Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Ignorujte tie odpady, tento film si to absolútne nezaslúži. Nie je to nič, čo by malo byť nejaké must-watch, alebo návrat poctivého westernu, ale tento film si zaslúži kudos za snahu. Fakt sa snaží a je to vidieť skoro v každej scéne. Úvod a záver super, ale to, čo je medzi tým, som musel bolestne prezívať. Každopádne po audiovizuálnej stránke je to pekné, vyzerá to síce miestami lacne, paradoxne to tomu ale pasuje. Hlásiť ale sklamanie aj tak musím. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Něco jako loni Da 5 Bloods s válkou ve Vietnamu, dělá letos tohle s westernovou revenge zápletkou - stylová, herecky nabitá a béčkově pojatá černošská revize. Originalita stranou, nápady to nijak nehýří, prostě vděčný domácí popkorn a jak vidím dle prvních reakcí, taky strašák mnoha místních white-pride buzíčků :) Závěr fajn střílečka. Proč to ale není o půl hodiny kratší, nevím sakra... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je zjevná a občas jsem měl pocit, že se dívám na Djangův spin off. Ale ten přešel ve chvílích, kdy došlo ma dialogy a mluvené slovo vůbec. Pár dobrých drsňáckých hlášek se našlo a stejně tak pár solidních slovních přestřelek, ale na jednu povedenou připadalo deset mizerných či při nejlepší vůli zbytečných. Pokud ovšem došlo na střílení, mlácení či bodání a řezání, byla to jiná káva. Krev stříká, kulky sviští a i když se nejedná o nic nápaditého, dají se tyto sekvence označit za solidní řemeslo. Povedený je i casting a upřímně řečeno bylo mi celkem jedno, že si tu černí a kluci a holky hrají na bělochy. Naopak v kombinaci s černou muzikou mě to bavilo. Škoda výše zmíněného blábolení a přepálené stopáže. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutý western. To je podle mě potřeba zmínit. Nicméně se vším všudy, takže i s postavami, které jsou Vám totálně volný. Technicky ale jednoznačně dobrá práce. Začátek, konec, přestřelky, barevné prostředí, kamera a především soundtrack plný reggae, soulu a black rytmů z dob, kdy jsme nebyli ještě ani spermie, mě jednoznačně mile překvapil. Horší už je to se samotnými postavami a s jejich dialogy, které jsou totálně o ničem. Když už je námět jednoduchej, tak proč to zbytečně komplikovat. Nikdo nemá rád složitý westerny, kde se něco řeší nebo k tomu někdo přidává emoce, které western obecně moc nepotřebuje. Kdyby bylo vše prostší, tak ta kamera, barevnost prostředí a povedený soundtrack by mi bohatě stačil. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

V první řadě je potřeba si uvédomit, že se jedná o jakýsi "blackstern" a ne klasický western. Je to v podstatě hodně podobné Djangovi. Film sází na cool dialogy a momenty, brucewillisovské hlášky před smrtí a moderní hip hopový soundtrack podkreslující zábavný béčkový popkorňák. Za mě vlastně velká spokojenost, protože právě od Djanga jsme tu nic podobného neměli a i když to Tarantinovi nesahá ani ke kotníkům, tak se stále jedná o solidní celovečerák. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Zazie Beetz se narodila v Německu, takže se sama nadabovala v německé verzi filmu. (gavosh)
  • Bass Reeves (Delroy Lindo) byl první černý americký Marshall západně od Mississippi. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama