Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotických letech na sklonku dynastie Tang se odehrává příběh shatuoského vojevůdce Li Keyonga (Ku Feng), jenž velí statisícové armádě a jehož největší pýchou je jeho třináct synů, proslulých jako "třináct generálů". Li má mezi svými syny oblíbence a nikterak se tím netají, což se samozřejmě pramálo líbí těm synům, kteří jeho favority nejsou. Soupeření o otcovu přízeň mezi 13 bratry rozdmýchává konflikty, jež začínají pomalu ale neodvratně spět k tragédii, zvlášť když si této potenciální slabiny ve vedení Li Keyongova vojska všimne jeho úhlavní nepřítel Zhu Wen (Chan Sing). (MaedhRos)

(více)

Recenze (4)

miklaras 

všechny recenze uživatele

S postupem času se člověk vrací k filmům, které možná trochu nespravedlivě přehlížel. Když jsem si Heroic Ones pustila potřetí a tentokrát z originálu, kde vynikla Changova barevná koncepce podobná jeho kostýmnímu wuxia The Assassin, moje podlehnutí jeho kouzlu se tentokrát konalo. I když mi stále trochu drhne první polovina filmu, ve které příliš trčí poměrně nepovedený souboj Davida Chianga s Bolo Yeungem a velká strojenost barbarské hostiny, celkově Heroic Ones graduje tak, že jeho druhou polovinu člověk hltá stejně, jako u velmi podobného All Man are Brothers. Chang Cheh si Heroic Ones užil a zvýšil svou popularitu. Heroické drama je přesně tím parketem, na kteém umí pan režisér skvěle tančit a vyprávět příběhy, které svou monumentalitou člověka zasáhnou. I jejich případná naivita a nedokonalost celkové koncepci neubližuje a poskytuje divákovi nejen krásnou vizuelní podívanou (V případě poloodhaleného Ti Lunga hlavně divačkám), ale i prostor ke snění. Lau Kar Wing jako hlavní choreograf tu teprve sbíral zkušenosti a choreografie hlavně na konci vyzněla skvěle. Sypu si popel na hlavu, protože mé hodnocení bylo původně na třech hvězdách, omlouvám se své ikoně Changovi Cheh a zvyšuji, po zralé úvaze na *****. 8.5/10 ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Prvotní spolupráce sugestivního Davida Chianga, jako Li Tsun Hsiao a urostlého Ti Lunga (Shih Ching Szu). Film jsem zhlédl kvůli premiéře malého (1.68m) kulturisty Bolo Yeunga, který držel čínský titul 10 let a byl velmi blízký přítel i student Bruce Leeho. Preferuje především styl Tai Chi, ale studoval i Wing Chun - málo se ví, že úzce spolupracoval s Brucem Lee, kdy experimentovali na nových technikách, které neustále měnili. V The Heroic Ones (1971) hraje generála Meng Chieh Haie a v titulcích je uveden ještě pod svým pravým jménem Yang Szu. Historický utréjch okořeněn umělou krví, pln svištících šípů a žáhavých pochodní vyplňuje klasické řinčení šavlí a kopí. Premiéra Woo-ping Yuena. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž svým laděním a vyzněním občas docela výrazně asociuje shakespearovskou tragédii, nepatří mezi nejobjevnější, ovšem je dobře napsaný - a mimojiné i díky skvělému hereckému obsazení (v jehož čele exceluje trio Ku Feng, Ti Lung & David Chiang) zabírá na plné obrátky a na doraz. Ačkoli v tomhle filmu drama a příběh hrají prim, skvělé akce je v něm taky dost, mrtvých je hromada a krve kotel, takže i umělé krve lační diváci by si měli přijít na své. Epické drama, které by si neměl nechat ujít nikdo, kdo má rád old-school Hong Kong, Shaw Brothers a Changa Cheh... Podrobněji zde. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční drama s tóny tragédie, kde prosvítá Changova inspirace Kurosawou.   Příběh 13 bratrů, generálů nabírá na síle postupně, což mi začíná u Changa připadat téměř jako trademark. Třeba první souboj s "holohlavým" Bolo Yeungem čpí ještě naivitou a  zpočátku nic nenapovídá neschematické vyprávěnce, kde si dají na držku ten s oním, protože onen slouží špatnému pánu. Nicméně po nějaké době se právě až typicky changovsky začínají dít podivuhodné věci, kdy  i ti nejdrsnější z nejdrsnějších  zůstanou stát jako kůl v plotě nebo bezmocně rozhodí ruce (i nohy)...   Mít to pak ještě lepší bojovou choreografii ( holt ta se teprve rodila) šel bych asi ještě výš. Ale bavilo a překvapovalo. ()

Reklama

Reklama