Reklama

Reklama

Recenze (3)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašně zákeřný film. Úvodní titulky slibují cosi jako komentář doby, ale zbytek nabídne jen prezentaci mladých kluků, kteří se z vděčnosti dali k Triádám. Další zádrhel je v tom, jak jsou ti mladí vylíčeni: jako pohodáři, co mají peníze, hezké oblečení, pěkné holky a auta Jsou cool, jen sem tam někoho zabijí, zmlátí a samozřejmě si všechno užívají. Jestli se na tohle dívají mladí lidé, kteří nejsou schopni nějaké reflexe (protože film ji rozhodně neposkytne), dostanou jen tenhle zmanipulovaný obraz. Že je to uvedení do světa Triád zábavnou formou? Na tomhle světě není nic zábavného a když ještě mladým a hloupým lidem vnucuje svou pokřivenou představu, vypadá to skoro jako náborová akce. Ta jedna hvězdička je za postavu Kwana, kterou si střihnul Francis Ng se svým přehráváním, takže ji téměř nejde brát vážně. PS: Když už se chce někdo dívat na svět Triád, doporučuji obě Election nebo Made in Hong Kong, což jsou nejednostranné a sofistikovanější filmy. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Solidní popcornové nahlédnutí do světa triád. Svou popularity si tento film jistojistě nezasloužil svou hloubkou ale chytlavou zábavností. Na filmu je znát (a to nejen díky povedeným vizuálním callbackům) že předlohou byl komiks a není to vůbec na škodu. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Parta mladíků se dostane do konfliktu s členy hong kongských triád. Jedním z nich je brutální Kwan a druhý z nich je mírnější Bee. Bee se mladíků zastane a ti se ho rozhodnou následovat. O deset let později je Bee vůdce jedné z větví triád a oni mladící jsou jeho pomocníci. V čele je Ho Nam a jeho pravou rukou a nejlepším přítelem je Chicken. Pak ale při jednom úkolu zabijí jednoho z konkurentů svého šéfa. Co však netuší je, že onen zabitý dlužil peníze Kwanovi, který je také vůdce jedné z větví triád. Ten se to rozhodne nenechat bez odplaty. Když vůdce hong kongských triád Chiang pověří Bea úkolem v Macauu, tak Kwan na Nama a jeho přátele uchystá léčku. Neúspěch způsobí převrat v hong kongských triádách. Kwan nahradí v čele triád dosavadního šéfa Chianga a Nam se rozkmotří s Chickenem a ten odjíždí na Tchajwan... Gangsterská sága začíná. První díl mnohadílné série není žádným převratným dílem. Čím více dílů však vidíte, tím více začnete doceňovat první díl. Zdejší gangsteři jsou příjemní mladíci, kteří provozují herny a nechtějí nic mít s drogami. V pozdějších dílech díky tomu budou mít problémy. V prvním díle narazíte na dost chaotické bitky (v dalších díle už naštěstí nejsou). Na druhou stranu tato serie není o bitkách, ale o uvedení do světa triád velmi zábavnou formou. ()

Reklama

Reklama