Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Diskuze

Uživatel JokerBaby smazal svůj příspěvek.

netWoor

netWoor (hodnocení, recenze)

Mě baví, když při výstřelu z revolveru padá na zem nábojnice. To je asi shrnutí celého filmu.

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

Za mňa 5 hviezd . Hodnotím to ako najlepší Western roka. Ak tu má niekto,  niečo lepšie v kapse sem s tým idem kuknúť. 

na příspěvěk reagoval mm13

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

A co ty? Víš o tom, že padesátá léta jsou považována za zlatou éru westernů nebo se směješ jen proto, že jsi trouba? :-)

na příspěvěk reagoval mm13

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Tak to příště napiš, že to je jakože řečnická otázka. Z písemného projevu to nejde poznat. Spíš to vypadá, jako že prudíš. A když dovolíš, budu se vyjadřovat k čemu chci, kdy chci a kde chci. Děkuju. A jinak, mám rád diskuze....i případné menší hádky, když to ovšem o něčem je. Měj se.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Movielaik

Jinak ta moje původně čistě řečnická otázka z 21:42 tímhle získala odpověď. A máš naprostou pravdu v jednom, že tohle je konec diskuze. Protože proč vůbec diskutovat s ignorantem? To by přece nemělo žádnou cenu. Hlavně doufám, že ten svůj konec diskuze dfodržíš a nebudeš už se tu nijak dále vyjadřovat.

na příspěvěk reagoval Movielaik

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

No děláš ten dojem, když se v tom takhle pitváš. Každej tady hodnotíme filmy sám za sebe, tak nechápu tvůj koment typu "Na tobě to ale nezáleží, víš to, ne?" 

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

simon84

Ano, když je to velká blbost, tak ano. Proto třeba nemám rád westerny z padesátých let apod. A nikde jsem nezpochybňoval, že předlohami některých postav jsou reálné osoby. Nebaví mě to dokola opakovat, tak si nejdřív přečti celou diskuzi, když už nás chceš obohacovat tvými originálními komentáři. Všechno to co jsi napsal, tu bylo nesčetněkrát zmíněno a je to už probrané. Tak tímto to z mé strany uzavírám a přestávám reagovat, nebo se tady někdo zase třeba za 14 dní probudí a napíše sem to samé :D :D

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

simon84

simon84 (hodnocení, recenze)

Movielaik

predpokladam, ze stejne kritizujes prakticky kazdej western z historie, kde jsou naopak vsichni bili, i kdyz to tak ve skutecnosti taky nevypadalo? :-D 

na příspěvěk reagoval Movielaik

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nie je to western (to by bol westernom aj Ako zabiť vtáčika? Horiace Mississippi alebo Člen klanu ) a je to Poitier s Curtisom v Úteku v reťaziach. Skvelý film, mal by si si ho pripomenúť! (guľu ani hádku okolo nej si nepamätám zase ja)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ešte to skús slovo za slovom prepísať v prvej osobe a začnem ťa rešpektovať aspoň pre mieru tvojej sebareflexie.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nicméně, to mi připomnělo western, který sem viděl před lety, kdy dva vězni, černoch a běloch utíkají společně z vězení a mají na nohou řetěz a jeden z nich nese tu kouli a hádají se kdo tu kouli ponese a ani jeden ji nechce nést. Celkem fajn westerm, jen ten název nevím. 

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

cernakus

No neviem, vyskočili ti tam hlavne tie, ktoré som sám spomenul.

A keď osoba nemá povedomie, nech čuší a nepíše z prsta cucané nezmysly.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

líbí se mi, jak mají někteří lidé zkreslenou představu o tom, jak to v minulosti fungovalo, ale přitom o tom ví velký hovno :) 

na příspěvěk reagoval mm13

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Co mi vadí? Že takhle to tam prostě nevypadalo, co na tom nechápeš? Ať je to klidně blbost, je to film. Ale ať to alespoň vypadá, že je to z té doby, když to tedy má být western....a ještě se bere jakože vážně. Pokud to ale má být jako alternativní podoba západu, tak o.k. A ano, neboj, dovzdělal jsem se. Vím, že postavy byly inspirovány skutečnými lidmi. Ale to jsem nikde vůbec nezpochybňoval.

na příspěvěk reagoval simon84

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

cernakus

S tímhle komentem by se dalo i souhlasit....až na toho latentního rasistu, a ten poslední odstavec...ten je teda velká blbost.

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

To mi fakt zabrat nedalo. Naběhl sis sám. A já pravopis celkem zvládám. Dělat hrubky jako ty, tak se písemně radši neprojevuju. A stím "zpomal, borče"...to si tady jako hraješ na co??

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Movielaik

"Mně vadí, že je to tím obsazením jako western (v určité době) naprostá hovadina. Neříkám přeci, že to má být historicky přesný."

Tak když to nemusí být historicky přesný, co ti vadí?

A ono to zas tak úplně historicky nepřesný není (co se barvy kůže týče). Pokud sis náhodou nevšiml, tady to máš znovu 

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_cowboys

Kdy se tenhle western odehrává? No rozhodně po zrušení otroctví. "The Harder They Fall is set within the 19th century, taking place approximately between the 1870s and 1890s."

25 procent, to je možná až překvapivě velká část, nemyslíš?

na příspěvěk reagoval Movielaik

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No nevím jestli to je zrovna dobrý příklad. Samá bílá huba a jeden exot. S tím by Movielaik problém asi neměl kdyby místo Samuraje tam byl Makumba :-D

Jinak oni mentálové (zajímavé označení pro rasistu :-D vždycky existovali ve stejném, ba možná ještě větším počtu, ale nebyl internet. Takže jsi se s nimi nemohl tak snadno potkat.

Na druhou stranu, je zde grupa sluníčkových dobroserů s neobolševickým mozkem, kteří indoktrinují seč můžou, a ti svou škodlivou činností tak radikalizují lidi, že pak jsou přecitlivělí - tj. relativně neškodný latentní rasista Movielaik se postupně stává rasistou aktivním a škodlivým. Tj. člověkem, který když pak dostane historickou možnost, tak udělá něco, co by před tím neudělal (například dozorce v Mathausenu ;-) Ti pak vidí negerskou indoktrinaci všude.

Mimochodem na mně mají ti dobroseři podobný vliv. Mé nadužívání slova negr je právě vymezení se proti této indoktrinaci a jejích nositelů. Přitom kdyby negr potřeboval pomoci, byl bych mezi prvními, kdo by mu pomocnou ruku nabídl. Jenže já umím identifikovat správně nepřítele. Tím není negr, ale právě ten dobroser, který negra protěžuje. Drtivá většina lidí tohle neumí a tak svůj odpor a nenávist nasměruje na špatnou skupinu.

Jak to v praxi fugnuje vidíme při dnešní covidhysterii, kdy viníkem restrikcí jsou prý neočkovaní, i když oni náhubky nosit nikdy nenařídili - tedy místo toho aby lidé svou nenávist nasměrovali na politiky, úředníky a fízly, kteří s restrikcemi přišli a vynucují si je, namířili ji na nevinné spoluobčany, kteří se prostě jen liší (názorem), a kterým dříve zmíněná hovada tyto lidi spoluobčany označkovali jako třídního nepřítele.

na příspěvěk reagoval Movielaik

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale v akých rolách, ty expert!?

A vôbec, skús konkrétne, tvoja dojmológia už lezie krkom... pretože napríklad ja si z voleja spomeniem len (čo sa nosných rolí týka) na Peeblesovu Bandu, Morgana Freemana v Unforgiven a frajera s lukom a dynamitovými šípmi v Profesionáloch... ďalej? Rád si pripomeniem či rozšírim obzory.

(hej, ešte možno aj Poitier mal nejakú westernovú rolu a Wild Wild West snáď môžeme z tohto zoznamu vynechať... a ďalej už teraz hneď fakt neviem... a Django je stále súčasnosť ;))

A nie že zvyšok dňa stráviš na gúgli a ráno sa vytiahneš s nejakým obskúrnym zoznamom. Pekne ťahaj z pamäte... ideš!

na příspěvěk reagoval cernakus

Movielaik

Movielaik (hodnocení, recenze)

drake31

Kdybych byl rasista, tak by mi vadili černoši, asiaté a další vždy a všude, což není pravda. Mně rozhodně nevadí žádní tvůrci jisté barvy pleti, nebo že v tom hrají herci jisté barvy pleti. Ať je jich tam třeba milion, když to bude alespoň trochu odpovídat době, ve které se to má odehrávat a tomu, jak to tenkrát vypadalo. Mně vadí, že je to tím obsazením jako western (v určité době) naprostá hovadina. Neříkám přeci, že to má být historicky přesný. Ale v pořádku, máte názor na mě a já zase na vás, jeden je totální idiot, a druhý si jede prostě to svoje, stejně jako já. Ale urážet někoho, že je rasista, to je dnes strašně jednoduchý...populární a někdy úplně ubohý. Kdyby mi vadila nějaká rasa, tak já to rozhodně řeknu na plnou hubu, to se nebojte. No, myslím, že nás ta "debata" už všechny unavuje, mě rozhodně. Tak si plivněte ještě nějakou jedovatou slinu, nebo urážku, já vám jí vrátím a ukončíme to. Každopádně jednomu z vás děkuju za účast a tomu druhému ne.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama