Reklama

Reklama

Recenze (6)

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 1981 - Cena poroty (Dušan Kovačevič a Božidar 'Bota' Nikolič za scenár) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto by to asi vyzeralo, ak by bol Orwell Srb. Zaujímavý mix komédie a paranoidnej stalinistickej dystopie, v ktorej už po neviem koľký krát totálne exceluje Danilo Bata Stojković, ktorý sa pomaly šplhá v mojom rebríčku najobľúbenejších hercov. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomily a beze sporu hodne vtipny "spy" snimek, jugoslavska (nejenom) filmova mentalita je kapitola sama o sobe, tady mi byla velmi blizka... :) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Jak si jugoslávskej prosťáček umyslí, že musí špehovat údajnýho nepřítele státu, a nakonec do toho zaplete celou rodinu. Danilo Stojkovič exceluje po celou dobu filmu a vlastně to všechno stojí na něm. Ve scéně kdy řval na Boru Todoroviče, jsem jenom zíral. Lidi jsou prostě hloupý stvoření, který jsou schopný věřit, že chlapík co si pronajal cimru pracuje pro CIA a musej ho zastavit dřív, než bude pozdě. Tady to bylo podtrhlý režimem a dobou. Docela se divim, že to prošlo. ()

vlastovka 

všechny recenze uživatele

Fantastický film - jeden bezvýznamý človíček dostane na základě obyčejného výslechu na policii dojem, že má sledovat svého nového podnájemníka (navrátivce z exilu). Dotyčný je pak narůstající paranoiou přesvědčen, že nájemník je zápaďácký špion a rozhodne se he místo odhalení zlikvidovat... ()

Vojpa 

všechny recenze uživatele

Skvělá a docela drsná komedie na téma, které opět bohužel nabývá na aktuálnosti. Tento film by měl patřit k všeobecnému vzdělání, aby se lidé dokázali vysmát hlouposti a manipulativnosti těch, kdo zase na každém rohu hodlají odhalovat nejrůznější agenty. ()

Reklama

Reklama