Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oslňující filmový debut slavného Claude Rainse, jež bravurně ztělesnil tajemného lékaře, kterému se podařilo objevit sérum neviditelnosti. Maskován bandáží a černými brýlemi, Rains přijíždí na Anglický venkov, aby utajil svůj ohromující objev. Stejné sérum, které mu umožnilo stát se neviditelným, v něm vzbuzuje nutkání páchat čím dál tím strašlivější zločiny. Mistr hororů James Whale natočil podle románu H.G. Wellse film, který dalece předběhl svou dobu a dodnes zůstává nezapomenutelným milníkem světové kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

fefee 

všechny recenze uživatele

Neskutočne bravúrne efekty na svoju dobu priam neuveriteľné, To je bohužiaľ okrem ešte záživného očakávania krátkej stopáže filmu ako dopadne tak jediné čo na filme upúta. Malo to ako inak už tradičný odkaz tedajšej doby, ale neskutočne dementné správanie sa niektorých postáv ma priam rozčarovali. Celkovo ale vzato, film ktorý určite stojí za to si pozrieť. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Neviditelný muž je pro mne jasným důkazem toho, že takto staré filmy nemusí být pouze jenom pro pamětníky a pro studenty filmových škol. U tohoto filmu těžko může někdo říkat „na tu dobu to bylo dobré, ale“. Neviditelný muž je totiž skvělý i dnes. Hned od začátku nabírá rychlý spád a až do závěrečných titulků se neobjeví ani jedno hluché místo. Po celou dobu jeho sledování jsem se velmi dobře bavil. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za film jako takový čtyři hvězdy, protože pět si u mě vysluhujou ty snímky, které znam skoro nazpaměť nebo mě něčím odrovnaly, šokovaly, upoutaly. Ale tady mi prostě zůstával rozum stát, jak se v roce 1933 dalo natočit něco tak úchvatnýho, především samozřejmě po trikové stránce. Úvodní scéna, kdy neviditelný muž prochází sněhovou vánicí, nemá chybu, ale naopak svoje určité kouzlo. Jako celé todlecto revoluční dílko... :-) ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška klasických filmových triků lahůdka, kdyby se tenkrát už uděloval oscar za vizuální efekty, Neviditelný muž by byl jedním z aspirantů. Část záběrů, kdy je vidět například jen kus oblečení, je udělána klasicky pomocí drátků, záběry se samotným hercem byly vyřešeny pomocí celotělového černého obleku na černém pozadí a následném zkombinování s požadovanou scénou. Rainsův výkon tak nebyl pouze hlasový, jak by se mohlo na první pohled zdát. Příběh je adaptovaný velmi zdařile, během (z dnešního pohledu) krátké stopáže objasní téměř všechny nejasnosti, jenom konec je trochu zkratkovitý. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Film mi mierne pripomínal príbeh Dr. Jekylla a Mr. Hyda. Vedec, ktorý sa do svojho experimentu vložil úplne, stratil svoju osobnosť a bol pohltený predstavou moci, ktorý mu jeho objav prinášal. Film bol dynamický, dramatický a napínavý až dokonca. Efekty boli skvelé, nebolo v nich toľko chvastania ako v novšom sfilmovaní z roku... Kratšia stopáž bola dokonca vítanou zmenou a len zvýšila dynamickosť diela. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu pozoruhodný horor, který představuje šíleného muže, který se stal neviditelným a má snahu ovládnout svět pomocí vražd a jiných zvráceností, mě to hodně zaujalo a proto dávám 5 * ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Triková stránka je vskutku impozantní (a krom neviditelného muže dojde i na vlakovou nehodu či explozi auta), nicméně kazí to iracionálně uvažující postavy a hlavní hrdina mi rovněž moc sympatický nebyl a tu smrt jsem mu přál... A to jsem až doposavaď v těhle starých Universal hororech fandil monstrům. Zklamání. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělé triky,clovek skutečně jen koulí očima celých 71 minut co filmaři dokázali s technikou kterou měli k dispozici. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Další výborný sci-fi/horor film z počátku filmu. James Whale už lepší nenatočil. Scény s "odhalováním" neviditelného jsou výborně natočené (tehdy jistě dechberoucí). Oceňuji také humor který filmu rozhodně nechybí (např. paní hostinská- člověk neví,jestli přehrává schválně, nebo skutečně) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tyhle cca hodinove stopaze jsou proste bozi. To me bavi. Film svizne ubiha, triky v pohode, zajimavy zaver. Aneb jak polapit neviditelneho cloveka. :) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z príšeriek od firmy Universal Pictures ,ktorá sa od ostatných odlišuje hlavne tým ,že má poriadnu hĺbku a efekty ,ktorým by mohol v tej dobe závidieť kdejaký vysokorozpočtňák. Cením námahu tvorcov sa piplať a s námahou zosobniť vec pre oči neviditeľnú ,pretože si viem predstaviť aká bolesť musela byť na tú dobu ukázať ,že táto osoba skutočne existuje i keď neexistovali CGI a ľudia sa zo záberov nedali vymazať. Originálne ,výstižné, zaujímavé ,napäté a špičkové aj na dnešnú dobu. Tento film je proste WOW. Divím sa ,že o tom tak málo ľudí počulo ( je super ,že sa na tento rok plánuje remake ). A i keď je film miestami dosť predvídateľný tak vás hlavný protagonista a záporak naraz s jeho schopnosťami bude stále ohromovať a scenár ,herecké výkony a ich prevedenie do praxe vás podrží až do konca filmu. ( Všetky ostatne aspekty vyčleňujúce toto univerzum ako hudba ,výzor či tempo ostali skoro nezmenené ) I keď nie ste zažraní do starých filmov ako ja ,odporúčam aspoň tento jeden kúsok zhliadnuť na vlastnú zodpovednosť. Prinajhoršom by vám to rýchlo utieklo. Po dopozeraní som mal pocit ,že som pozeral 15 minútové video natlačené obsahom až ide prasknúť a nie nejaký celovečerák. 80% - Zatiaľ najlepšie ,čo Obludárium od Universal predviedlo. Geniálne! ...Známka: A - ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Víta nás fujavica. Zasnežený muž s obväzmi na tvári a čiernymi okuliarmi príde do krčmy a ani za sebou nezavrie dvere. Samozrejme zábava tým utíchne, veď kto sa smeje v zime? Svojím záhadným vzhľadom budí podozrenia, ale izbu dostane. Experimentuje aj tam a začínajú problémy pri jeho neplatení a nerešpektovaní jeho súkromia. Až polícii sa odhalí vo svojej neviditeľnosti, aby zvedavý dav postrašil. Jeho maniacky smiech a šialenstvo v podaní Clauda Rainsa poteší. Čo sa logických lapsusov týka, vidíme asi najhoršie vyšetrovanie v histórii, kedy sa polícia orientuje len na vypočúvanie svedkov bez zabezpečenia dôkazov. Okrem toho je dej veľmi predvídateľný a zaujímavý je len hlavnou postavou a jeho hercom. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kterému v podstatě není co vytknout. Neviditelný muž je na tu dobu celkem nejednoznačná postava (není to 100% záporák), působí docela slušný chaos a triky, spočívající v jeho interakci se světem jsou skvělé. Navíc se film netáhne, nezdržuje zbytečnými povídacími scénami a ve finále je i celkem akční (scény kdy stovky lidí a policistů obkličují neviditelného). Na tu dobu luxusní horor. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Má to spád, promyšlený příběh a na svou dobu dokonalé triky, které i o téměř osmdesát let dokáží vzbudit obdiv. Před tímto klobouk dolů. Kevin Bacon a jeho Muž bez stinu samozřejmě s bambulí taky dolů.. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Neviditelný muž je i v dnešní době výborný temný sci-fi thriller, který musel být ve své době naprostá bomba. Atmosféra je vybudovaná skvěle. Velmi ji pomáhá hlas hlavního neviditelného hrdiny, rozhodně doporučuji ke sledování v originále (s titulky). Efekty rozhodně nezestárly a fungují také i dnes. Vytknul byl jen pár maličkostí. Občasné přehrávání vedlejších postav, žena hospodského měla opravdu protivný ječák. A možná krátkou délku, kdy mi děj připadal moc zkratkovitý. V některých pasážích bych uvítal něco navíc. Potenciál zlého neviditelného muže je prakticky nekonečný a šlo z něj vytěžit ještě více. I tak dávám čtyři hvězdy za parádní film. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

"Power, I said!" :) Nápadité, promyšlené, těžko něco vytýkat. Kalhoty zpívající si Nuts in May, samojedoucí kolo atp. atd. Na IMDb poukazují na stopy ve sněhu – je fakt, že by měly mít tvar chodidla, ne boty. Ale to je detail. Pozn. Bass je anglické pivo (už od 1777) , zneviditelňující látka monocane pochopitelně neexistuje. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Efekty moc nezestárly, příběh (nebo spíš způsob vyprávění děje) o kus předběhl dobu, jediné s čím jsem měl problém bylo přehrávání některéch herců. Každopádně ten kultovní status patří Neviditelnému muži zaslouženě. Chvilkama fakt strašidelný thriller. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Každý z nás chtěl alespoň jednou v životě býti neviditelným. A kdo tvrdí že ne, touží po tom dodnes. A nebo alespoň do zhlédnutí tohoto filmu, tak jako já. Šílenost je holt jev, který jde vždy a všude ruku v ruce s genialitou a vůbec nikdo na tom nic nezmění. A stejně tak platí, že jisté sféry poznání nebyly člověku doposud určeny a měly by proto zůstat neodkryty. Neviditelný muž je nicméně zřejmě nejzdařilejśí a nejvěrnější pocta Wellsovi a to předvším díky své hutné atmosféře, skvělým hereckým kreacím a nepochybně také díky originální a bezchybné trikové práci a to všechno z doby precomputerové. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Minimalistická stopáž by občas mohla inšpirovať aj súčastných tvorcov. Skok priamo do deja, žiadne zdĺhavé vysvetľovanie, mrazivá atmosféra nočnej snehovej búrky navodená úžasne a Whale ju dokáže udržať počas celého filmu. Trikom nie je čo vytknúť, stačí sa pozrieť na rok vzniku filmu a porovnať s niektorými súčastnými CGI srandičkami. Výborný film, ktorý sa drží rovnako kvalitnej predlohy. ()

Související novinky

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Hvězda Hill House se zneviditelní

Hvězda Hill House se zneviditelní

13.07.2019

Herec Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House, Drákula) získal hlavní roli v chystaném remaku hororové klasiky Neviditelný muž z roku 1933. Snímek chystá režisér Leigh Whannell (Insidious 3:… (více)

Remake Neviditelného muže shání posily

Remake Neviditelného muže shání posily

13.03.2019

Studio Universal ještě před pár lety plánovalo po vzoru Marvelu a DC Comics své vlastní propojené univerzum. Nikoliv komiksové, ale hororové. Jenže prvním snímkem tzv. Dark Universe se stala Mumie s… (více)

Reklama

Reklama