Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oslňující filmový debut slavného Claude Rainse, jež bravurně ztělesnil tajemného lékaře, kterému se podařilo objevit sérum neviditelnosti. Maskován bandáží a černými brýlemi, Rains přijíždí na Anglický venkov, aby utajil svůj ohromující objev. Stejné sérum, které mu umožnilo stát se neviditelným, v něm vzbuzuje nutkání páchat čím dál tím strašlivější zločiny. Mistr hororů James Whale natočil podle románu H.G. Wellse film, který dalece předběhl svou dobu a dodnes zůstává nezapomenutelným milníkem světové kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zde je třeba smeknout pře filmovými triky a to hodně hluboko. Ten konec měl být zpracován lépe. Skoro celý film je na co koukat. Děj je svižný a občas je i trocha legrace. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Brilantné, vtipné, s uctyhodnými efektami a v prvom rade strhujúce od začiatku až do konca, bez jediného hluchého miesta či chybičky na kráse. Trhajúce vtedajšie stereotypy a na svoje pomery aj dosť násilné, ligotavý klenot predovšetkým vďaka skvostnému Rainsovi  a jeho hereckému maximu. Vôbec som nečakal, že to bude až tak perfektné. Až na tú uziapanú ježibabu... Za mňa 95%. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film z 30. let co jsem viděl. Typicky pro svou dobu, délka filmu přesahuje sotva 1 hodinu. Musím říct, že ta jedna hodina je nabita až k prasknutí. Děj je vynikající od začátku. Triky úžasné, plynulé, o dost lepší než třeba v King Kongovi, který vznikl ve stejném roce. Hlavně film má atmosféru strachu a neznáma. To mi chybělo třeba u Frankensteina, Draculy... I po těch letech prostě po všech stránkách třída. Včetně finální scény...opravdu, to nejlepší z 30tých let. Proto 5* ()

Achab 

všechny recenze uživatele

úžasný film na třicátá léta včetně triků, a křik, pláč hostinské byl velmi pronikavý a docela mě rozesmíval. ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Jak už je tady psáno triky jsou na danou dobu naprosto excelentní a ani dnes, po téměř 80ti letech nepůsobí vůbec směšně. Vidět tohle ve třicátých letech tak nevěřím vlastním očím. Velice zajímavý a působivý film. Opravdu zajímavý námět, poctivé herecké výkony, kvalitní režie a to kouzlo starých filmů se nedá zapřít. O třídu lepší než Frankenstein. 90% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z hádam prvých filmov, ktorý sa objavil na plátnach kín a dopadlo to vcelku fajn. Musím tu hlavne uznať, že na to, že sa tento snímok točil ešte v medzivojnovom období, sú tu celkom slušne zvládnuté vizuálne efekty a som z toho pomerne dosť prekvapený. Netušil som, že aj v tom čase si s tým akosi filmári vedeli poradiť. Dejovo to bolo priamočiare a herecky tiež fajn. Zub času si už vypýtal svoju daň a preto musím ubrať z hodnotenia, každopádne ale pekný pokus. 60 % ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Asistent vědce vynalezne sérum, které ho zneviditelní, ale současně jako vedlejší účinek začne být agresivní a vraždit lidi v touze po moci. Velmi dobrý starý horror s kvalitními triky, šíleným smíchem a dokonalým řevem hostinské. ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Tento snímek ve své době bezpochyby exceloval povedenými triky a kvalitním scénářem. A uchvacuje ještě po téměř 80 letech. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

Toto dílo jsem dlouho nemohl sehnat a jsem rád, že jsem si tímto kouskem mohl doplňit filmové vzdělání. Převratný snímek zejmena po technické stránce. Efekty neviditelného muže byly naprosto geniálně udělané. Sama osobnost invisible mana bylo užásně udělaná. Tíha napětí byla prosáklá scénámi, na kterých se objevoval (neobjevoval) Claude Rains. Především díky jeho hlasu, se stal snímek naprosto atmosférickým. Úžasně na mě doléhaly jeho možnosti, co všechno špatné se dá s neviditelností udělat. Gratuluji panu režísérovi k natočení skvělého filmu a jistě si ho zařadím do své kolekce nejlepších hororů. ()

zoze 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit jak pracné muselo být natáčení “neviditelnosti“. Ani po tak dlouhé době film neztratil na své kráse. I přesto, že jsem téměř po celý film byl příjemně hororově napjatý, chvílemi jsem se i s chutí zasmál. Kam se na tyhle staré horory hrabou dnešní „lekačky“. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Naozaj úchvatné efekty. A to bez prehliadania na dobu vzniku. Nato, že snímok bude mať pomaly 100 ROKOV ide o skutočne funkčnú záležitosť. Som fakt veľmi udivený ako to vtedy dokázali tak presvedčivo vytvoriť a spracovať do podoby, ktorá napriek námetu neni absolútne ničím na smiech. Dej búra akékoľvek očakávania či predtuchy, ide si totálne po svojom dokonca aj bez klišé. Horovo síce vôbec nie, preto dávam o jednu * menej, ale v rámci prevedenia je to bezpochyby ikonický klenot žánru, nestarnúci ani nestrácajúci pôvab. Herci taktiež výborní, samozrejme v hraniciach dobovej rétoriky a správania (taká chyžná polovicu svojich scén viacmenej bezdôvodne prekričí alebo dosť divné zahranie pádu zo schodov či vlastnej smrti). Príjemná dĺžka stopáže zaručuje zábraneniu odklonu od pútavosti. Lahodný kus. ()

antober 

všechny recenze uživatele

(3.5 hviezdičky) Slávny román rovnako slávneho spisovateľa H. G. Wellsa sa dočkal kvalitného spracovania už v roku 1933 pod režijným vedením "frankensteinovho otca" Jamesa Whalea. Na rozdiel od niektorých iných "hororov" vzniknutých v tom období si zachoval svoje nesporné kvality, ktoré vyplývajú z faktu, že ide skôr o sci-fi než o hororový príbeh. Snímka zabezpečila slávu Claudeovi Rainsovi (Casablanca, Záhadný pán Jordan, Lawrence z Arábie), hoci ho divák ako "neviditeľného" takmer vôbec nevidí. A vedeli ste, že jeho filmovú lásku hrá tá istá Gloria Stuart, ktorá sa o vyše 60 rokov objavila ako starká prežijúca Titanic? ()

prokys12 

všechny recenze uživatele

Film v té době jako z jiné planety, pokud bych někomu popisoval efekty, které byly v tomto skvostu k vidění, asi by mi každý nevěřil. Holt neuvěřitelná nápaditost a skvělé zpracování na zcela nových základech filmové tvorby. Děj rozhodně nenudí, nemusíte zde půl hodiny čekat, než začne to, na co se celou dobu připravujete – dočkáte se v prvních pár minutách. Hudba výjimečně zapadající do temné noir atmosféry nikoho neurazí. Herci nadprůměrní, nemohu si stěžovat. Někomu by mohlo vadit, že některé scénky jsou spíše úsměvné než hororové a že od tohoto žánru by čekal něco trochu jiného a více děsivého. Já si to nemyslím a takto naservírované mi to bohatě stačí. Pobavil jsem se, byl jsem napjatý a nadšený. Konec filmu nebudu spoilerovat, avšak očekával jsem ho trochu jinak provedený, nicméně i tak je opravdu povedený. Na druhou stranu tím lépe. Lepší než filmy, u kterých si konec ihned dokážete domyslet po 5 minutách sledování :) 90% ()

Související novinky

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Hvězda Hill House se zneviditelní

Hvězda Hill House se zneviditelní

13.07.2019

Herec Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House, Drákula) získal hlavní roli v chystaném remaku hororové klasiky Neviditelný muž z roku 1933. Snímek chystá režisér Leigh Whannell (Insidious 3:… (více)

Remake Neviditelného muže shání posily

Remake Neviditelného muže shání posily

13.03.2019

Studio Universal ještě před pár lety plánovalo po vzoru Marvelu a DC Comics své vlastní propojené univerzum. Nikoliv komiksové, ale hororové. Jenže prvním snímkem tzv. Dark Universe se stala Mumie s… (více)

Reklama

Reklama