Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Recenze (60)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aktivistickej film, který způsobem předkládání své agendy působí tak šíleně otravně, jako když se na Twitteru omylem zatouláte na profily chlapců z hnutí Budoucnost. Kdo chce vidět kvalitní #metoo film, ať si pustí Nadějnou mladou ženu, kdo chce vidět zfilmovanou příručku pro začínající feministku, v níž si může postupně odškrtávat jednu toxickou událost za druhou, ať se podívá na tohle. Problém s těmihle zapálenými aktivisty je ten, že jsou to zkrátka většinou nesnesitelní píčusové, kteří dokážou znechutit i v jádru zcela relevantní a smysluplná témata. Tak jako třeba dívčiny v tomhle filmu. Část z toho si snímek jakože uvědomuje, když v závěru nechá hlavní hrdinku zpytovat svědomí aspoň za ty nejhrůznější věci, co v průběhu stopáže vyváděla. Spousta se toho ale přejde bez povšimnutí. Ale ne, nemyslím si, že jsou tvůrci vyloženě zlí, že by mj. úmyslně nabádali drzé teenagery, aby bez souhlasu při hodině natáčeli své vyučující na mobil a pak je šikanovali umisťováním těchto nahrávek na web. Jen si myslím, že jsou v tlačení své agendy úplně zaslepení a ... jak to říct slušně, blbí jak tágo. Apropos, pamatuju časy, kdy se filmy propagované jako komedie alespoň snažily být vtipné. Tady přitom není snad ani jeden fór. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak, jak jsem dřív měl pubertální komedie rád a dost jsem se v nich viděl, tak mám pocit, že se dnešní mládež žene svými názory do záhuby. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Občas na nete pozriem show Jimmyho Kimmela, hlavne ak má zaujímavého hosťa, no a raz tak náhodou vidím Patrick Schwarzenegger. Zvládol som celú asi 10 min. talk show aj so svojou priemernou angličtinou a v závere sa Patrick lúčil s tým, že ho môžeme vidieť v novom filme Moxie na Netflixe a tak som si ešte v ten večer Moxie pustil. Žiadna bomba, len priemerný film plný ženských práv a feminizmu. Každý kto bol v škole vie, aké reči sa v partii chlapcov vedú. Že nie je správne posielať rebríček top dievčat na mobil? Ktorá by stála za hriech? Podobné reči na školách vždy boli a budú a žiadna "Moxie" vzbura to nezmení. Nikto sa nezamyslel nad tým, že podobný rebríček chlapcov si môžu posielať dievčatá? Patrick Schwarzenegger je pre mňa jediný dôvod prečo film vidieť a cítim, že čoskoro by mohol byť skutočnou hviezdou. Chce to len ten správny film, ktorý to odštartuje a nakopne ho. Je to fešák a herecký talent má o dosť väčší než jeho slávny otec. 50%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na takovou tu klasickou sobotní nudu ideální film. Průměr, který ničím nepřekvapí ani neurazí.. 5/10 = 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len so zvedavosti, či skôr z prinútenia som si pozrel tento film s mojimi babami. Musím povedať, že som trpel ako kôň. Opäť niečo, čo je čisto iba pre jedno pohlavie, navyše úzko vekovo ohraničené - 8 až 14 rokov. Staršie dievčatá sa už môžu nudiť, pretože dejová linka nemá vážne čo ponúknuť. Na hranici odpadu. 20/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Moxie" si podľa mňa našlo tú správnu mieru feminizmu na to, aby z toho nevznikol ďalší mizandrický hnus aký priniesla Sophia Takal. Tento film o témach rozpráva, vie ich podať správne a najmä to nepoňal štýlom, že všetci chlapi sú rovnaké sexistické prasce. Ale na druhú stranu sú veci, ktoré ma na tomto filme nebavili a to sú hlavne všetky klišé, ktoré sa tu samozrejme museli dostať. Viete, ktoré postavy sa v určitom bode pohádajú. Viete, že to film v určitom bode trochu prepáli. Viete, že kamarátstvo v nejakom momente bude nalomené. A viete, že nakoniec to dospeje do happyendu. Sú tu aj určité podobnosti so seriálom "13 Reasons Why", ale to tu nejdem nejako vysoko rozvíjať. Musím ešte ale dodať, že Marcia Gay Harden tu skutočne hrá riaditeľku, ktorá by si zaslúžila výpoveď namiesto ocenenia riaditeľky roka. Ale čo na filme funguje sú podľa mňa vzťahy medzi postavami. Ako vzťah medzi Vivian a jej mamou. Vzťah medzi Vivian a Sethom. A aj vzťah Vivian s jej kamarátkou Claudiou. Takže som rád, že som film videl, určite rozpráva o témach, ktoré sú dôležité a je fajn, že nehádže všetkých chlapov do jedného vreca a uvidíme aj chalanov, ktorí Moxie budú podporovať. Takže v jadre asi prevládajú viac pozitívne dojmy, ale tie klišé a klasické scénky boli naozaj otravné. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Knizni predloha filmu je pry vynikajici. Cely film na me pusobi az moc umele mravokarne bez nadhledu.Postavy jsou ploche,tezovite a zkratkovite bez hlubsiho vykresleni, jak se skutecne citi.Jejich obraceni ke vzdoru proti muzum neni podepreno verohodnou motivaci. Vivian bojuje proti tomu,aby byla posuzovana jen z hlediska vzhledu ,ale pritom zmeni nazor na chlaoce,ktereho ignorovala kvuli jeho vzhledu,ale po prazdninach nabral svaly.Nastesti je zde sexismus muzu bran s humorem.Jednu hvezdu navic davam za hlasky,ktere me pobavily. Celkove je vetsina scen takova unyla bez energie. Celkove to na me pusobilo jako prilis krecova propagace feminismu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Netflix pokračuje v sériovej produkcii odpadkov a toto nie je výnimka. Opäť všetko nehorázne zveličené, zase sú všetci chlapi a chlapci hovädá (s výnimkou jedného miešanca), ktoré nechutne pľujú černoške do coca coly, na druhej strane daná černoška je taká osvietená, že Veľkého Gatsbyho označí za blbú knižku napísanú belochom pre belochov a že učiť by sa malo o prisťahovalcoch, mysliac tým zrejme prisťahovaných otrokov. Lebo ak by mala na mysli, že sa má učiť len o menšinových autoroch, tak skončíme pri Dumasovi, ale to tiež nebol echt černoch, ani echt Američan. Takže by sme sa neučili vlastne nič, asi to bol jej zámer, iba takto uspeje na maturite. Potom sa plynule prechádza na feminizmus, čo je už asi stotridsiate pokračovanie vykopávania otvorených, či skôr už vyvalených dverí. Naozaj nechápem, v čom ešte muži prekážajú, v tomto filme dokonca aj mažoretkám vadí, že prečo to vlastne nie je naopak, prečo sa nefandí ženským športovkyniam a zarastení mažoreti v silonkách im nerobia křoví. Ďalej riešia, prečo je na kartách kráľ viac ako kráľovná, v inej pasáži tam skáču jak opice a kričia, že je koniec nadvlády bieleho muža... Tento marxistický žvást totálne rozdeľuje videnie sveta na čierno-biele a doslova núti, aby sa človek postavil na jednu správnu stranu, inak bude onálepkovaný, opľúvaný, nepohodlný, čo tu zasrané devy dali najavo aj svojmu učiteľovi, ktorý radšej zutekal, než by ich poslal do riti. Čistý orwellizmus. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, jak strhám recenze, které film hodnotí jako feministickou agitku, protože vím, jak se na postavení žen naše společnost stále většinově dívá, leč musím se k zápornému hodnocení filmu připojit. Mně nevadí, že to je feministická agitka. Vadí mi, že je to blbá feministická agitka. ____ Hlavní hrdinka projde prozřením a začne bojovat za svá práva. Jestli má důvod být takhle vzteklá a někdy i zlá kvůli konkrétním podnětům, které ji rozčilují, je jedna věc. Je jí 16, je ve věku, kdy ji rozčílí i to, že je právě pod mrakem. Víc mi vadí celkový rámec, do kterého je příběh zasazený. ____ Příběh revolty na střední, což mimochodem je téma jak z teen komedií z 80tek, pracuje s karikaturami, nikoliv s lidmi. Hlavně učitelský sbor, zejména ředitelka, je tak hloupoučká karikatura, že by neprošla snad ani v těch 80tkách. Třídní krasavec alias záporňák nemá jedinou vlastnost, kromě toho, že je slizký a záporný. Jeho finální přečin se ve filmu zjeví zčista jasna, s předchozím dějem nijak nesouvisí, a tak je záměrem tohoto odhalení pouze potvrdit, že třídní krasavec je fakt padouch. Což se před tím projevuje jen tak, že má občas blbé kecy, machruje a jedné dívce šáhne na rameno. _____ Studentka se ohrazuje proti povinnosti číst Velkého Gatsbyho coby knihy o bohatém bělochovi, kterou napsal jiný bohatý běloch. Přitom film má stejnou zápletku – i tady na sebe nevinný vezme vinu za někoho, koho má rád. Proč to udělal Gatsby v knize, je jasné – proč to udělala tady jedna z vedlejších postav není nijak zdůvodněné a k jejímu postavení i zcela nesmyslné. Nemá cenu rozebírat další detaily. _____ Film však ještě hrůzně, kromě toho, že se trapně podbízí náctiletým, posvěcuje kruté stereotypní chování. Když kdokoliv a z jakéhokoliv důvodu nesouhlasí s hrdinkami, je ostarkizován (pravda, tady ve finiši dojde k jisté sebereflexi). Když se někdo zapojí, je rázem přijímán – ale pouze na základě tohoto shodně sdíleného postoje. Viz dívka na vozíčku, které si nikdo nikdy nevšímal, do chvíle než se přidala. Pak ji přijmou, ale jen jako součást hnutí – o ni samotnou se dál nikdo nezajímá. Učitel je fajn, jen když se až téměř vykastrovaně přidá. Spolužák je akceptovatelný, jen když smýšlí a chová se stejně. A to nikoliv jen z pohledu hlavní hrdinky, kde by to bylo vcelku pochopitelné, ale z pohledu celého filmu, jako správný světonázor, který tento film předkládá divákům. _____ A finále? Feministické královny třídy tančí na plese namalované a v mini svíjivé sexy tanečky, aby přivábily samečky. Dost hloupé na údajně feministický film, ne? Za promarněný potenciál k tématu, že dívky mají právo se ozvat, když se s nimi nezachází férově - za to dávám odpad. SHRNUTÍ: Ale v jednom souhlasím. Taky bych se naštvala, kdyby mi někdo radil, že vajíčka musím dát až navrch tašky. Tedy pokud by to neradil opravdu hooodně starý člověk, anebo já nebyla úplně sťatá. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Ranařky jsou moderním –náctiletým silně feministickým flákem z amerického středoškolského prostředí, které řeší nejaktuálnější problémy, rezonující na školní půdě. Těmi jsou sexismus a genderová a rasová rovnoprávnost. Film poukazuje na důležitost a nutnost aktivního přístupu studentů v prosazení změn výše zmíněných problematik. Ranařkám se to daří po většinu stopáže především zásluhou vhodně zvolené dějové linky, která není ani přespříliš otravná, ani sladkobolná. Nicméně této přílišné „amerikanizace“ se režisérce Amy Poehlerové nepodařilo vyvarovat v závěru filmu, což jej ve výsledném dojmu značně sráží. I přesto však v divákovi zůstane po konci Ranařek pocit, že byla vážnost látky uchopena s velkým citem, nebyla nikterak zlehčována a ani zostuzována. Právě ve snímcích jako je tento či seriálový 13 Reasons Why vidím v netflixovské tvorbě ohromný potenciál. Vytvořit projekt s nepříliš velkým rozpočtem, avšak s významným poselstvím přesně zacíleným na problematikou nejvíce ohrožené publikum. Za legendární scénu s vygradovanou hláškou „I need a shitload of copies“ zasloužená tříhvězda. 🙂 (3.10.2021) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keďže hodnotenia sú na hranici priemeru, očakávania neboli zrovna vysoké, no napokon musím uznať, že to bolo pre mňa milé prekvapenie. Koncept film výborný, k tomu kulisa strednej školy a povstania proti ponižovaniu, šikane a bezprávia. Hlavná predstaviteľka Vivian bola veľmi nevýrazná (tzv. tichá voda), čo bol nepochybne zámer, ale neviem si v reále predstaviť, že by akurát takáto dievčinka zorganizovala "revolúciu". Každopádne, myšlienka filmu bola dobrá a taktiež aktuálna, takže týmto si ma príbeh jednoznačne získal. Aj keď mi trochu prekážal ten občasný feministický fanatizmus za každú cenu, ktorý už prerastal to antikonformizmu. Za to určite hviezda dole, ale ako celok to bolo, na prekvapenie, vydarené! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

aktivismus má svoje opodstatnění a ve většině případu je to pro dobro věci.Bohužel současný aktivismus a to jak je podáván ve filmech a seriálech je tak extrémně nesnesitelné a otravné,že to působí kontraproduktivně.A tak zatímco v případě Moxie by divák měl držet palce hlavní hrdince/hrdinkám,protože to proč vůbec začaly dělat to co začaly mělo reálný základ a pádný důvod,neděje se tak,protože postupem času z nich tvůrci udělali bandu nesnesitelných kravek,které v zájmu dobré věci dělají špatné věci a má to vzbudit dojem,že je to tak v pořádku.Na konci se sice hlavní postava,potom co dostane pár morálních políčků,trochu vzpamatuje,ale ani zdaleka ne tolik jak by měla.Možná se na to dívám špatně a nechápu přesně sdělení tohoto filmu,ale pořád žiju v tom,že bojovat za správnou věc ano,ale ne tak,že se díky tomu stanu stejný,ne-li horší než ten/to proti čemu bojuji...40% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Velmi dolezity film. Boli v nom momenty, ktore boli az strasidelne, hlavne v tom, ako presne kopirovali skutocnost. Tie znechutene reakcie su asi od ludi, ktori sa v nom spoznali stojac na zlej strane barikady. Nacali v nom mnoho veci, niektore len povrchne, ale uz to je dolezite, ze sa o nich hovori. Lebo tieto konverzacie su velmi dolezite. Vela sympatickych postav, skveli herci. Overall, a must see film. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Feministická teenee báchorka (neflixovská tradícia) s castingovým failom roka - 27ročný Patrick Schwarzenegger ako úchylný stredoškolák... WTF?! Uvedomil si tu niekto z hviezdičkových pičusov, že to "nie je podľa skutočnej udalosti" a že #meetoo vyrábajú "negro tlačenkové buřty"! o ktoré nikto nestojí?! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lehce feministické, ale dle mého názoru se snímek vůbec nebere tak vážně, jako ho berou vážně někteří "dotčení" diváci. V důsledku se jedná o dobře natočenou "teen komedii ze střední", která vypráví příběh o prosazení vlastního JÁ v mladém kolektivu. A je jedno, jestli jste bílý nebo černý, kluk nebo holka nebo hetero či gay. Každý chce svoje místo na slunci. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ako, študovať u nich na strednej musí byť riadna divočina. Nikdy nevieš, kerej nevyžitej panne zajebe a rozbehne, ako inak, feministickú revolúciu. Ešte tak 2-3 takéto filmy a vera bože sa k nim pridam. Ale dnes to ešte , dnes teda nie. ODPAD! ()

Reklama

Reklama