Reklama

Reklama

Recenze (9)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože o výsledku turistické výpravy bylo jasno už od první epizody, ruští tvůrci si dějem osmého dílu dokázali udržet mou pozornost až do závěrečných titulků. Já sice vůbec nejsem fanouškem výprav k některému z pólů (s výjimkou výpravy Čecha Karla Němce), jakýchkoli horolezeckých výstupů v Himalájích a podobných sebevražedných záležitostí, ale i tak musím přiznat, že se finále seriálu opravdu podařilo. Přesto se tu jeden problém vyskytl. Ten uralský chlad působil tak skutečným dojmem, že se teď nejsem schopen dostatečně zahřát. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm. Natočené je to dobre. Ale neviem čo si mám o tom myslieť. Celý tento zánik deväťčlennej výpravy Igora Ďatlova je naozaj zvláštny a už taký asi aj ostane. Ja takémuto koncu proste nemôžem uveriť. Je to skoro ako uveriť čarovnému prsteňu z druhej svetovej vojny, ktorý tu vytvoril jednu celú, aj keď len malú dejovú linku, pritom major z KGB bol už v piatej časti k odhaleniu pravdy tak blízko (teda k odhaleniu takej pravdy, ktorá by vyhovovala mne). Takže v tú osudnú noc: nevytiahol ich ktosi s puškou násilím von zo stanu a nedonútil ich ísť bosích kilometer a pol na úplne opačnú stranu, tam kde nič nebolo a nepočkal si tam kým chudáci umrznú a nakoniec nedorazil posledných žijúcich pažbou do hrude a do hlavy a potom ešte jednu stále dýchajúcu obeť hlavňou pušky do spánkov? Po ďalšie, prečo by aj strieľal, keď vôbec nemusel - súdruhovi majorovi by som odporúčil prejsť sa na boso v snehu kilometer a pol a potom naspäť. Neprešiel by možno ani polovicu, nie to ešte naspäť. Kto mal niekedy omrzliny, vie. No a ešte jedna drobnosť: čože si to išla jedna z obetí v posledných sekundách života a s omrznutými rukami (keď sa už písať vlatne ani nedá) také dôležité napísať na papier? "Mami ľúbim ťa"? Alebo žeby "Nič si z toho nerobte, to len lavína nás strhla"? No, napriek týmto otázkam, natočené je to aj tak dobre a so cťou. A asi už dám týmto mladým ľuďom svätý pokoj, nech ho chudáci konečne majú 79%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím. Je vidět, že se to snažili natočit co nejemotivněji, nejsilněji a že si na to finále i nechali nejlepší záběry a taky mě potěšilo, že to přišlo i s celkem zajímavým vysvětlením, ale celkově nemůžu říct, že by mě to nějak emočně dostalo. Všichni víme, jak Ďatlova výprava dopadla a vzhledem k tomu, že zde začne jít do tuhého překvapivě brzo, si pak vlastně jenom odškrtáváme jména. Proto mě mrzí, že poslední tři epizody nejsou celkově vedeny lépe, i když by mohly být a nemuselo by to mít ani dva konce. Chápu sice, proč je to vedené takhle, ale nemůžu říct, že bych z toho byl nadšený. A i když se mi seriál celkově líbil, jeho závěrečná epizoda pro mě je druhou nejhorší. Hlavně kvůli výše vypsaným důvodům, ale taky proto, že to chce být tolik ambciózní, že je to až trochu přehnané, vzhledem k tomu, že se tu nic objevného (kromě poslední scény) nestane. Silné 3* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama