Reklama

Reklama

Nejhorší člověk na světě

  • Norsko Verdens verste menneske (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda... Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (243)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dramédia, ktorá má slušný nábeh na úspech, ale vo finále to zas až také terno bohužiaľ nebolo. Julie mi prišla ako nejaká psychicky nestála ženuška, ktorá sama nevie, čo vlastne chce. A tak balansuje medzi sympatiou k Akselovi a následne Eivindovi. Schválne vravím, že sympatiou, lebo toto z jej strany rozhodne Láska nebola. Herecké výkony boli super, akurát ten scenár mi prišiel v konečnom dôsledku taký... akoby tomu niečo proste chýbalo. Ale aspoň na tie 3* to určite bolo. Ale vzhľadom na vysoké hodnotenia som čakal niečo oveľa lepšie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se se nechala asi trochu unést davem a dívat se na tento film doma, tak vím jistě, že bych mu dala jen tři. Ve Varech to ale byla v kině taková pocitovka s celkem surrealistickými momenty a zajímavými prvky, že si to možná zaslouží trochu nad tím přivřít oko. Asi se tu s hlavní hrdinkou dokáže dost lidí ztotožnit a hlavně ženy, které prostě rády vzpomínají na prožívání té počáteční lásky. Herečka Renate Reinsve byla ve své roli opravdu velmi přirozená a sympatická, což taky přidává. Z obecného hlediska je ale příběh v závěrečné části zas taková ta klasická ždímačka, kterým já fakt neholduju a celkem mě zamrzelo, že takový ten všudypřítomný good-feel se vytratil do sfér, ve kterých bychom našli filmy jako třeba Hvězdy nám nepřály a podobné sentimentální hrůzy. Tři a půl zaokrouhlené. KVIFF 2021 ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Je to daleko lepší než ty naše české sračky s uvadlejma nehercama z ulice. Příjemně natočený film se spoustou originálních prvků, které bych v tomto žánru nečekal. Film je rozdělem do 12 kapitol včetně epilogu, kamera zde byla na jedničku, herci taky zahráli svoje. Příběh o tom, že ne každá žena chce být ve 30 matkou a svět okolo jí přesvědčuje že musí se mi líbil, avšak nejedná se o nic převratného z čeho bych si sedal na zadek, ale natočeno to bylo hezky - za mě lepší 3 hvězdičky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach, Trier, ako ja ťa nemám rád. Zase si naservíroval píčovinu, čo je problém dopozerať, ale v konečnom dôsledku, aj keď je to píčovina, niečo to v tom divákovi zanechá. Obyčajný príbeh jednej zmätenej ženskej, ktorá vlastne nikdy nevedela čo chce. Do toho nejaké tie vzťahovky, drámičky, rakovinka len tak na okraj, rozpadnutá rodina a ostatné klišé veci, ktoré poznáme. Stále sa točilo dokola, obviňovala z toho všetkých naokolo, nikde a nikdy nebola spokojná. A? Koľko takých pobahuje po svete, koľko krát sa už takáto postava objavila na plátne? Veľa. Takže, načo bolo dobré toto? Podprahovo na kritiku spoločnosti, jej konzumný spôsob života, na to prečo nemať alebo mať deti a hlavne kedy. A pri absencií zberačov, šikmých a buzerantov je mi záhadou, že toto prerazilo v holomúde a chce to dokonca dve sošky. Nebol som nadšený, ale jeho predošlé počiny sú podstatne väčšia katastrofa. S dabingom, k hubičkám a ako podnet na filozofickú debatu by to ale nemuselo byť od veci. Pokiaľ to niekto dokáže dopozerať dokonca. Dám ako dám ale nie som o tom vnútorne presvedčený. 2 z 5 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu roztěkané Julie a vnitřně již vyrovnaného Aksela se odrážejí všechny možné problémy a nectnosti současného světa, s nímž se dobrovolně řítíme do záhuby. Připadá mi docela zvláštní, že zde při tom volném pádu střemhlav probleskují šťastné okamžiky, které mají sílu diváka strhnout k radostné euforii. A přesně to se během sledování filmu párkrát stalo i mně. (85%) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku a Švédsku. (MikaelSVK)
  • Zástupcovia Nórska zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 94. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2022. (MikaelSVK)

Související novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama