednu hvězdičku stačilo, ale za ten srandovní suspenzor s vestavěnou bombou… :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Žabí teror" v sobě spojuje elementy trashových i žánrových klasik jako "Amerika 3000", "Chlapec a jeho pes" či "Útěk z New Yorku", má skvostné herecké obsazení v čele s Roddym Piperem a Sandahl Bergman a premisu i jednotlivé prvky, které by z něj mohly udělat famózní campovou brakovku. Bohužel ale veškerý potenciál pohřbývá neschopácká režie a zfušovaný scénář, tedy pokud vůbec nějaký existoval. Ne náhodou režisér Donald G. Jackson později proslul jako praktikant "zenové filmařiny" Scotta Shawa, která právě vychází z nepotřebnosti scénáře. "Žabí teror" tak zůstává typickým produktem VHS éry, kdy stačilo mít nápad, který obstojí v podobě plakátu či traileru (obojí je v tomto případě vynikající), zatímco samotný film byla jakási přidružená povinnost a nebyl radno věnovat jí příliš úsilí. Dnes se toto fiasko nicméně stává nečekanou kuriozitou, neboť vykazuje překvapivě silné paralely s ničím menším než "Šílený Max: Zběsilá cesta". Také zde totiž máme ikonického hrdinu (Roddy Piper byl známý wrestler), který je větší část filmu v pozici pasivního oběktu bez vlivu na vývoj vyprávění, silné aktivní hrdinky a příběh o osvobození chovných žen ze spáru záporáka, což eskaluje v honičku vyšinutě modifikovaných automobilů pustinou. Nutno ovšem dodat, že na rozdíl od skrznaskrz emancipačního Millerova mistrovského díla se "Žabí teror" nese v očekávaném duchu osmdesátkového machismu, podkuřování patriarchátu a to nemluvě o zneklidňující scéně přitákávající znásilnění za užití drog. Je pěkné vidět, že se společnost a popkultura od dob "Žabího teroru" přecjen posunuly. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jen bych doplnil Limu a dodal, že ona obskurní společnost se jmenovala LARS a dále vydala třeba KUKUŘIČNÉ DĚTI, SLIMÁKY nebo V PASTI. Za geniální žabí námět (i když zápletka s antihrdinou zachráněným z křesla a poslaným s implantovanou bombou proti jeho vůli na misi do nebezpečné zóny těžce vykrádá ÚTĚK Z N.Y.) a VHS cover, ucházející masky a množství atraktivních slečen dávám tu jednu hvězdu, ale jinak je post-katastrofický ŽABÍ TEROR katastrofa. Sice to není tak trapné jako tromárny, ale je to přibližně stejně nudné a neakční. Defacto je tu jen jedna větší akce a sice podprůměrná honička dvou futuristických vozítek na konci, jinak se tvůrci zaměřili na humor, ale nějak zapomněli být vtipní. Film se dočkal pokračování ŽABÍ MĚSTO II (1993), kde si Sama Hella zahrál Robert Z´dar, TOAD WARRIOR (1996) a MAX HELL COMES TO FROGTOWN (2002). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Obskurní zábavnej trash kterej jsem za mladých let neviděl, ale pobavil i v pozdějším věku i když možná, že dřív bych z toho byl nadšenej, takhle vidím jenom ultra blbou rádoby postapo zplácaninu na úrovni amatérských filmů, ale zase určitá nostalgie a lítost, že tohle už dneska neuvidíte níž v hodnocení nepustí.50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úsměvné postapo se sympatickou conanovskou Sandahl Bergman v roli doktorky, nucené tanečnice a bojovnice, které sekunduje Rody Piper mající po dvě třetiny filmu elektronický pás cudnosti. To se to pak blbě utíká na svobodu...Více jak polovina filmu je nepříjemně užvaněná, napětí se dostaví až v Žabím městě. Solidní masky, střílení a útěk připomínající skromně Mad Maxe. Naivní béčko se zmutovanými žábami potěší především sběratele podobných obskurních snímků. Dobrá hudba připomene tu westerny, tam fantasy. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zábavný post-apocalyptický film. Film jsem viděl někdy v první polovině 90. let na VHS. Zajimavá hlaška:" Váše dcera zrušila obvinění ze znasilnění, protože zjistila, že je těhotná." Tento film musí člověk brát s humorem a nostalgii. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Žabácká verze Šíleného Maxe říznutá Planetou opic? No ne tak uplně :-). Mohlo to být naprosto ultimátní béčko a totalní sranda, jenže to by to musel natočit někdo jiný než (původním povoláním zápasník) Roddy Piper, který si samozřejmě zahrál i hlavní roli ó. Takhle je to většina filmu exemplarní sbírka výpotků jednoho egoistického, ješitného a buranského pitomečka, který sází jednu traparnu za druhoua tváří se ři tom jako James Bond. Trošičku přecejen tento blábol pozvedne poslední pulhodinka filmu a dvojice hezkých "asistentek" hlavního "hrdiny". Jo a to poslední co vás zajímá asi ale nejvíc - jo prsa tam jsou ... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle u nás vydala společnost LARS. Obal vynikající,dějově velkej podřaďák. Tady se šetřilo,aby bylo na kostýmy a masky zmutovanejch žab. Zápletka slušná,ženský pěkný,ale ten dojem studijovýho filmu mi nedá spát. ()

matestlust odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel sem nevydržel na takovou ptákovinu koukat do konce a to jsem milovník post-apocaliptických béček velikej...Ale tohle je fakt kravina nehorázná.Jediný,na co se tam dá koukat,sou krásný kozy jedné z Piperovo společnice,to mi ale bohužel nestačí... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Postapo trash road movie v ktorom hlavný hrdina cestuje s dvoma babenkami v ružovom aute a sem tam stretnú nejakú ďalšiu, ktorá po ňom vyštartuje. Ale všetky majú smolu a divák si tým pádom neužije ani žiadne erotické scény, lebo hneď na začiatku mu nasadia pás cudnosti. Takže sa len tak flákajú a nudne kecajú až kým sa v poslednej tretine nedostanú do nejakej starej putiky a opustenej továrni, ktoré majú predstavovať mesto plné žabích ľudí s ktorými sa trochu pobije a oslobodí ďalšie babenky s ktorými si to najskôr zase nerozdá, ale to už sa nedozvieme, lebo nás od tejto mizérie konečne vyslobodia záverečné titulky. Na trash to je málo WTF a vtipné. Alebo som bol proste príliš triezvy na tento typ filmu. Jednu hviezdičku dávam za netypickú krásku z Barbara Conana Sandahl Bergman. Roddy Piper ako totálny nadsamec mi bol znova absolútne nesympatický a behom tohto filmu som si aspoň uvedomil jak strašne sa podobá na Russella Crowea, ktorého tiež vôbec nemusím. 1/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rody Piper ma potešil. Je to nakladačka, ktorá si to užíva. Sandahl mi pripomenula, že je predsa len lepšia v nejakej ,,sword and sorcery,, mlátičke, ako nejaká doktorka strážiaca unikátny pohlavný nástroj hlavného hrdinu. Akciu to nemá takmer žiadnu ( až na pár prestreliek a výbuchov ) a výprava je zameniteľná ( hlavne kvôli tuctovým lokáciam ). Je to skôr len taká 80tková bižutéria, ktorú si zoberiete na nejakú retro disco, aby nakoniec opäť skončila na pár desaťročí v šuplíku. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina patří v postapokalyptickém světě mezi poslední mužské samce, kteří jsou schopní rozsévat mužské sémě. Je to legenda mezi samci a má nedobrovolně rozmnožit americkou rasu. Je využit ženskou ligou pro obrodu lidstva a musí najít přeživší ženy. Každá žena ve filmu je modelka a každá mu kvůli jeho pověsti leze do kalhot. Problémem je, že mu ženská liga dala pás cudnosti s výbušninou. Proto je musí poslouchat a bojuje i proti zmutovaným žábám, které vede nelítostný žabotyran s logem Mercedesu na hrudi. Tenhle film nemá chybu, scénář dokonalý, herci nehrají, triky neexistují a natáčelo se to v jedné staré továrně. Hlavní hrdina hází se samurajským mečem jako s vrhacím nožem, krev je oranžová a na konci ho čeká největší boj. Musí oplodnit plné auto neznámých žen, které mají inteligenci malého slůněte. Přejme mu štěstí a výdrž, bude jí potřebovat. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Tohle vidět kdysi dávno v předaleké galaxii 90. let, tak už jsem to měl dodnes nakoukáno aspoň stokrát. Je to trešoidní úlet jak řemen, levnej filmek za pět padesát, ale na tři hvězdy jsem se pobavil dost a dost. Roddy je bourák, Sandálka je sympaťanda, masky žabáků jsou překvapivě velmi povedený a Cec Verrell je nádherná kočka. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem originální pecku. Originální Žabí teror teda je - to musím uznat ale o pecce bych si nebyl až zas tak jistý. Na odpad to není protože jsem to celé zkouknul s lehkým úsměvem a párkrát jsem se pobavil. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nebert mé hodnocení moc vážně, film jsem viděl před strašlivou dobou. Ale ten námět, to zpracování, to je prostě béčko se vším, co na něm mám rád. A ty masky obojživelníků nemají chybu. ()

Reklama

Reklama