Reklama

Reklama

QAnon: The Search for Q

(seriál)

Recenze (4)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

QAnon je směs mezi ARG (typu Cicada 3301), random kecy trolla na 4chanu, starých konspiračních teorií typu Alex Jones a skutečných událostí jako Epstienova „sebevražda“ a části MeToo (např.: Kevin Spejsojc). Každý na 4chanu ví, že si jakýkoliv blbec může na /pol/ vymyslet cokoliv. Ačkoliv by dříve konspirace Q byli považován za „fake und gay“, v dnešní době nedůvěry ve zkorumpovanou vládu a elity dokázala tahle věc přitáhnout spoustu „true believers“. Jinak dokument, který zkoumá Q fenomén, snaží se komunikovat i s lidmi, kteří v tuhle konspiraci věří. Lidmi, kteří do jisté míry byli zrazeni systémem, bez životního cíle – kteří našli věc, za kterou můžou bojovat. Nakonec se Q tvrzení stali i tak lživé, že i konspirátor Alex Jones se na ně vykašlal. Jako když tvrdíte, že jste Insider a vše co řeknete (Hillary zatknou) se prokáže jako falešné, tak by vám asi nikdo věřit neměl. Dokument se dostává do konspirace za konspirací a to je na tom „kuriozního“. A skoro zajde až moc hluboko, že je tomu téměř těžké věřit. A musím říct, že mi přijde trochu přitažené za vlasy, že za to může Flynn (tím myslím, že Q přímo založil jako psy-ops a ne využil později). Poslední epizoda je trochu horší než první dvě. Nemyslím si, že kdokoliv z vlády by byl tak blbý, že by tvrdil, že zatknou Hillary přesně v určený den. A nebo, že Trump na 100% vyhraje volby. Spíš mi přijde, že naskočil už na rozjetý vlak, aby ho využil. Přijde mi to trochu jako bojovat proti nepotvrzené konspiraci sice nepotvrzenou, ale pravděpodobnější konspirací a nevím jestli je to dobře. I přesto si trochu nedokážu vysvětlit zaregistrování Q loga. I to však může být náhoda. PS.: Jeden ze původních zakladatelů Vice (už tam nepracuje) je zakladatel Proud Boys, jen (ne)zábavný fakt. PPS: Je zde pár věcí, kde tvůrci trochu nedodali kontext. Myslím třeba, že GamerGate byla trochu zjednodušená (MUH etika v herní žurnalismu), ale jde jen o poznámku, která je jen trochu důležitá k 8chanu (mimochodem trpaslík je vtipný). A ještě trochu myslím, že taky nevysvětlili, Cicada 3301 bylo několik ARG, pravděpodobně uděláno různými, na sobě nesouvisejícími, lidmi. A myslím, že to o kterém se v dokumentu mluví, je jedno z těch pozdějších. U původní Cicady se pokud vím nikdy nezjistilo, kdo to byl. Transvestigation (Michel je chlap) cameo taky potěšilo. PPPS: Také to ukazuje, že i navzdory populárního memu /pol/ nemá vždycky pravdu. PPPPS.: Je docela vtipný, že lidi berou Trumpa jako bojovníka proti „pedo“ elitě, když i on je součástí lidí, kteří byli na Epsteinově ostrově. Checkmate, cuckservatives. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Qanon je řízená izraelská opozice, která dělá cestu antikristu a připravuje lidi na tzv. Zlatý věk - falešného míru a prosperity. Qanon je past, vede lidi k falešnými světlu a naději. Satan dá lidem 1000 pravd, aby uvěřili jedné jediné lži. Jediná pravda, cesta a život je Ježíš Kristus. Jediný ON má plán s každým na této zemi. Žádný Qanon ani falešný mesiáš. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Už nějaký ten čas jsem vyhlížel pořádnou dokumentární sondu do světa QAnon... díky Vice. Mini-série je vystavěna jako poutavá, zábavná a chvályhodná investigativní práce osobité dvojice reportérů, kteří se snaží dopídit odpovědi na otázku "Kdo je Q?". Dotazují se angažovaných (podezřelých) jedinců, spojují si jedno druhé dohromady, vyhodnocují závěry a systematicky postupují dál a dál až do chvíle povolebního chaosu a dne útoku na Kapitol. Od satanskýho kultu demo-pedofilů, krve miminek a bigfootí porno, přes Larpy a 8chan, až po zvysoka řízený psy-op a tajemného generála Flynna - je to nabitý. Osobně jsem ten fenomén bral za bizarní a víceméně neškodný mix konspiračních kokotin, ale po tomto vnímám jako podstatně větší hrozbu, co nabrala znepokojivých rozměrů. Podívejte, uvidíte, ať žije naše rozvrácená socmediální, post-faktická realita... Doporučuji HBO sérii (x), pár let starý článek na téma Americe hrabe (x) a Feels Good Man o temné síle internetu (x). "Being American now means we can believe anything we want." P.S. S02 je taky dobrá, kterak se Q rozprostírá do trojí státní moci, kostelů a lidových milic, stává ještě reálnější hrozbou v už tak solidně najebaný demokracii. Exot jako Byrne mi sice nepřijde moc přesvědčivý bubák, ale zato divácky vděčná postavička. ()

Reklama

Reklama