Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (281)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Orson Fortune a jeho tým musí zabránit prodeji zbraně, která by mohla ohrozit celý svět. K tomu ale musí proniknout do blízkosti nebezpečného protivníka. A hodlají k tomu využít hollywoodskou superstar. Guy Ritchie natočil zábavnou akčně-špionážní komedii, kterou táhnou dopředu především sympatičtí herci. Bohužel jim trošku podkopává nohy zmatený scénář, kvůli němuž příběh často zbytečně přešlapuje na místě a řeší nepodstatnosti, jen aby kvůli tomu musel o pár chvil zbytečně pádit dopředu. Nuda to není, ale od Ritchieho a Stathama člověk očekává trošku víc. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu nějaký vizuální highlight, nějaká pamětihodná scéna, kvůli který byste si to s chutí pustili znova. Ale jinak to šlape celkem solidně, a klidně bych si dokázal představit Ritchieho jako novýho režiséra Bonda, ačkoliv on asi po tom ani netouží, jemu je dobře ve společnosti těch podivných lidiček z podsvětí, tam si je jistý v kramflecích. Grant je tady excelentní slizoun, Statham je prostě Statham, furt stejná herecká poloha, kvůli který ho máme tak rádi, Aubrey Plaza je zlatíčko, pokud není zrovna zmalovaná a nesnaží se tvářit sexy (to jí fakt nejde), ale kdo mě moc příjemně překvapil, byl Josh Hartnett. Nechápu, proč a kde se takový zábavný charismatický týpek doteď babral ve svý zpackaný kariéře, snad po tomhle a Oppenheimerovi bude líp. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo jako předkapela Mission: Impossible ve který Guy Ricthie zapoměl být Guy Ricthiem. Ano, jistě svoje svtělý chvilky to mělo (např celá scéna monolog Hugh Granta a nepovedený výbuchy satelitů ), Statham je stále ten samý drsňák co seřeže jednou rukou Terminátora s Predátorem, druhou bude bafat doutník a bude to vypadat hodně cool, ale měl jsem dojem že Guy nevěděl jestli se chce brát vážně nebo ne. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane mdlé a miestami dokonca "cringe" (vždy, keď sa Aubrey snaží tváriť sexy). Už dlho som nemal z nejakého filmu pocit, že to vlastne nikoho na pľaci nebavilo. Čo je pri Guyovi obzvlášť bolestné. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Guy Ritchie je totální frajer. Jeho scénáristickou a režisérskou práci s chutí žeru a na tom se nikdy nic nezmění. Proto mi vůbec nevadí, že si jednou za čas natočí "menší" projekt, ve kterém nehází jeden kreativní nápad za druhým a i střihově frčí na půl plynu. V jeho osobitém podání jde totiž stále o solidní zábavu (a podvratnou variaci na známější špionské filmy), které však tentokrát chybí o něco komplexnější scénář, údernější akce či silnější postavy. Přitom všechno zmíněné tu je. Jen v opravdu menších dávkách, než jsem u tohoto génia zvyknutý. Ale pořád moc fajn! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Operace Fortune: Ruse de guerre se po roce v šuplíku konečně dostává do našich kin. Oblíbený Guy Ritchie během další spolupráce s Jasonem Stathamem bohužel jede na neutrál, fanoušky staromilské akce se špionážními prvky však může novinka v kinech potěšit. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vlastně úplně standardní špionážní biják, který je obohacen o Ritchieho rytmickou dravou režii a hláškující dialogy. Precizně vystavěné situace a momenty, které zúčtují vše, co scénář zasadí. Bavil jsem se celou dobu, přesto se nemohu zbavit dojmu, že tomu něco chybělo. Ať už více využít premisy Grantova prahnutí po hercově slečně nebo nám trochu více prodat postavy. Které jsou fajn, baví a mají charisma, je radost je pozorovat v akci, ale milovat je asi nebudete. K tomu samotné finále, postrádá větší napětí, vyvrcholení předchozí scény tomu nakopává zadek na plné čáře. Prostě příjemná kvalitní fajnovka, co stojí za to vidět, ale asi se k ní nikdo moc vracet nebude. Příjemný filmový start roku 2023. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Mam pocit, ze Statham ma nejakou spinu na Ritchieho a nuti ho tocit cringe becka a marnit jeho talent :( A ne hustacky zaver film nezachranuje. Jestli mi to Covenant nezahoji... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYSTE ZÍSKAL TO, CO SE ZTRATILO, ZJISTL, KDO JE PRODÁVAJÍCÍ, KDO KUPEC A CO SE VLASTNĚ ZTRATILO...“   Jednoduchej  a jasnej úkol. Pro Orsona Fortuneho určitě. Vybere si svůj tým a vyrazí zachránit svět… Prostě nenáročná pohodovka s jednoduchým humorem a akcí, která sází na ruční práci Jasona Stathama. Tohle nemá čím urazit! Sice ani překvapit, ale já se bavil… ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o pátou spolupráci dua Ritchie - Statham. Po třetí si v jeho filmu zahrál Hugh Grant. 2.) Premiéra filmu byla kvůli válce na Ukrajině o rok odložena. Ve filmu totiž vystupují Ukrajinci jako gangsteři. Jsou vydány i verze s upravenými pasážemi, kde se o Ukrajincích mluví. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tohle točil Ritchie ledatak ve spánku. Nezajímavá zápletka, otravní protagonisté, uspávací akce, v podstatě jediná zajímavá věc na celým filmu je Aubrey Plaza, která se snaží, seč jí síly stačí, zatímco se kolem ní všichni tak nějak plouží až do meh finále. Jedno z největších zklamání roku. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu improvizovat. Je to jenom vrtulník." Fortune a jeho tým mě bavili. I Mikeův konkurenční tým mě bavil. Hvězdnej Danny Francesco mě taky bavil. Vlastně mě bavili úplně všichni. Ono je to sice celkem o ničem, ale poměrně originální je zápletka, kdy zloději ukradli NĚCO, ale nikdo neví, co to je a co to dělá. Ono je to vlastně úplně jedno, protože akce je všude, adrenalin stříká na všechny strany a s vtípkama se rozhodně nešetřilo. A já jsem tak jednoduchej, že mi to úplně stačilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Špionská komediální převážně konverzačka, kde akce není to nejdůležitější. Takže když nebudete očekávat přímou konkurencí Mission: Impossible, nemůžete být zklamáni. Obsazení je totiž skvělé a Statham, Plaza, Hartnett a každou scénu pro sebe si kradnoucí Grant si natáčení zjevně užívali. Ritchie neexhibuje, ale i tak Operation Fortune solidně šlape. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Atraktivní lokace, drahé káry a chlast, živé i neživé luxusní doplňky, to všechno je součástí vizitky, kterou by Guy, kdyby chtěl, mohl poslat Barče Broccoli. Jenže on nechce. Raději dál bude žít ve svém světě pitoreskních postav, vybírat hercům stylové outfity a propagovat stoly na barbecue dle vlastního designu. Sice to celé jede tak na tři čtvrtě plynu, dialogy často sedí v dětské sedačce a autor se vybodl na svůj tradiční špičkový produkt úvodních titulků, ale pořád to stačí na solidní zábavu. Přiznejme si však, že bez Granta se vzhledem a výřečností Luboše Zaorálka by jí bylo míň.. Apropo, kdyby Stathamovi odletěl nejvrchnější knoflík u límečku, zastaví se natáčení, dokud jej někdo nepřišije..? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podvratná verze Mission Impossible, kde se krade ChatGPT, která umí vypustit atomovky a ukázat prstem třeba na sověty. Bohužel je nečekaně mdlá, místy až uspávací bez těch bláznivých kaskadérských kousků šíleného Toma. Navíc jsou tu někteří záporáci Ukrajinci a to se dnes prostě nenosí. Herecky super a Statham je znovu výborný, jen Cary Elwes mi sem nesedl. Scénář přes některé stylové dialogy (nebo Grantův luxusní závěrečný monolog) nemá tah, je zmatený a nedosahuje typického Ritchieho standardu. Měl jsem pocit jako by ho to během natáčení přestalo bavit a snažil se to rychle dodělat ať se může vrhnout na Covenanta. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S postupujícím časem od odložení filmu a od premiéry, protkané průměrnými hodnoceními, se mé očekávání hodně snižovalo a nakonec jsem až byl překvapen, jak je Operation Fortune celkem průměrná (a na variaci na bondovku nevhodně ukecaná) podívaná, jakoby jí snad ani netočil Guy Ritchie, kterého mám a budu mít stále v oblibě. Doufám, že příště nám zase vypálí rybník dalšími Gentlemany, protože nebýt finále, které mě konečně začalo bavit tak, jak od ritchieovky čekám, jsem pouze na průměru. A taky díky opět vynikajícímu Stathamovi nakonec slabá sedmička. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já tomu vlastně nemám moc co vytknout. Ritchie je šílenec a opět dokazuje, že se jedná o jednoho z nejtalentovanějších filmařů současnosti. Operace Fortune je hlavně díky němu špionážní lahůdkou, která těží z perfektního castingu, srší hravými dialogy a sází na precizně natočenou akci. Samozřejmě, v jádru je to pořád klasický akční film, ale sakra... Pokud by všechny akčnáky vypadaly takhle, bylo by to fajn. P.S.: Jestli jste zatím neměli o existenci Aubrey Plaza ani ponětí, díky tomuhle si ji musíte zákonitě zamilovat (fanoušci Legiona a Scotta Pilgrima moc dobře ví). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho Sherlockové Holmesové mě kdysi nestrhli, Král Artuš nezaujal, aby pak solidně potěšil s Aladinem nebo nadchnul stylovým přímočarým Rozhněvaným mužem. Prostě Guy Ritchie, to je u mě nahoru dolů. A teď je to poměrně pořádný sešup. Za mě tuctová agentská konverzačka, u které jsem se nesoustředil, u které mě nebavila akce (navíc jí bylo překvapivě málo), a u které jsem se místy těžce nudil. Je třeba zajistit tajemnou mocnou zbraň, která se dostala do nesprávných rukou, do akce se tak musí pustit britský špion Jason Statham (s Ritchiem si vlastně vzájemně před víc než dvěma dekádami pomohli prorazit), který má po ruce solidního odstřelovače, divnou ajťačku a hollywoodskou hvězdu, která má hrát sama sebe. Proti stojí soukromé armády několika pracháčů s obrovskými egy. Nebaví klaďasové, nebaví zloduchové. Pár nápadů u akčních scén potěší, s pár vtipy přijde mírné škubnutí, ale celkově je to nedotažené, bez energie a s napůl se řezajícím Stathamem. Asi nejvíc mi k tomu v průběhu přibývajících minut sedělo slůvko: otravné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie by nejspíš natočil skvělou bondovku, ale on to nemá zapotřebí. Raději si hraje na svém dvorku, který dobře zná, a dává nám to, co máme rádi i my. Tentokrát nečekejte velké dějové zákruty, nýbrž přímočarou akční zábavu, která tak trochu kombinuje Krycí jméno U.N.C.L.E. s Gentlemany a kromě více či méně viditelných Ritchieho režijních nápadů (už začátek s kroky, které přejdou v hudbu, mě nadchl) stojí hlavně na hereckých výkonech. Jason Statham je opět Jasonem Stathamem, ale tentokrát v té vtipné poloze, naprosto dokonalá je pak Aubrey Plaza a každá společná scéna Joshe Hartnetta a Hugha Granta je milionová. Na takhle chytře zábavné filmy mě baví chodit do kina nejvíc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se na to nálakat, ale jak jsem se obával tak Ritchie už těžce vyčpěl vykrádá sám sebe a servíruje další unylou špionskou variaci na Bonda. No a Statham se od Fast and Fekalious 7 v žádný pořádný roli taky neobjevil a jeho kouzlo vyprchává. Jediný kdo se tu snaží je Grant, ale na tom malým prostoru nic neuhraje. Takže filmový rok 2023 začal jak skončil ten předchozí a já už bych fakt neměl do toho kina lézt.15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. To co v prvních minutách vypadalo jako klasická práce Guye Ritchieho se hned vzápětí změní v dějový zmatek, ve kterém se občas sice zjeví nějaké Stathamovy suché hlášky, ale sledovat tak mdlý výsledek je zvláštní už z toho důvodu, že to shlédnutí nějaký producent celé nezarazil a film raději nezničil. Takhle si Guy zbytečně připisuje propadák, který rozhodně vzhledem k jeho formě při posledních 2 filmech je pro mě osobně obří překvapení. 40% ()

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama