Reklama

Reklama

Bezhlavý jezdec

  • Sovětský svaz Vsadnik bez golovy (více)

Obsahy(1)

Příběh na motivy stejnojmenného románu Thomase Mayne Reida se odehrává v okolí Fort Inge v Texasu. Statkář Woodley Poindexter s dcerou Louisou, synem Henrym a synovcem Cassie Calhounem, který je vojenským důstojníkem, přijíždějí v koloně z Lousianny na haciendu Casa de Corvo v Texasu. V požárem spálené prérii jim ukáže cestu Maurice Gerald, původem irský mustangér. Ten se zamiluje do krásné kreolky Louisy, dcery plantážníka Poindextera, po níž však baží i Cassie Calhoun. Po odjezdu Maurice Geralda, jehož ctitelkou je temperamentní Mexičanka Isidora, se začínají dít divné věci a v krajině se zjevuje tajemný bezhlavý jezdec... (Mariin)

(více)

Recenze (11)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních mnou viděných westernů, na který dodnes nostalgicky vzpomínám. Jako dítě jsem se u něj i docela bál, protože obsahoval tak trochu i hororové prvky, ale dnes už by to asi tak strašidelně nepůsobilo. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sovětská kovbojka a navíc s triky a s charismatickým ženským idolem Olegem Vidovem.... Hm, to už je ale fosilní záležitost... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Je to kuriózní, Rusové natočili jediný vážně míněný western a ten patří k tomu lepšímu z evropské produkce, chápeme-li jej jako film určený mládeži. Nádherné exteriéry krajiny a hispánské kultury (točilo se na Kubě), dobové kostýmy honorace, statkářů, kovbojů, vojáků i černých otroků. Námět s výrazně kriminální až hororovou zápletkou. Vlasatého irského blonďáka Maurice hraje Oleg Vidov, pohlednou Louisu Ludmila Savaljevová, statečného lovce Zebulona Ivan Petrov a Mexičkanku Isidoru kubánská herečka Eslinda Nunézová. Česká televize film vysílala v neděli 13. 2. 1977. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ruský, vlastně sovětský western, který se odehrává v Americe? Docela zajímavá kombinace, která ale celkem funguje. Asi už jsem ale viděl moc westernů, než abych snímek mohl nějak více ocenit. Je to dobré, ale není to skvělé a nějak mě to nedostalo. Popravdě mi to přišlo trochu moc jako divadlo než skutečný western. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Můj první strašidelný film.Bál jsem se asi hodně ,když si to po třiatřiceti letech ještě pamatuju. Bylo mi šest. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Netypický western, ktorý takmer po celú dĺžku filmu tápa. Zápletka je slabšia, aj keď to ako-tak zachranuje záver. Práve od záverečného súdu dostáva film šťavu, bohužiaľ to nemôže stačiť na to pred tým. Film zlyháva tiež na hereckým prevedeniach, ktoré boli také nemastné-neslané. Chváliť môžem ale kostýmy a tiež pokus o hororový prvok s bezhlavým jazdcom. Hodnotenie: 50% ()

hunterN 

všechny recenze uživatele

Jde o filmové zpracování mého oblíbeného románu z dětství, romanticko-dobrodružného, místy až hororově laděného, westernu Bezhlavý jezdec od T.M. Reida. Pravda, kvalit amerických klasik, nebo spagetti westernů Sergia Leoneho tenhle film sice nedosahoval a hlavní hrdina, jakýsi Oleg Vidov, ve své době prej idol všech sovětských soudružek, mi připomínal Budaře, ale přesto všecho šlo o jinak překvapivě příjemný filmový zážitek (jak by asi řekl Jaz, autor oprasků sčeskí historje: "simtě, na rusaki doprí"). Možná za to mohou ty čtyři skotský, ale sovětský western jsem si užil daleko více, než když se američané snažili natočit Tolstého ruskou klasiku Vojna a mír. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem na ten film chodil do kina. Hezký jsem se u toho bál, dnes to spíš působí úsměvně. Jen z té nostalgie dětství tři hvězdy. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem kdysi dávno jako dítě, ale intezivně to na mě zapůsobilo. Pravděpodobně to byl úplně první westernový příběh, který jsem měla možnost vidět, a zapálil ve mě jiskru zájmu o tento žánr. Ovšem nejvíc byla knížka - půjčila jsem si ji v září ve školní knihovně a vrátila až v červnu. A četla jsem to pořád dokola. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Radyo to napsal přesně tak, jak bych to napsala já....a moc ráda bych se na tento film koukla znovu...ta nostalgie, to je něco strašnýho .-) ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Tak viděno po 45letech, jako osmiletý, jsi jen pamatuji jak jezdil někdo na koni a někde ve tmě a jak jsem se toho hrozně bál a vlastně jsem vůbec netušil že to byl sovětský western natočený na Kubě. ()

Reklama

Reklama