Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Recenze (276)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žánrové řemeslo slušných technických kvalit, sice kombinující známé věci, ale v sympaticky našlapaném dějovém módu a s požehnanou dávkou brutality. V kombinaci epičnosti a béčkovosti na podobné vlně jako Snyderova Army of the Dead, ale charakterově důstojnější. Počet nesmyslů jedna-ku-jedné vyvážený cool momenty. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle partička naprosto bezohledných, pro blaho farmaceutických hyen experimentální rychlokvaškou nenaočkovaných pamrdů nacpe do letadla bez roušek, a sotva byste stačili říct „hnusný vrah tokijských olympijských nadějí s negativním spolehlivým PCR testem“, pijou všem spravedlivým okolo krev intenzivněji než Postih X. Doležal svému psychoterapeutovi! Jediná naočkovaná je škaredá kompulzivní matka, které je to ovšem taky úplně na piču, pardon, drobný překlep, chtěl jsem samozřejmě napsat „k ničemu“, akorát jí slezou vlasy, furt blije a nakonec stejně začne hyperventilovat a šířit ten strašlivý mor dál. Je to takový milý předskokan ke skvělému Kmeni, ten pak v podstatě dále rozvíjí, co by se asi stalo, kdyby se pasažérům povedlo vyletadlit, sice trochu klišovitý, nicméně veskrze originální, svižný, brutální, solidně zahraný (psychopatek byl úpa xežrání) a rozhodně asi ta nejnakažlivější krvesajovina od dob Aljašské mutace. A v neposlední řadě konečně dílo, plně reflektující současnou epidebilologickou situci autokraticky ziskové smrdící pandemence se statisticky prokázanou až kataklysmatickou smrtností na úrovni vampýřího viru. Docela se teď děsím, aby mě nepohryzal nějaký očkovaný! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce maskérů, hlavní herečka se svým naprostým fyzickým nasazením se snaží a klaustrofobických thrillerů z vnitřků letadel není nikdy dost. I dějová linka, jak přišla ke svému vampirismu, mi přišla působivá. Problém je, že od scény ´barbecue v autě´ to nebezpečně koketuje s naprostým béčkem, kde si logika dává prázdniny, s příšerně přehrávajícím hlavním záporákem, který se mylně domníval, že čím víc se bude křenit, trhat hlavou jako holub a vydávat skřeky, tím bude hrůznější. Omyl. Na toho malýho protivnýho smrada ale neměl, ten byl sympatický jak čerstvě přisáté klíště a hereckýho talentu pobral asi jako Okamura s Babišem férovosti. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Trochu kostrbaté představování kladných postav a ne úplně hladká expozice v tempu, ale výborní (a snadno identifikovatelní) záporáci, vlastně docela obstojný dějový oblouk a naprosto skvělá finální třetina. Podobný hravý masakr tu v rámci upírského žánru tuším nebyl od Od soumraku do úsvitu. A to už je sakra let! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od námětu "teroristi a upíři v letadle" jsem, kor na Netflixu, čekal břečku, ale Blood Red Sky se kupodivu dost povedlo. Jasně, je to svou podstatou blbinka, ale blbinka našlapaná, s přehledem natočená, a vygradovaná do až překvapivě rozsáhlého a intenzivního masakru. Takhle nějak bývala měla dopadnou Snyderova Armáda mrtvých. Mohlo to mít o pár (desítek) minut méně, fakt není důvod, aby mělo béčko tohoto typu ke dvěma hodinám, ale nevadí. U notorických stěžovatelů nechápu proč se na ty filmy vůbec pořád koukají. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí to u mě na první dobrou působilo, jak kdyby už scénáristi nevěděli, co napsat. Tak napíšou přepadení letadla nějakými pseudo Talibánci, kteří měli tu smůlu, že na palubě narazili na upíra. Jediné štěstí filmu je to, že drží napětí a navíc působí poměrně obstojně a naštěstí i zábavně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet EUR 15miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $401,834▐  Sakriš ten nemčúr Peter Thorwarth je riadne nadaný, teda aspoň vie kvalitne kopírovať a konzistentne niečo zmysluplné v rámci žánru skombinovať. V danom vampír žánre je to jeden z najdômyselnejších príbehov, akčné, dravé, dobre zdramatizované a hlavne fungujúce. Dobre domyslený dej, vedľajšia príbehová flashbecková linka tam pasuje, dokresluje dej náramne. /70%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

30% víc si tento film nezaslouží. Fantomas v letadle. Nuda, nuda, nuda. Ta ženská byla škaredá už na začátku filmu...masku vůbec nepotřebovala. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná německá upířína z Netflixu.Osobně jsem čekal větší nářez, ale vzhledem k tomu, že upířiny posledních let se vydávaly spíše artovým směrem, tak by bylo nefér tohle odstřelit průměrem, byť ke 3 hvězdám mám čerstvě po zhlédnutí blíže.Plusem je atraktivní prostředí letadla, ze kterého nelze utéct a tedy stísněná atmosféra skvěle funguje, potěší povedené masky, slušná technická stránka, fajn tempo a líbí se mi nápad spojit únos letadla teroristy s upíry, to je docela originální.Mínusem je pro mne stopáž 2 hodin, na film takového ranku by bohatě stačilo 90 minut ( na čemž se podepsal i pomalejší rozjezd), docela zamrzí Gore, které téměř chybí ( střeva, končetiny, hlavy nic takového se zde člověk nedočká) a krve je na můj vkus málo ( na Armádu Mrtvých se to opravdu nechytá ani omylem) , ale přivřu oči nenudil jsem se, ty žánrové 4 hvězdy z absence slušných upířin minimálně za posledních 5 let si film zaslouží.Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som si myslel, že pozerám zlý film, ale potom sa udalosti rozbehli želaným smerom. Miestami som bol príjemne prekvapený vysokou kvalitou. Onedlho sa ale spravidla dostavila buď hlúpa scéna alebo predvídateľné, prípadne vypomohlo strašne veľké klišé, alebo sa postavy začali správať ako kreténi. Najlepšie spravíte, ak nebudete niť tušiť o zápletke, len to, že ide o horor. Miestami by som tomu určite dal 4*. Prostredie lietadla robí svoje a na niekoľkých miestach je to príjemne nepríjemné, nekompromisné a drsné. Ale ako vravím, nikdy to dlho nevydrží, rýchlo tomu odpadne výdrž a potom sa to zase dlho stavia na rovné nohy. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Smrtonosná past v letadle. S upíry. Jo, taky bych nikdy nečekal, že na to dojde. Koncepčně kupodivu OK, provedení bohužel silně vázne. 5/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena so synom cestujú lietadlom, ktoré unesú teroristi. Čoskoro ale všetci zistia, že tí nie sú tou najväčšou hrozbou na palube. - Podla mňa strašne nevyrovnaný horor. Na jednej strane extrémne sympatická hlavná herečka a oproti nej iritujúci malý fracek. Potom brutálne atmosférické scény, ktoré striedajú scény ako z nejakého céčkového filmu. Ďalej vypeckované vizuály lietadla, po ktorých prídu interiéry, ktoré vyzerajú, ako keby sa natáčalo u režiséra v obývačke. Zlé to ale rozhodne nie je, ale keďže je toto môj najmenej oblúbený hororový subžáner, výraznejšie ma to nezaujalo a dlhočizná stopáž tomu tiež velmi nepomáha. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ladies and gentlemen, please fasten your garlic seatbelts.. Rozporuplné. Na jednu stranu servítky postrádající akty nejen vampýrského násilí, na druhé okamžiky (diskuze pasažérů, posledních 15 minut), které dělí jen bílý vlas Leslieho Nielsena od letové hladiny Připoutejte se, prosím! Subjektivně delší než 30 dní dlouhá noc a ač letadlo postupně plnili upíří, nejvíc pil krev ten uvědomělý fracek. Pokračování už leda s Neesonem v roli Abrahama Van Helsinga.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že mi někdo před filmem prozradil podstatu ony záhadné nemoci: To však naštěstí nakonec tolik nevadilo a já si byl stále schopen dílo náležitě užít. Nebylo zde mnoho strašidelných pasáží, ale akční části byly bezchybně natočené a atmosféra byla tak tajemná, že jsem se zatajeným dechem netrpělivě čekal, co se odehraje v každé nadcházející scéně. Nejvíce však na díle oceňuji vykreslení jednotlivých postav a odhalení jejich pravého sobeckého ,,Já" během krize. To vedlo k postupnému stupňování této už tak vyhrocené situace a parádní masakr na závěr. Film byl velice napínavý a v zásadě mne velice bavil. Nicméně , přestože se dílo od začátku neslo v duchu pěti hvězd, doufal jsem, že se konec trochu více vyhrotí a můj dojem finále mírně pokazilo. Momentálně se rozhoduji v rozpětí 4-5*. 81% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje máma má divné uši a zuby. Po nějaké době tu máme zase kousek, který se odehrává vysoko nad zemí. Mezinárodní let obsadili teroristé, v letadle je i kluk s matkou, kterou v New Yorku čeká důležitá operace. A bude to ona, kdo začne těm darebákům kazit plány. A ne, nemá speciální výcvik ani nesoutěžila na olympiádě v karate. Upřímně jsme dopředu nic nevěděl, takže jsem byl „překvapen“. Jenže brzy se to začne docela zajídat, motivy postav jsou podivné, jednou se bude s pasažéry zacházet mírně, pak nejeden skončí s kulkou v těle. Vampýrské násilí je explicitní, hravost ale postupně mizí, mnohdy chybí dramaturg a vlastně jsem jen čekal, až bude konec. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Další zábavička ve stylu Hadi v letadle se nekoná. Ústřední hrdinka a fakan jsou otřesní a ani za těch fakt jenom pár povedených scén víc jak jednu hvězdu nedám.15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se nad nápadem se spojením panic-room thrilleru a hororu rozplýval blahem, jenže pak jsem si vzpomněl na Finchera a Air Force One, a taky mi došlo, že s tou hororovou částí to tu taky není tak žhavý... lepší tři. [Netflix] ()

petero 

všechny recenze uživatele

Asi prvý Netflix film ktorý som si dokázal vychutnať k spokojnosti. Pekne vtiahol do deja, napätie fungovalo čo ako sa bude vyvíjať ďalej a záporák bol skvele šialený. Proste fungujúci film ako sa patrí ktorý sa postupne vyvíjal tým smerom ako som si predstavoval. O to väčšie prekvapenie že to je nemecký film o upíroch. Ale nebolo to prvý krát čo ma takto nečakane prekvapili v rámci úpírskych filmov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upíři v letadle. Dvojka by prý mohla na palubu propašovat Vlkodlaky. Netflix opět nezkrotil stopáž. Ten film má fakt téměř 2 hodiny! 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co může být horšího než hadi v letadle? Upíři! Hadi se totiž během letu množit nestačí, zde nastoupí jedna upírka, a než letadlo přistane, je jich houf. Zábavná jízda, tedy let, kde je od počátku cítit podivnou tíseň, tajemné napětí. Z flashbacků se divák postupně dozví, jak se vše seběhlo a proč se Nadja s Eliasem vydala do Spojených států. Do toho vložka s teroristy, co chtějí výkupné, ale ve finále jim o něj  - sic! - nejde, no budiž, byli to magoři k pohledání. Jen jsem čekal, že D. Purcell dostane větší prostor. Masky výborné, zákusy krvavé. Jen bych býval uvítal kratší stopáž (tak o 30 min). Závěrečný masakr skvělý. Takže za mne spokojenost. ()

Reklama

Reklama