Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oslňující filmový debut slavného Claude Rainse, jež bravurně ztělesnil tajemného lékaře, kterému se podařilo objevit sérum neviditelnosti. Maskován bandáží a černými brýlemi, Rains přijíždí na Anglický venkov, aby utajil svůj ohromující objev. Stejné sérum, které mu umožnilo stát se neviditelným, v něm vzbuzuje nutkání páchat čím dál tím strašlivější zločiny. Mistr hororů James Whale natočil podle románu H.G. Wellse film, který dalece předběhl svou dobu a dodnes zůstává nezapomenutelným milníkem světové kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Efektu neviditelnosti bylo dosaženo složitým maskujícím procesem, kvůli němuž musel být Claude Rains (Dr. Jack Griffin) celý zahalen do černé, těsně přiléhající sametové kombinézy. Točilo se na černém pozadí a záběry se kombinovaly se záběry prázdné scény, takže ve výsledku bylo vidět jen oblečení bez herce. (Pavlínka9)
  • Neviditelného muže hrál obvykle Claude Rains, ale někdy ho zastupoval dublér. Od Rainse se dá rozeznat podle toho, že je vyšší a má výraznější nos, což je viditelné i přes obvazy. (Pavlínka9)
  • Ačkoli má Claude Rains (Dr. Jack Griffin) ve filmu hlavní roli a jeho postava je na plátně 95% času, herec se ve skutečností objeví až v úplném závěru. (Kulmon)
  • Když se šel Claude Rains (Dr. Jack Griffin) po letech na film podívat do kina, tak ho obsluha u pokladny hned poznala po hlase a mohl jít na představení zdarma. (Kulmon)

Související novinky

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Hvězda Hill House se zneviditelní

Hvězda Hill House se zneviditelní

13.07.2019

Herec Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House, Drákula) získal hlavní roli v chystaném remaku hororové klasiky Neviditelný muž z roku 1933. Snímek chystá režisér Leigh Whannell (Insidious 3:… (více)

Remake Neviditelného muže shání posily

Remake Neviditelného muže shání posily

13.03.2019

Studio Universal ještě před pár lety plánovalo po vzoru Marvelu a DC Comics své vlastní propojené univerzum. Nikoliv komiksové, ale hororové. Jenže prvním snímkem tzv. Dark Universe se stala Mumie s… (více)

Reklama

Reklama