Reklama

Reklama

Recenze (9)

iN 

všechny recenze uživatele

Začátek zatím dobrý, ale asi ne zase tak, jak jsem očekával. Ano, taky mě ruší časté cukrbliky s kamerou (kdy přemýšlím, co to vůbec sleduju) a flashbacky do druhé světové + romantika s Káťou. Ale uvidím, dám tomu šanci. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak mě napadlo, že bych si mohl prodloužit své ruské období, a po třech filmech jsem se pustil ještě do seriálu. Docela si totiž užívám pohyblivé obrázky bez povinných kvót; být to americký nebo unijní počin, určitě by byl jedním z důstojníků KGB člověk, na jehož životě záleží mnohem víc, a vyjímal by se tady jako kokos na sněhu. Doslova. První epizoda mě nachytala naprosto nepřipraveného a zaskočila mě (příjemně) svou kvalitou. Rusové to popadli za správný konec a dařilo se jim, na co sáhli. Vizuál, zvuk i střih mě velice bavily, díl měl výbornou atmosféru a já se těším na pokračování. Jediným, co mě příliš nepřesvědčilo, byl nekompromisní, ale spravedlivý a empatický major KGB. Nemyslím tím herecký výkon Pjotra Fjodorova (ten byl fajn), jde mi spíš o to, že je pro mě Kostinův charakter málo uvěřitelný. Ale upřímně, tohle byl v podstatě jen kosmetický detail. Zatím velká spokojenost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... uvidím. Nevypadá to špatné, natočené je to naprosto dokonale, má to dost zajímavých scén a sem tam i mysteriózní atmosféru, ale místy je to zase zbytečně vleklé a ty flashbacky z druhé světové mi tam přijdou jaksi navíc, jakoby si to Rusáci nemohli aspoň protentokrát odpustit, to jejich oblíbené válečné téma. Působí to na mě hlavně dojmem, že se Rusko snaží o vlastní Blue Book (a nejen o to, ale o tohle především), protože indicií tam na to je dost, jen je prostě dost poznat ta inspirace a to, že to není úplně ono. Ten pilot je takový mírně nadprůměrný, slibující dost do budoucna, takže mu nedám vysoké hodnocení, ale na další díl se budu těšit. A doufám, že oprávněně. Silné 3* ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod, kde nebyl špatný rozjezd. Zajímavá vazba na druhou světovou válku (jak jinak, co čekat u Rusů). Jen jsem občas zvláštní záběry, ze kterých se člověku motá hlava. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvej časti je jasné, že pôjde po všetkých stránkach o nadpriemer. To ma až tak neprekvapilo, keďže je to seriál z Ruska, z roku 2020. Celkom dobré dialógy a presne hrajúci herci. Ale tá kamera, tá je božská (nie, nie som žiadny rusofil). No ja som hlavne zvedavý, ako to celé dopadne. 72,5% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy scenar. KGB major na scena a povestny rusky "respekt" k ich clenom je hmatatelny. Takisto zavan tajomna o grupe mladych turistov, co v tedy zomreli ma super atmosferu. Uz menej som pobral tanecky mladej patologicky a dumaveho agenta. Rozporuplne. ()

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z doby tuhé Chruščovovi diktatury se nám soudruzi ze Sovětského svazu rozhodli předložit tajemné sci-fi o jedné ne zela zvládnuté výpravě mladých komsomolců. Když jsem se dostatečně vychechtal nad exteriéry, které by spíše zapadli do SSSR sedmdesátých let než do doby, kdy v zemi zaslíbené neznali pořádně ani toaletní papír a nad těmi ušlechtilými vztahy soudruhů z doby, kdy jedna špatně naformulovaná věta znamenala cestu na Sibiř, zkusil jsem vnímat samotný děj. Technicky se to dá vcelku zkousnout a je možné, že dějově se to ještě slušně rozjede, ale prozatím pociťuji jen silný copyright západní produkce obohacený o patos a určitou naivitu. Šanci tomu vzhledem k vysokému hodnocení ještě dám. ()

Reklama

Reklama