Reklama

Reklama

Naprosto neočekávané

(festivalový název)
  • Hongkong Fei chang tu ran (více)

Obsahy(1)

Jeden z raných filmů produkční společnosti režiséra Johnnieho Toa, který ač natočený jiným režisérem, nese klasické rysy Toovy režijní práce a jeho filmového stylu. Proto mu také bývá připisován a je považovaný za důležitý titul jeho tvorby. Jedná se o jednu z nejodvážnějších žánrových kombinací, neboť v sobě spojuje linii drsného policejního thrilleru a mladicky naivní romantické komedie. Překvapivě tento nesourodý mix funguje naprosto bezchybně a obě linie vzájemně podporují působivost svých motivů. To však není jediný z naprosto neočekávaných prvků filmu a na diváky čeká množství nepředvídaných zvratů. Velkou mírou tomu napomáhá pro Toovy filmy charakteristický faktor nevyzpytatelné náhody. (JFL)

(více)

Recenze (10)

Adrian 

všechny recenze uživatele

NIe zaujimave svojim dhrnutim zanrovych ploch seriozneho krimi s odlahcenou romantickou liniou, ako sokujucimi momentkami (nove funkcne vyuzitie moznosti domacej pracky) a zaverom popierajuci sladkost happyendov v neheroickom bloodshed prevedeni ako silny kontrapunkt k Woovym krvavo baletnym exhibiciam. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Název "Naprosto neočekávané" je zcela všeříkající a to na mnoha rovinách. Primárně by divák neměl podceňovat daný snímek. Nejen, že skýtá mnohé nečekané zvraty, ale perfektně funguje jako drama, akční film a romance, přičemž geniální kombinací všech prvků skládá úchvatné dílo. Druhotně název naznačuje, že není radno podceňovat hongkongské komerční filmy a vnímat je pouze jako únikovou zábavu. Kontext doby je až překvapivě výrazný v převažující většině směrů hongkongské kinematografie, přinejmenším od 70. let do současnosti. Pole scénáře vynikajícího scenáristy Yaua Nai Hoie vznikl jedna z nejvíce skličujících reflexí pesimistických nálad v Hongkongu doby před předáním Číně. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Solidní policejní drama, které na několika místech nese typický rukopis Johnnieho Toa a je napěchováno hongkongskými herci, jež se ve většině jeho filmech zhusta objevují. Aspekt, jenž mi nedovolí jít na vyšší hodnocení, představuje hudba, která mi prožitek ze snímku až příliš mnohokrát rušila. Občas mi také připadalo, že přechod mezi vážným a odlehčeným laděním v některých sekvencích onu ladnost postrádá. Positivem budiž, že snímek se na konci snaží dostát svému českému festivalovému názvu. (Filmasia 2007) ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Poté, co se celou dobu mísí vyšetřování a romantická linie (kterou bychom v této podobě hledali spíše v teenagerských filmech než mezi dospělými policisty) přichází finále opravdu ve stylu původního názvu, jehož překlad zní Naprosto neočekávaný konec. A po odlehčování (ke kterému patří i ona zde proklínaná hudba, zcela ve stylu teenagerského filmu či seriálu) je konec opravdu masakrózní a ona pomalá nevyhnutelnost závěrečné přestřelky pozvedává film na naprosto jinou úroveň. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi dusná atmosféra policejního thrilleru v kontrastu s přeslazenou romcom složkou funguje v tomto případě překvapivě dobře. Dusno je opravdu pořádné neboť film očividně čerpá z masivních obav o budoucnost Hong Kongu, které byly v době uvedení filmu aktuální. Z dua Simon Yam a Ching Wan Lau by se dalo sice vytěžit možná ještě o chlup víc, ale jinak filmu krom nudného soundtracku není moc co vytknout. Ve srovnání se svým bratrským snímkem The Longest Nite ale Expect the Unexpected výrazně zaostává. To však neplatí jen pro Hong Kongské thrillery konce 90. let ale naprostou většinu filmů. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Výkony herců byly opravdu dobré a provedení taky nebylo úplně k zahození. Tomu napomáhala kamera, která byla sice trošku moc akční, ale narozdíl od střihu ne až tak nevyvážená. Bohužel scénář předurčil tuto kriminálku být půlenou s ne až tak dobrým sociálním dramatem. Bez špetky detektivky - to je na tom to nehorší. Takže relativně kvalitní akce i zamyšlení nad životem, ale v policejní práci chybí jakékoliv vyšetřování, a sociálnu chybějí vážnější kontakty. 45% ()

Reklama

Reklama