Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotických letech na sklonku dynastie Tang se odehrává příběh shatuoského vojevůdce Li Keyonga (Ku Feng), jenž velí statisícové armádě a jehož největší pýchou je jeho třináct synů, proslulých jako "třináct generálů". Li má mezi svými syny oblíbence a nikterak se tím netají, což se samozřejmě pramálo líbí těm synům, kteří jeho favority nejsou. Soupeření o otcovu přízeň mezi 13 bratry rozdmýchává konflikty, jež začínají pomalu ale neodvratně spět k tragédii, zvlášť když si této potenciální slabiny ve vedení Li Keyongova vojska všimne jeho úhlavní nepřítel Zhu Wen (Chan Sing). (MaedhRos)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Ni Kuang (spisovatel a jeden z nejvýznamnějších scénáristů u studia Shaw Brothers) napsal podle svého scénáře k tomuto filmu stejnojmennou wuxia novelu, která se v roce 1982 dočkala i televizního zpracování v podobě seriálu stanice TVB "Shi san dai bo" AKA "The Wild Bunch". (MaedhRos)
  • Při natáčení v Nových teritoriích se David Chiang pořádně zapotil. Ačkoli bylo vedro k padnutí (dva koně prý z horka dokonce opravdu padli), Chiang byl nucen točit bojové scény v černém oblečení "vylepšeném" ještě o kožešinovou čelenku a vestu. (MaedhRos)

Reklama

Reklama