Reklama

Reklama

The Strange World of Planet X

Obsahy(1)

Dr. Laird ve své laboratoři na venkovské samotě pracuje na pokusech se silným magnetickým polem. Obyvatelé blízké vesnice z toho vůbec nemají radost, poslední dobou se ve vesnici dějí divné věci a všichni si to spojují právě s doktorovými experimenty. Za Dr. Lairdem přijede podivný cizinec, aby ho varoval, že následky jeho pokusů mohou být mnohem vážnější, nežli si dokáže představit. Ale možná už je pozdě... (p6qwre)

(více)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: KAŽDOU SEKUNDOU, KDY VÁŠ PULS SPLAŠENĚ TLUČE, JEJICH TLAPY ROSTOU DO NEUVĚŘITELNÝCH ROZMĚRů!!! NEUVĚŘITELNĚ ŠOKUJÍCÍ!!! TATO PUSTOŠÍCÍ SMRT PLENÍ ZEMI, HROZÍC LIDSTVU ZDRCUJÍCÍM CHAOSEM!!! ____ Stejně jako Angličani úspěšně vytěžili popularitu seriálu ´The Quatermass Experiment´ převedením do filmové podoby, doufali, že něco podobného se jim podaří i s filmovou adaptací sedmidílného seriálu ´The Strange World Of Planet X´ z roku 1956. Film ale ve Spojených státech propadl a o jeho později nabytém kultovním statutu se dá také těžko mluvit. 50 minut se totiž tady jede na půl plynu, kdy se recyklují tři místnosti, kde herci pronášejí bez většího zápalu své dialogy. Mluví se tu o šílených bouřích a přílivových vlnách, ale nic z toho se neukáže, pouze tučné novinové titulky. Něco zajímavějšího se začne dít až 20 minut před koncem, kdy po lese běhá zmutovaný hmyz (tedy makrozáběry pohybujících lučních kobylek, brouků a stonožek před statickými fotografiemi lesa), vojáci po nich střílí a jeden z brouků v detailním záběru okusuje ukousnutou půlku obličeje jednoho z vojáků. Hlavní hrdinka – mladá vědkyně (jejíž příchod v silně politicky nekorektním výrazu jeden z aktérů komentuje se slovy: „Znám tenhle typ žen. Bez muže, frustrována, bez smyslu pro humor, oddána jen své práci.“) se chytí do pavučiny a z kraje obrazu sleduje, jak na zadní projekci za ní pavouk zakusuje tučnou masařku. Triky svoji kvalitou opravdu vypadají jako ze stáje Berta I. Gordona, včetně unáhleného konce s malovanou krajinkou za aktéry. Ale aspoň si člověk odnese jedno důležité zjištění – pokud jako mimozemšťan chcete tajně zapadnout mezi lidi, musíte se oholit! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Celkem nezvládnutý film, důvod je možná překvapivě ten, že by mnohem lépe fungoval jako rozhlasová hra. Dost možná tak totiž byl napsán scénář, a vůbec neupraven pro film. Takže máme hodně ukecané dialogy, kde osoby pomalu vysvětlují, co zrovna dělají, kde jsou a co vidí, a co se bude dít dál. Z občasných perel jsem místy třeštil zrak – hlavní důvod, proč to vůbec vidět. Jinak jde o prý jediný britský film s monstrózním hmyzem, na který je ale nutné počkat 60 minut z 75 minutového filmu. Herecky britský standard (Benson výborný), trochu podobný seriálům a filmům s Quatermassem, silně se hlásící ke skvělému americkému Day the Earth Stood Still. Nebavil, ale úplně neodpuzoval. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Šílený vědec, nebezpečné pokusy, výpadky rádia i televize a návštěva z vesmíru. Tajemný pan Smith přišel (přiletěl) zabránit blížící se katastrofě. Dohady, pokusy a nekonečné povídání přeruší až útok maniaka, co si vybírá ženy nerozumně se pohybující noční krajinou. První z útoků je mu překažen, na podruhé je úspěšnější. Jenže ani jeho nečeká nic dobrého. V lese se objevil zmutovaný hmyz! Pro hladové šváby, mnohonožky či pavouka jsou lidé vítanou kořistí. Tedy je to poněkud guláš, jelikož se sem přimíchaly i nymfa šídla (na suchu?) nebo čolek, ponrava chrousta je asi v pořádku. Nasazena je samozřejmě armáda, jejíž boj s hmyzem je úspěšný jen částečně. Nakonec přiletí i legrační létající talíř. Po trikové stránce mizerné. Hmyz je fajn, ale jedná se o zvětšené exempláře, které jsou do filmu zasazeny pomocí rychlého střihu a laciné zadní projekce. Nejhezčí je asi scéna, kdy doktorku Dupontovou pronásleduje šváb, co záhy skončí v pavučině jako potrava osminohého predátora. Slabý průměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodně těšil, protože sliboval béčkovou zábavu s obříma zvířatama. Což mám hodně rád ale bohužel zvířata a tedy celková zábava se objevý až po hodině což je málo. Nicméně celej film se táhne od vědce k vědci takže člověka to poměrně začne nudit. Ale některý dialogy fakt stojej za to a pobaví. Ona celá ta naivnost je taková roztomilá. Scény s velkýma zvířatama jsou ale parádní. Hlavně scéna s pavoukem se mi líbila. Jen škoda že tyhle scény jsou krátké. Za zmínku stojí i stejnomený seriál který sice nebyl vyloženě dokončen ale je o něco lepší. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Drobnými procenty asi nadsazuji, ale poslední minuty si mě zcela získaly. Nejsem právě fanoušek hmyzu, housenky, kobylky a červi mi působí mrazení v zádech, ale krásně se na ně ve filmu kouká. Bohužel je tato kombinace Dne, kdy se zastavila země a monster movie o obřím hmyzu nedotažená. Příliš se v tom kecá a místo toho, abychom si užívali lidožravého hmyzu, první náznak spatříme ve 40. a letmo ho poprvé zahlédneme v 50. minutě filmu. A to je strašně málo, dějově to do té doby přešlapuje na místě a jedinou znepokojivou postavou je pan Smith. Ale jak říkám, závěr mi to dost vynahradil a třeba záběr na obřího hmyzáka okusujícího obličej mrtvýho chlápka je fakt nádhernej. Dobrý je, že tvůrci se nijak neobtěžovali složitými triky a všechen hmyz točili před zmenšenou zadní projekcí, a tak to vypadá, že jsou obrovský... a hlavně reálný. V porovnání s jinými hmyzofilmy té doby si to nadsazení na tři hvězdy obhájím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj angličania mali čo hovoriť do populárneho žánru 50. rokov. ( Earth ) Monster movie s naivnou zápletkou, necharizmatickým mimozemšťanom a lacnou trikovou stránkou. Presne, ako väčšina tých ostatných produktov. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Obývají planetu vzdálenou daleko od Země, vládnou silou, kterou si nemůžeme umět představit. A anglicky se naučili tak, že poslouchají britská rádia. ()

Reklama

Reklama