Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (275)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně podvratná špionážní záležitost, na níž je až bolestně vidět, že Guy Ritchie do projektu nedával tak moc jako v jeho předchozích snímcích. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat Operation Fortune - Ruse de guerre, na který se sice dobře divá, nicméně i tak budete mít pocit, že to šlo udělat mnohem lépe a především kreativněji. Tento aspekt je nejvíce znatelný zejména co se scénáře týče, jelikož je neočekávaně naivní a zmatený, takže po většinu času jen bezcílně přešlapuje na místě. To jde samozřejmě ruku v ruce s extrémně nezajímavým a nudným příběhem, jenž zkrátka divákovi nemá moc co nabídnout. Jedinými pozitivy tedy zůstávají herci (Hugh Grant!), některé skvěle vypointované hlášky a finální akční scéna, avšak ani to nezabrání tomuto počinu jistému pádu do hlubin filmového průměru, kde se k němu bude vracet vážně jen málokdo a postupem času se na něj raději zapomene. A já stále doufám, že se Guy Ritchie konečně vzpamatuje a už nám naservíruje kýženě očekávanou "The Real RocknRolla"! „You can't catch this fish with conventional lures.“ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je mýma očima taková ta klasická filmová jednohubka, není tu nic, co by mě vyloženě vzalo za srdce, no na druhou stranu tu také není nic, co by mě štvalo.. Příběh o kufříku, který všichni chtějí, je místy zábavný, sem tam příjemně akční a frčí se po vyšlapané cestičce.. Herecký ansámbl sympatický, natočené je to pěkně, ode mne slušné tři hvězdy.. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zábavná akčně-komediální-špionážní jednohubka, která má sympatické obsazení, ale trochu překvapivě nenabízí prakticky nic z toho co dělá Ritchieho Ritchiem. Krom mnohdy kulometných dialogů a zábavných monologů se tak nedokčkáme žádné z jeho fines, které by podobnému typu filmu dost slušely. Plusové body pak nenažene ani fakt, že není úplně jasné, jestli je to celé myšlené smrtelně vážně a nebo to má být spíš něco na hraně parodie filmů jako Mission Impossible. Nenudil sem se, ale vzhledem k míře natěšenosti sem čekal trošku víc. Narozdíl od ostatních Ritchieovek u Operation Fortune (zatím) nemám potřebu vidět znova...70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to není takový průser, jak sem myslel. Z letošních Ritchieho filmů mě ale Covenant zaujal víc. Možná filmu uškodil ten dlouhý odklad. Jinak to není špatné a je tam i pár vtipných momentů. Přece jen jsme ale u Ritchieho zvyklí na vyšší laťku. Obsazení je celkem slušné a je vidět, že si to herci užívají. Místy se ale vážná a komediální linka divně mísí. Máme tady tým agentů, který má zajistit umělou inteligenci (jak originální záporák v poslední době), aby nepadla do špatných rukou a nezpůsobila globální kolaps. Tým vede ostřílený Jason Statham spolu s půvabnou Aubrey Plaza. Josh Hartnett tu hraje zhýčkaného herce, který je jakási volavka pro získání přízně gangstera v podání Hugh Granta s multimiliardovým jměním. Akce je taky celkem slušná, ale to už je asi standard. Možná mi to přišlo zbytečně přezvratované. "Mají moji mámu!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie proste vie a casting, kde na čele posádky kraľuje Statham mi tiež veľmi sadol. Príbeh nie je nič extra, ale bavil ma. Veľmi mi sadli aj špiónske akcie, tie Ritchie ešte nezabudol. Nepochybne natočil aj lepšie filmy, ale aj Operation Fortune ma dokázala zabaviť a časom si dám určite opáčko. Spokojnosť. 80% - 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)
  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama