Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Paříž, Francie, 1899. Řeka Seina vyplavila kufr s rozřezaným tělem neznámé ženy. Vyšetřování se ujímá mladý detektiv Antoine, který ale netuší, že aby odhalil vraha, bude muset čelit korupci, vydírání a spiknutí na těch nejvyšších místech. (Skylink 7)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (8)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Výborne scenérie, ktoré navodzujú dobovú atmosféru. ale pravdu povediac, ako sa líšili roky 1890 alebo 1900 neviem, takisto nie som detailista a neviem aké šaty, či klobúky boli v tom či onom čase. Historický obraz pre mňa, ktorý bol podaný v tomto seriály je k plnej spokojnosti. Horšie, že som čakal krimi seriál a tu je to skôr telenovela o intrigách, zákulisných ťahoch štátnej polície. Čakal som, že s policajta sa vykľuje rovný chlap, ktorý pôjde za nejakým cieľom a ono to je len panáčik, ktorý sa len tak mece. Čakal som, že od posluhovača sa dostaneme k nejakej hodnote a ono to dopadlo nemasno neslano. ()

porky93 

všechny recenze uživatele

Tato minisérie na mě od prvního dílu působila jako francouzská verze úspěšného německého Babylonu Berlín a troufám si tvrdit, že se její tvůrci svými německými kolegy výrazně inspirovali. Místo Výmarské republiky je však dějištěm Paříž na přelomu 19. a 20. století a ústředními tématem je nástup antisemitismu a anarchismu ve Francii té doby obklopující příběh vyšetřování jedné brutální vraždy. Scénář sice není nijak přelomový, ale rozhodně je dostatečně zajímavý na to, aby vás příběh bavil celých 8 dílů. Plusem je rozhodně i široké spektrum zajímavých postav z různých krůhů francouzské společnosti té doby. Výjimkou je paradaxně jen unylý hlavní protagonista, inspektor Antoine Jouin, který za celých 8 dílů nezmění ani jednou výraz. Celkově je Policie Paříž 1900 zajímavý historický exkurz a slušná detektivka, která v ČR zůstává víceméně bez povšimnutí. Z tohoto důvodu zatím nevznikly české titulky, takže zájemci si musí vystačit s těmi anglickými. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Dávám tři za způsob natočení .Všechno v tmavé mlze, až není vidět co se odehrává.Digitální zobrazení kulis exteriérů....všechno jakoby spíchlé horkou jehlou.Snad jen pochválit by se dal scénář.Ale režie a kamera příšerná.Kvituji že byly vysílány dva díly za sebou  a asi stačilo ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Podstatne drsnejšia verzia Dobrodružstiev kriminalistiky. Výstraha!!! Silno naturalistické a extrémne antisemitské. Celá séria sa v podstate odvoláva na Dreyfusovu aféru: https://sk.wikipedia.org/wiki/Dreyfusova_af%C3%A9ra ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Potěšila hutná, špinavá atmosféra i celkový naturalismus. Nepotěšila tvůrčí nerozhodnost a neschopnost soustředit se na jedno téma a tvůrčí snaha napodobit Babylon Berlin. Z poutavé detektivky se tak stává roztahané drama, které řeší téma antisemitismu nebo postavení žen ve společnosti na konci 18. století. Hodinové díly, neúnosně natahované a detektivní případ obalený balastem x dalších témat. Vydržel jsem 5 dílů první série a i přes zvědavost jsem to nakonec vzdal. V tomto případě mě to docela mrzí, protože temné dobové detektivky...ty můžu. ()

Galerie (433)

Reklama

Reklama