Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poprvé se u nás ukázala v roce 1994 v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět, jako seriál navazující na stenojmený a velmi úspěšný celovečerní film od již zmiňovaného Disneyho. Hlavní postavou je zde mořská panna Ariel, která si se svou rozpustilou a paličatou povahou dokáže získat srdce snad každého. Prožívá mnohá dobrodružství a nebojí se jak hněvu svého otce (král Triton) tak ani varování přátel (králův rádce krab Sebastian). Jejím největším lákadlem je svět lidí a jasně všem kolem dává na jevo, že netouží jít ve šlépějích svého otce, ale naopak svou vlastní cestou. V doprovodu žluté rybky Floundera se tak vydává na různá dobrodružství neberoucích konce a nemajících hranice nebezpečnosti... (stub)

(více)

Recenze (33)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Seriál animačne veľmi podobný celovečernému debutu Malej morskej víly. V zásade je to najmä pre tie najmenšie deti, ale dýcha z toho značná dávka nostalgie a aj to klasické prevedenie tejto rozprávky len umocňuje zlatú éru disneyoviek. Príbehovo to nie je až také terno, ale ako seriál to určite obstojí. Očakával by som možno väčšiu nadväznosť na prvotný film. 55 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál podle nesmrtelný klasiky.Sebastián prostě válí a pamatuji si, že v raních víkendových hodinách v Disneyho koutku patřila Ariel k mým oblíbenějším pohádkám, asi mám v sobě trochu víc estrogenu, na druhou stránku nemám zapotřebí škrábat se na chlupatý hrudi a píčovat jakej sem chlapák, že dívat se na pohádku o mořské víle je buzerantské, to dělají jen imbecilní kreténi...a že jich tady je ;) 80%. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V poslední době mívám tendence vracet se do dětství - a po Rychlé rotě, Kačeřích příbězích a 101 dalmatinech přišla řada i na mou, kdysi tolik milovanou Ariel... A zatímco v prvních dvou případech jsem se (k mému velkému překvapení) poměrně nudil, ve zbylých dvou to bylo naopak! V prvé řadě vyzdvihuji precizní animaci a zpracování podmořského světa - na televizní seriál je zde vcelku velké množství rozpohybovaných postaviček, řada lokací a spousta drobných detailů (ehm, bublinky :), díky čemuž působí království Atlanticy neskutečně energickým dojmem. Dále chválím práci s barvami a celkový "look," jenž využívá spíše tlumené, lehce potemnělé prostředí, díky čemuž je vizuál věrnou kopií originálu z roku 1989 (narozdíl od barvami hýřícího sequelu "Návrat do moře"). Pak jsou tu samozřejmě skvělé postavy - narozdíl od takové Sněhurky, Popelky nebo Růženky totiž Ariel již ve svém prvém filmu předvedla, že rozhodně není nezajimavým a plochým charakterem a díky její touze po poznání je vskutku báječnou hybatelkou příběhu - a nejinak je tomu i v tomto seriálu... dále zde máme skvělými hláškami oplývajícího Sebastiana, roztomilého Floundera a spoustu vedlejších, víceméně epizodních postaviček, z nichž mne nejvíce zaujaly "rebelka" Perla či němá Gabriela (je mi 21 a epizoda "Hvězdice splněných přání" mě přinutila uronit několik slz, což se mi prakticky nestává!!!)... a pakliže připlují na scénu Uršula nebo zlý Manta (mockrát to nebylo), to je teprv o zábavu postaráno :) Náměty jednotlivých dílů též hodnotím kladně, stejně jako hudbu a texty písní. Dabing je rovněž perfektní - jak z Novy, tak z Primy (jelikož však ten "novácký" nikde není, chvíli mi trvalo než jsem překousl některé nuance - např. refrén jedné z písní zněl "V souznění," avšak Prima jej nahradila slovem "Náramný"). Hravé, milé, zábavné, výtky mne snad ani nenapadají - zpočátku mi sice přišlo poněkud nelogické, proč by sakra filmová Ariel dávala Uršule svůj hlas, když v tomto prequelovém seriálu měla to potěšení přesvědčit se, co je tahle chobotnice vlastně za mrchu, avšak díky Uršulině minimální účasti a Arielině dobrosrdečné, naivní a idealistické povaze jsem ochoten tuto "nesrovnalost" překousnout :) ()

m0lL!sS 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nevzpomněl na úžasnou Ariel, červeného krabíka Sebastiana a žlutou rybku Floundera...Pár let zpátky mě jejich mořské putování provázelo každé víkendové ráno. Jedna z nejlepších seriálových pohádek mého dětství, na kterou se jen tak nezapomíná. Věřím, že ještě mnohé generace se budou bavit stejně tak dobře, jako já...Nostalgie! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, který měl na svědomí jedno z mých prvních životních setkání s merchandisingem - mořská panna Ariel a její kámoši krab Sebastian a rybka Flounder byli tehdy prostě všude: na aktovkách školáků, na školních penálech, tričkách, mikinách... Vzpomínám si, že jsme doma měli i hrací míč s Ariel a jejím otcem Tritonem... ach, to byly časy :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava hluchoněmé Gabriely se zakládala na skutečné holčičce, která byla fanynkou seriálu a zesnula během první série. (HappySmile)
  • Úvodní znělka je kombinací písniček "Part of Your World", "Under the Sea" a "Kiss the Girl". (HappySmile)
  • Vzhled mořského draka z 5. epizody 3. série s názvem Heroes je založen na dračím vzhledu postavy Maleficent z klasické disneyovky Šipková Růženka (1959). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama