Reklama

Reklama

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 3 h 42 min (Minutáž: 54–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. (Netflix)

Recenze (68)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná true story, u které si první polovinu říkáte, že ji musel psát Stephen King a u té druhé doufáte, že se zvrhne v horor a dojde na masakr všech creepy fanoušků, pro které se Elisa stala "sestrou / kámoškou co nikdy neměli". Dokument je to každopádně hrozně chytře postavený. Sice schválně vynechává informace, aby mohl po svém posouvat děj a jednotlivé drobky pouštět tehdy, kdy se hodí do zvoleného syžetu, ale coby celek to téměř dokonale funguje. Joe Berlinger prostě umí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podle mne poměrně chytře vystavěnej true crime dokument, který na konci každého dílu má diváka přesně tam, kde ho chce mít. Navádí ho ve šlépějích přiblblých internetových konspirací, které kolem toho případu byly, ve světle některých těch divných náhod a záhad si člověk až řekne, jestli za tím nějaké to nadpřirozeno nebo šílená konspirace fakt není. Vystupující youtubeři a další influenceři jsou samozřejmě na ránu, právě z toho ale dokument ve čtvrtém díle naštěstí udělá pointu. Že skutečným problémem je to, že každá nedovzdělaná guma má dneska na všechno názor a nebojí se ho na internetech použít. Chudák deathmetalista. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový dokumentární seriál od Netflixu lákající na nechvalně proslulý Hotel Cecil, který je znám jako líheň násilí a smrti. Bylo zde několik sebevražd a vražd. Drogy, prostituce a bydlel tam dokonce i Night Stalker. O to víc zamrzí, že se seriál celou dobu zaměřuje na případ zmizení Elisy Lam. Který mě první 2 díly relativně bavil, ovšem po 4 dílech se to většinou opakuje a tak trochu už nudí. Ten případ je zajímavý dokud o něm divák nic neví, ale ve finále když se dozví jak to ve výsledku je, tak zjišťuje, že až tak zajímavé a creepy to bohužel není. Mnohem raději bych viděl různé vraždy a sebevraždy, které se v hotelu odehrály, i samotná ulice od vedle Skid Row, kde přebývají bezdomovci a kriminalita je tam na denním pořádku mi přišla zajímavější než celý případ Elisy Lam. Škoda, Seriál tak trochu vábí na něco jiného, než ve skutečnosti je. Zkrácení o jeden díl by tomu rozhodně prospělo. 6/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zmizení Elisy Lam není tak záhadné, jak by tvůrci chtěli. Vyšetřování případu není už vůbec zajímavé. Prostor dostane i nechvalně známý Hotel Cecil, ale události, které se kolem něho dějí, se dají logicky vysvětlit. Bylo tedy nutné dodat hromadu zdegenerovaných onanistů z internetu, kteří dokument zásobují svými bláznivými teoriemi. Jedinou děsivou osobou je tak bývalá ředitelka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Podrobný” pohľad Netflixu na zmiznutie 21 ročnej Kanaďanky, ktorá prišla o život za záhadných okolností v neslávne slávnom hotely Cecil so sídlom v L.A., pričom divák v krátkosti nahliadne nie len do histórie hotela, no taktiež sa oboznámi so štvrtou, kde samotný hotel sídli, ktorá je známa predovšetkým kvôli rôznej forme kriminality. Včera som videl tematikou totožný dokument od ID: “Horror at The Cecil hotel”, ktorý sa na rozdiel od tohto dokumentu, venuje trom konkrétnym prípadom, pričom rozdiel medzi oboma spočíva predovšetkým vo forme spracovania. Kým “ID” si ide svojou cestou inscenovaného snímku, Netflix robí maximum (teraz na škodu), aby odprezentoval počin, ktorý bude obsahovať čo najväčšie množstvo autentického materiálu, pričom taktiež poukazuje na ďalší faktor ľudskej mysle, a tým je doslova posadnutosť sociálnymi médiami s domnienkou, že sa v dnešnej dobe už môže ktokoľvek vyjadrovať k čomukoľvek. Poväčšine dokumentárne snímky od Netflixu chválim do nebies, no toto je jeden z najslabšie spracovaných počinov “True Crime Story”, aký má táto platforma na svedomí. Za prvé, štyri epizódy sú totálna vražda, pričom som si nie úplne istý, či by aj tri neboli priveľa, lebo v 80% sa venovať krátkemu videu záznamu, ktorý je voľne dostupný na YouTube, tak to je teda úplný obsahový nonsense. Čo ma ale zarazilo najviac (za druhé), je ten obrovský priestor, ktorý dostávajú kadejakí dementi v rolách podomáckych detektívov, šarlatáni z YouTube kanálov či FB stránok, ktorí v krátkom slede na seba nadväzujúcich video záberoch, prezentujú svoje choré domnienky, úvahy či myšlienky, vďaka čomu je vyšetrovanie samotnej tragickej udalosti totálne potláčané do úzadia, respektíve sa nesie čisto v hypotetickej rovine, pričom záverečnú pointu dokumentu, som už mal úprimne povedané z toľkého znechutenia totálne na kokote. Divák sa proste nedozvie nič relevantné, len polemiku od nekompetentných, pričom toto nie je žiadny: "Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer". Otras .. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Netflix opět dokazuje svůj dobrý čich pro „true crime“ látku hodnou adaptace. Samotný námět Zmizení v hotelu Cecil je nosný a většinu času velmi mrazivý. Nicméně tentokrát se už výrazně ukazuje i velký neduh moderních seriálů, kdy obsah vystačí sotva na polovinu zvolené stopáže, a tak se ve zbylém čase operuje s nastavovanou vatou a umělým natahováním. Sám jsem se při sledování cítil o hodinu napřed - kdykoliv mě napadla logická otázka hodná okamžitého zodpovězení, minisérie si dala na čas a vytáhla ji až v následující epizodě. Jinými slovy celé to mystérium mohlo být vyřešené na ploše celovečerního dokumentu, nebo maximálně dvoudílné série, divák by přitom o nic nebyl ochuzen. Bohužel Netflix potřebuje sypat obsah ve velkém, a tak tu máme dokument nataženější, než by bylo vhodné, a je to docela škoda. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Horší true crime jsem snad na Netflixu neviděla. Doslova podvod na diváky. Idioti z Youtube vám servírují svoje domněnky a podezřelé, zatímco příběh je trestuhodně jednoduchý a vlezl by se do 45 minut. Málem jsem rozbila "fast forward" tlačítko na ovladači. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Berlinger honí triko na tragickom osude chudáka bipolárnej holky a norí sa hlbšie a hlbšie do rabbit hole vykonštruovanej z Tumblr príspevkov a svedectiev youtuberov, konšpirátorov, ezoterických píč a online pseudo detektívov, aby vo finále sklidnil hormon a "triumfálne" vyložil karty na stôl. Dramaturgický fail. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento dokument si nezaslúži také nízke hodnotenie, že zatiaľ nie je ani v červenej farbe. Kvôli čomu to všetko? Kvôli sklamaniu na záver? Nie je však práve to rozuzlenie práve dôkazom toho, že dramaturgicky to tvorcovia vyšperkovali na jednotku? Podľa mňa áno. Z jednoduchého príbehu dokázali urobiť pomaly duchársku story, iní diváci sa určite hlboko zamýšľali, kto bol tým vrahom, ako sa tam obeť dostala, hľadali stopy na videu, áno toto všetko tvorcovia dokázali s obecenstvom urobiť. A to je práve geniálne, hoci v poslednej časti príde pre mnohých rozčarovanie, pretože žiadny škandál sa nekoná. Podľa mňa jeden z top netflixovských krimi dokumentov vôbec. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vtahující minisérie rozkrývající okolnosti jednoho z nejzáhadnějších případů, o kterém jsem od roku 2013 četl nesčetněkrát. V Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel můžeme mimoto vidět i rozhovory s vyšetřovateli, zaměstnanci hotelu či třeba například s internetovými "vyšetřovateli", od nichž vzešla i většina bláznivých konspiračních teorií. Skvělá práce! (Netflix) ()

havLord odpad!

všechny recenze uživatele

Crime scene: Netflix. S Netflixem se jedna o nejvetsi scam od dob Nigerijskeho prince. Dobrovolne platime za to, aby na nas Netflix hrnul content, ktery je cim dal tim redenejsi. Tohle bylo natazene na ctyrnasobnou delku, nehlede na to, ze samotny pribeh nebyl prilis zajimavy. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle případ jsem celkem hodně sledovala a od začátku jsem měla za to, že to nebyla jen pouhá náhoda nebo dokonce sebevražda. Přece jenom hotel Cecil má dost divokou a kriminální historii. A když člověk ještě vezme v potaz některé podobnosti s dříve natočeným hororem Temné vody, řekne si, že je to přinejmenším divné. Dokument sám o sobě je vcelku dobrý, jen je roztahaný o vyjádření různých youtuberů (kteří s tím neměli zhola nic společného, jen si na tom případu honili sledovanost a hráli si na kriminalisty, psychology a v neposlední řadě patology) a záběry z jejich "šmejděníčka" na místě činu, aby toho nebylo málo a měli na svůj kanálík další senzaci. Místo toho mohli třeba dát prostor spolubydlícím Elisy, které s ní byly po čas jejího pobytu vlastně nejvíce v kontaktu a které se v dokumentu ani neukázaly. Místo toho nám ukázali podivný páreček z hotelu, který popisoval, jak jim šmakovala voda z nádrže, kde už se tou dobou "koupala" několik dní mrtvá Elisa. *SPOILER!* Děvče opravdu nebylo psychicky v pořádku, co si budeme, ale i tak mi na tom celém i po zhlédnutí tohohle dokumentu něco nesedí. Neříkejte mi, že v den zmizení hledá policie kolem nádrží (+nad nimi krouží vrtulník s termovizí), z nichž údajně měla být jedna otevřená (protože ačkoliv se v tisku a médiích chybně uvádělo, že víko bylo zavřené, bylo prý celou dobu otevřené) a nikoho nenapadne se podívat dovnitř? Buď je to v té chvíli opravdu nenapadlo a na veřejnost unikla chybná informace, se kterou se vyrojila také řada konspirací, a nebo to ve skutečnosti bylo tak, jak se všude uvádělo, a nyní je snaha o to, aby se případ konečně uzavřel a veřejnost se jím přestala zabývat. Prostě holka byla psychicky labilní, měla halucinace, vyšplhala po žebříku přes okno na střechu k nádržím, do které si vlezla, aby se schovala před nebezpečím v její hlavě, protože se takhle přece ráda doma schovávala pod postel. No, dobře, ale vlézt si do nádrže plné vody už je trochu jiný level, ne? Dále ani nezmínili, že se její mobilní telefon nikdy nenašel (i když ok, to v tomhle hotelu asi není nic zvláštního, tam se bude krást o sto šest). *KONEC SPOILERU* Ať tak či onak, dokument je rozhodně zajímavým vhledem do případu, ačkoliv by ve finále mohl mít klidně o jeden nebo dva díly méně, takhle to bylo zbytečně natahované a již řečené informace jen dokola omílané v různých verzích. Silnější 3 hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

což o to,celá minisérie je líbivě natočená (i když by bohatě stačily dva díly,nebo jeden film) a díky manipulaci a zatajovaní některých informací se jí asi do poloviny daří držet slušnou mysteriózní atmosféru.Když pak ale přijde na rozplétání celé záhady a následně "pointě" je to spíš zklamání.Aniž bych to chtěl zlehčovat,tragický osud Elisy Lam byl nakonec méně zajímavý než vedlejší linka s internetovými fanoušky/detektivy/fanatiky,kteří se na celém případu jednak solidně přiživovali a druhák v klidu obvinili z vraždy někoho kdo se jim zdál jako vhodný kandidát a skoro ho dohnali k sebevraždě.A i když se opakovaně prokázala jeho nevina a případ se vyřešil jak se vyřešil,nepadla ani prostá a jednoduchá omluva...60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já jsem si sice nebyla jistá, jestli půjde o veškeré případy z hotelu, ale že to bylo nakonec jen o Elise, nebylo vůbec špatné počínání. Slušně vykonstruovaný dokument, který se opírá snad o všechno, co v případě zmizení Elisy Lam zaznělo, včetně šílených internetových konspirací. Je potřeba se dostat přes první díl, jehož finále vás bezpochybně donutí nechat začít hrát i druhou epizodu, protože přesně takto tenhle dokument pracuje a pokaždé si na závěr každého dílu staví diváka do role horlivého čumila. Přesně takhle si představuju dokument. O tomhle případě jsem v Enigmě četla nespočetněkrát, ale vždycky tam byly ty stejné žvásty o tom, že Elisa Lam byla nejspíše ovládána temnými silami, což je právě to, co se zdá být pravdou, pokud usuzujete jen na základě videa. Tento dokument ale řeší tolik detailů a dává si pořádný pozor na to co na začátku řekne, aby mohl na konci říct něco naprosto jiného a tímto stylem překvapuje diváka po celou dobu. Tvůrci zase zručně ukázali jakou má internet nedozírnou sílu ovlivňovat myšlení druhých a že všechno není přesně tak, jak se zdá a nemůžeme se spoléhat jen na to, co vidíme. Dalším gigantickým plusem je, že jako jeden z mála dokumentů o záhadě, dává do souvislosti srozumitelná fakta a dokonce vyvozuje i závěry, se kterými se se skteptik rád smíří a nadšenec do záhad bude nejspíš zklamán. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Příjemně nepříjemnej dokuthriller, jehož pointa sympaticky přeskočí z detektivní rutiny na společenský zrcadlo. Bohužel ta nevyhnutelná ztráta tajemna ve třetí epizodě dává celku políček. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Dokument má dvě roviny. Ta první představuje oficiální vyšetřovatelé a jejich pokus o vypovězení toho, co se stalo. Druhá ukazuje internetové pátrače a samozvané detektivy, kteří si myslí, že vědí více než oficiální úřady. Tyto dvě roviny se hrozně bijí a často to přináší chaos ve vyprávění i nepodstatné vjemy lidí, kteří budí dojem, že jim jde hlavně o jejich slávu a zviditelnění. Dobře se představí ukázka moci a síly internetového davu odsuzující někoho bez oficiálního verdiktu. Dokážou svým počínáním ničit kariery a životy. Hlasitá menšina děla děsivé věci a je to aktuální téma. Dokument však přiliš nefunguje v rovině samotného vyšetřování. Přichází velké množství odboček, nepotřebných komentů zbytečných lidí a tak se celá stopáž natahuje. Přál bych si spíše klasicky pojatý dokument, kde by se představil postup vyšetřujících a jejich pohled na věc. Solidních 60%. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře shrnutý velice zajímavý a děsivý příběh. Je to dobře rozdělený na epizody a dát si každý večer jednu před spaním na nahození tajemné nálady není vůbec špatný nápad. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

O smrti Elisy Lam jsem četla asi tak 2-3 roky zpátky a hned jsem si přála, aby o tom někdo natočil dokument, protože něco tak "šíleného" si o to přímo říkalo. Moc mě potěšilo, že se toho ujal Netflix a pojal to tak, že kromě policistů, detektivů a koronera, který její tělo ohledával, tu máme i výpovědi youtuberů a jiných internetových maniaků, kteří z hotelového výtahového videa udělali virál a jejich konspirační teorie začínaly vraždou a končili paranormálnem. Všechny možné teorie jsou nám postupně představeny a nakonec jsme seznámeni s tragickou, logickou pravdou. Moc děkuji za tento krásný dokument. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Ve trech dilech je pekne ukazany jak jsou youtuberi proste imbecilni lovci senzaci..stejne jako banda internetovych detektivu..kazdopadne chudak metalista😂 Holka jebla no,tak to ukoncila... ()

Reklama

Reklama