Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter a Freddie nájdu egyptského archeológa Dr. Zoomera zavraždeného tesne predtým, než sa stihol vrátiť do Ameriky. Medailón ich zavedie do krypty, kde oživnutá múmia terorizuje okolie... (matriosa)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne tak moc vtipné jak bych od týhle dvojice očekával. Popravdě mám o něco raději Three stooges, sice je pravda že tohel bylo moje první setkání s touhle dvojicí ale bohužel jsem se zasmál tak 2x, a to hlavně na konci kdy byl jeden z komiku mumií a pletly si ho s pravou a naopak. Sice to bylo dnes již spíše klišé ale i tak mě to rozesmálo. Efekty byly roztomilé(hlavně ten netopýr). Ale jinak to bylo opravdu spíše nehumorné a občas dost zdlouhavé. Pro mě průměr. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to již u jiného jejich filmu, ale zopakuju to. Proklet budiž den, kdy Lou Costello uvěřil, že je dobrý komik, nebo že by snad měl nějaké herecké nadání. Tady se opět trapně pitvoří, neustále háže přímé pohledy do kamery, aby jako zvýraznil „joke“, který právě udělal. Je to fakt utrpení ho sledovat. To jeho parťák je na tom o dost lépe, jeho projev je spíše tlumený a jakoby nad věcí toho, který je z té dvojice chytřejší. Jinak tenhle „wannabe“ slapstick typu Laurel a Hardy, stejně jako Costello, není příliš vtipný, i když dva, tři dobré nápady se tu najdou. Ale úplně to zatratit nemůžu, má to nádherné, klasické, staromódní egyptské kulisy (celé se to točilo v ateliéru) a na nich se teda mé oko popáslo. Ale do příště se teda dvakrát rozmyslím, jestli ještě s dvojkou Abbott – Costello budu ztrácet čas. Snad jenom proto, abych pochopil, proč to byl na přelomu 40. a 50. let tak velký fenomén. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Divím se sám sobě, že to s Abbottem a Costellem stále zkouším, ale přece jen, komu by se chtělo přejít další setkání s mumifikovaným princem Kharisem? Je to klasická komedie ve stylu A + C, takže vůbec není vtipná a oba hlavní protagonisté jsou velmi nesympatičtí a nepříjemní. Jedno velké plus ale tento film má: atmosféru. Možná za to můžou sice evidentně umělé, přesto krásné egyptské kulisy. Anebo skvělá hudba, ta nejklasičtější, kterou si jen můžete ve filmech o mumii a z Egypta představit. I proto jsem přimhouřil oko před jinak nehumorným pořváváním dvojice hrdinů, jejich zmatenému pobíhání a hloupým záměnám. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasický Abbott a Costello. Je to docela zábavné, ale nijak zvlášť vtipné. Scénka s mizející mrtvolou se určitě stala inspirací pro podobnou scénku ve Fantomasovi. Je docela zajímavý, že i když se Abbott a Costello jmenujou ve filmu Peter a Freddie, tak se oslovujou a svými pravými jmény. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americká komedie „Abbott and Costello Meet the Mummy“ není vyloženě třaskavá, ale sem tam se zde najde humor, který vás pobaví, ať už je to situační komika, nějaká ta hláška anebo třeba jen pitvořící se herec. Mumie se tímhle filmem nikam neposouvá, není zde žádný lepší příběh, nic, co by skutečně dovedlo zaujmout víc než jen ta komika. Ale na jedno podívání to pobavit může. ()

Reklama

Reklama