Reklama

Reklama

Busterův svět

  • Česko Svět podle Bustera (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bustera jen tak něco nerozhází. Každý den se pečlivě připravuje na své kouzelnické vystoupení za pomoci zkušeného kouzelníka, pana Larsena. O prázdninách se totiž chystá vyhrát talentovou soutěž, a až dospěje, chce být jedním z nejlepších kouzelníků Dánska! V cestě mu ale stojí jeho největší nepřítel a favorit letní soutěže Olaf, který si navíc dělá zálusk na spolužačku Joannu, do které je Buster zamilovaný. Buster se bude muset postavit nejen Olafovi, ale také pomáhat svojí postižené sestře a starému panu Larsenovi, kterému přestává sloužit zdraví. Na tohle Busterovy kouzelnické triky stačit nebudou… (JuniorFest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem zjistil, že se dá natočit skvělý film o ztracených botách (Božské děti, 1997), jsem přesvědčen, že schopní filmoví tvůrci dokážou zpracovat do kvalitní filmové podoby jakékoli téma. Nenechal jsem se proto odradit anotací na Busterův svět, ačkoli nebyla právě slibná, a statečně jsem si tento dánský film pustil. Hned na začátku jsem si povšiml, že tvůrci asi chtějí sbírat neomarxistické body za vhodná témata (tělesně postižená holčička, nemohoucí senior), ale nevypnul jsem to. Hlavním hrdinou je chlapec, který touží proslavit se jako varietní umělec (eskamotér). Postižené děvčátko je jeho sestra. Otec obou dětí je cvok, který mele o tom, že je třeba naslouchat nebi a nad všechno se povznést, protože je to velmi povznášející. To, že mu jeho dceru ve škole šikanují spolužáci, neřeší nebo to ani nezaregistroval, ale nejspíš se jen tváří, že o tom neví. Zbytek viz v anotaci filmu. Jde o přihlouplý, nasládlý, sentimentální kýč, který se snaží brnkat na city skupiny mentálně rezonujících diváků, k nimž naštěstí nepatřím. Občasná moudra, jež filmové postavy vinou scénáristy pronášejí, jsou fakt k posrání. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I když to podle zdejšího hodnocení nevypadá, Busterův svět není vůbec tak špatným filmem. Faktem je, že se u něj asi víc pobaví dospělí než děti. Buster je totiž hodně nápaditý klučina, kterému lépe než kouzlení jde vymýšlení výmluv a to mu ještě naplno pracuje fantazie. To vše přispívá k opravdu úsměvným situacím. Neméně zábavné jsou i další postavy, třeba jeho otec. A upřímně řečeno si myslím, že kdyby hlavní hrdina využil své přednosti, mohl se věnovat trapnomagii, která se třeba u nás stala ohromně populární. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi pre mňa. Ja som celkovo odmietol všetky boostre, posilňováky i zodpovedné dávky, a s týmto Busterom s pehami až v pazuche som si tiež nepotykal. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama