Reklama

Reklama

Královna barbarů

(neoficiální název)
  • USA Barbarian Queen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bloňďatá sexbomba (Lana Clarkson) se se svou kamarádkou (Katt Shea) a sestrou (Dawn Dunlap) snaží pomstít zloduchovi za to, že jí překazil svatbu, vyvraždil vesnici, zprznil ženy a snoubence odvlekl do otroctví, aby tam zápasil jako gladiátor. (PetrPan2)

Recenze (32)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Nemělo by to být naopak? Nebo zažily feministky v 80. letech skutečně velký boom? Tak či onak - ženy tu zachranují muže, bojují s mečem jako stokiloví nabušenci, protivníky jsou schopny nohou odkoupnout jako fotbalový balon, vedou povstání proti zlému předsedovi SNB a ještě k tomu záměrně odhalují dekolt a stehna, aby vypadaly dostatečně hot. Souboje jsou vůbec "úžasné", v bitevní vřavě jsem občas viděl chlápky, jak nevěděli, co mají dělat. Místo aby ty polonahé ženské rozsekali jak ve šrotovačce, tak dělají nesmyslné pohyby a věci. Totální hovadina nestojící na vidění. To jsem ale před projekcí nevěděl. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, nicméně, jak už napsal kolega, jednalo se o poctivé řemeslně a velmi zručně natočené dnes už kultovní sandálové béčko, kterému se dostalo i pokračování Barbarian Queen II - The Empress Strikes Back v roce 89'. Jednoduchý děj založený na odplatě-pomstě, krásné sexy herečky (v tit. roli s prsatou Lanou Clarkson - zde si ji po úspěchu ve filmu Deathstalker opět vybral slavný producent a režisér Roger Corman), které uměly rozpálit chlapa nejen po bojové stránce, a samozřejmě spousta akčních scén, viz třeba konečné vzbouření lidu proti tyranovi..Ten zloduch (teď už opravdu nevím, jak se jmenoval) vypadal jako Miloš Zeman v mladých letech. Dále mě tam zaujala a hlavně pobavila postava nějakého obtloustlého buzny v harému a toho malého židovského obrýleného trýznitele:-) Podobné filmy: Barbar Conan, Ničitel Conan, Rudá Sonja, Deathstalker, Warrior Queen ap. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno znovu po x letech a hrůza-děs... Teplákoví válečníci v tomto tv paskvilu napadají umělohmotnými černými meči zaplněnou vesnici, kde v každém domě musí žít aspoň třicet lidí, když jsem to tak počítal.!!! :-((( ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prorocký film zobrazujúci boj Femenu proti Milošovi Zemanovi. Tento ďalší produkt z Cormanovej argentínskej sword and sorcery manufaktúry poskytuje obligátne žánrové atribúty ako gladiátorské súboje, hedonistický bešavel, nahé krásavice, nabúchaných svalnáčov, staroveko-stredoveké kulisy, jemne exploatačné násilie vrátane mučenia a znásilnenia a nejaké tie súboje s mečmi (tentokrát bez mágie). Je to rutina, ale celkom som sa bavil. Na béčkové majstrovstvo prvého Deathstalkera to ale ani zďaleka nemá. Treba povedať, že skromná minutáž je jedným z najväčších pozitív týchto na rýchlo zbúchaných výplachov. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

To byly muka tohle dokoukávat. Nesympatyš kozatky v hlavních rolích tam máchaj nýrkyks týrnyx mečem, pak nějakej jednookej týpek s hlasem jako Johny Bravo pak Zagarino jako gladijátor opět nezklamal ten se vždycky v nějaký tý sračce objeví.. má to 70 minut a pro mě to bylo něco neskutečně hroznýho. Otázka však zůstává.. zvládnu i dvojku? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dávno předtím, než vyslal Tolkien bandu přiteplalých hobitů zničit jablonecké bižu, daroval Howard světu hezkou řádku nekompromisních zabijáků jako byli Conan, Bran Mak Morn nebo Kull z Atlantidy. Meč a magii uvedl na filmová plátna poprvé Conan. Po Conanovi přišel Deathstalker, který k tomu přidal ještě kozy. No a Barbarian Queen vypustila magii a nový subžánr "meč a kozy" byl na světě. Toporní herci, choreografie bitek k smíchu, ohraná šablona s pomstou, ale o tom to vlastně ani nebylo. Tohle béčko je o nadšení, lásce k žánru a hlavně a především o kozách. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne takéto barbarské fantasy ( aj keď tu toho fantasy ani niet ) zbožňujem. A s privretými očami aj všetky italo vykrádačky ( napr. séria ATOR, THE SWORD OF THE BARBARIANS, či THE THRONE OF FIRE ). Máloktoré takéto béčko, ale dosiahne ultimatívnej ´´guilty pleasure´´ zábavy ( ako napr. DEATHSTALKER, THE BARBARIANS ) a ide skôr o pokusy, ktoré chceli baviť, ale mysleli to až príliš vážne. Nevadí mi lacná výprava a ani to, že každá ženská práve vyšla z kaderníctva s osemdesiatkovým lookom a nepodobajú sa na drsné, vetrom a krvou ošľahané barbarky, ktoré v tej dobe žili ( ak žili ). Ide o to, že je to celé nezaujímavé, strohé a len s minimom svetlých chvíľok. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Fantasy-akčné béčko, v ktorom sa paradoxne fantasy prvok (kúzla ani nič podobné) nevyskytuje. Príbeh je jednoduchučký - pomsta a zároveň záchrana svojich druhov. Súboje, teda to, čo malo popri polonahých teenkach nalákať najviac, sú tu totálne sfušované až hrôza a skôr by sa dali prirovnať k jemnému a pomalému baletu. Pripravte sa na to, že chudučké 40-kilové teenky tu pomaly hravo zvládajú 100-kilových chlapov, samozrejme sú pritom plne upravené a odchlpené (k tomu ešte aj málo vyvinuté). V 80. rokoch, čiatočne aj v 90. rokoch sa podobných filmov točily stovky a tento pokojne môže ležať prachom. Nemá ani na podobné béčka typu Deathstalker. Hodnotenie: 25% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Je to pro mě fakt překvapivé, jaké filmy se v osmdesátkách mohly točit. Ještě zábavnější je, když tady na csfd vidím v podobných filmech Percyho Jacksona. K filmu samotnému. Příběh je hodně jednoduchý, budiž, to by se ještě dalo, ale ty dialogy jsou totálně debilní. Herecky je to tragédie. Lana Clarkson je sice hezká ženská, ale sympatická moc není. Ostatní herečky nepobraly víceméně ani té krásy mnoho, natož hereckého umu. Korunu tomu nasazuje Frank Zagarino, který je podle mě naprosto nechutně oranžový a kenovský. Kdo hrál hlavního krále nevím, ale vypadal jako Zeman za mlada, takže vlastně dobře obsazená role. Potom nejde nezmínit ty dementní bojové scény. Asi jsem ještě nikdy neviděl horší. Meče byly tupé, bůhví z jakého materiálu, podezírám plast. Jakmile se pralo více lidí najednou, tak hodně komparzistů nevědělo, co dělat a tak jen postávali s mečem či sekerou a koukali kolem sebe. Pohybově to nezvládal jediný herec a dokonce mi přišlo, že se u těchto scén většina přiblble smála. Co bylo dobré. Tak především musím říct, že se mi moc líbilo prostředí, kostýmy a i kulisy. Myslím, že v dnešní profeministické době by ale poselství tohoto filmu mohlo docela sedět. Čtyři ženy (nebo kolik jich vlastně bylo) zachránily vlastně skoro samy celý svět. Nikdy se nepodlomily. SIlné ženy 21. století. Bravo. Tvůrci Wonder women by se mohli učit. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Poctivé echtovní béčko, v němž bloňďatá sexbomba (Lana Clarkson) se svou kamarádkou (Katt Shea) a sestrou (Dawn Dunlap) snaží pomstít zloduchovi, který vypadá jak mladší brácha Miloše Zemana, za to, že ji překazil svatbu, vyvraždil vesnici, ženy zprznil a snoubence odvlekl do otroctví... Pro milovníky béčkových fantasy ve stylu Barbar Conan vřele doporučuju. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sword & Sorcery ve své specifické subžánrové odnoži, tzv. Boobs & Sorcery - opravdu ve vší parádě. Šlo v těchto filmech někdy o něco jiného, než o pomstu? A v druhém sledu o kozy? Buď si jak buď, trapné herecké výkony a běsně sesmolený scénář, vynahrazuje nadšení, slušná výprava, kvantum komparzistů (takový počet nemá k dispozici ani lecjaká dnešní produkce) a hudební doprovod (část od Jamese Hornera zazněla už ve starší Cormanově produkci BATTLE BEYOND THE STARS)... Dva aspekty posouvají v mých očích toto v pravdě nadšenecké dílko na zlatý střed - nikdy před tím (a hádám, že nikdy více) jsem neviděl únik hrdinky ze zajetí prostřednictvím použití speciální schopnosti ovládání vlastního poševního svalstva ("WAIT. WAIT. STOP SQUEEZIN´. TOO TIGHT.") a pak je tu ještě ta nanejvýš milosrdná stopáž. 50% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totalní béčko, které boduje záporákem takřka Zemanovského rázu, sličnými (často poněkud nahými) bojovnicemi a velmi příjemnou délkou. Proto za tři. Ten konec, kdy Zeman veme meč do roku a jde si to rozdat s hlavní (výjmečně oblečenou) geroj-bábou je k nezaplaení. A taky hodne fajnové znásilnění, kde ženská donutí svého trýznitele uvolnit pouta skrípnutím jeho ... ehm ... nástroje. No neberte to :) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Roztomilé béčko, které nám dává přesně to, co od béčka chceme. Strašná sračka, která je ale hrozně zábavná. Všechny hrdinky se nám vyprsí, srandovně šermují s meči, je tady asi nejlegračnější znásilnění v dějinách kinematografie - souboj hlavní hrdinky a ztřeštěného vědátora. Když to srovnám s podobně laděnou sérii Deathstalker (kde se btw hlavní gerojka Lana Clarkson taky vyprsila), tak Barbarian Queen jasně vede na všech metách, dokonce má i jakýsi příběh, což se té druhé sérii ani v jednom ze čtyř dílů nepodařilo, jen na alespoň nějaký fantasy prvek se tady opět jaksi pozapomnělo... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Sexy zenske komando pod vedenim Lany Clarkson se po vypleneni vesnice rozhodne pro odvetu a pro osvobozeni otroku. Po prvnotnich uspesich proti obycejnym pesakum ale narazi na opravdoveho soupere - samotneho Milose Zemana. Tomu se zprvu podari komando rozprasit, cast (jedna) je zabita, cast (jedna) jde do haremu k potese mistnich gladiatoru, samotna Lana je znasilnena velmi komickym Zidem. Jenze prave tenhle akt je zlomem, protoze Lana umi sevrit panevni svaly tak silne, ze ji ten Zid musi rozvazat, za coz si misto vdeku vyslouzi koupel v kyseline. A to uz nezbyva prilis casu do vypuknuti povstani, ktera ma Milose svrhnout ... Solidni fantasy filmecek sice neprinasi nic noveho, ale rozhodne nenudi, diky pomerne kratke stopazi. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, nemá to nic společného s barbarem Conanem, ani tou už tak zlou Rudou Sonyou. Absolutní kyč, kterým se to v 80. letech hemžilo. Mám rád tyto barbarské filmy a nádechem fantasy. Tohle ale není to pravé. Tento film si opravdu užijí jen fanoušciL. Clarkson, která je neskutečně nádherná (budiž jí zem lehká). Příběh je primitivní, souboje jako, když si nacvičujete na besídku ve 2. třídě, síla místních žen nadpozemská. Chybělo mi tu trochu té magie a pod. Ale hrudník Lany Clarkson vše nahradil :). Ne, je to úplná blbost, ale svůj žánr to jakž-takž drží. Nebavil jsem se, ale méně než ** dát nemohu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Štandardné brakové barbarské fantasy a ženská variácia tupého barbarského borca Deathstalkera ( kde ostatne Lana Clarkson hrala tiež ). Zápletka je maximálne barbarsky vymakaná, do pokľudnej barbarskej dedinky vtrhne banda odkundesov s hrdloreznými úmyslami a čo barbarsky nezabijú to odvlečú do otroctva. Mala sa tam práve konať barbarská svadba, takže pre ženícha to bola vlastne šťastná náhoda že ho odvliekli do kráľovkého bordela, ale jeho barbarská nastávajúca sa ho zlomyseľne vydá "zachrániť". Pokiaľ tam tí otrhanci a polonahé barbarské devy bojujú je to fajn barbarská sranda, horšie už je keď hocikto z nich otvorí svoju barbarskú hubu aby niečo povedal, to je potom skôr tragédia. Najvtipnejšia barbarská scéna je rozhodne mučenie vyprsenej barbarice Lany úchylným barbarom Arnoštom a jeho barbarské roztopenie v kyseline. Prihriaty orientálny bordeldedo bol tiež rozkošný a rolu tu dostal aj samotný Karl Marx ( "neboj sa dievčatko, nechcem ťa znásilniť, len ti prečítam Komunistický Manifest" ), ktorého sa dá zabiť len prepichnutím jeho majestátnej barbarskej brady. V závere sa utlačovaný barbarský ľud vzbúri a v barbarsky monumentálnej minútovej bitke zvrhne barbarského tyrana. Barbarská blbosť, ale miestami tupo barbarsky zábavná a odhaľovanie barbarských ceckov vždy poteší barbarské oko znalca barbarského filmového umenia. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Další fantasy filmový projekt vzniklý na základě fenomenálního úspěchu snímku 'Barbar Conan' (1982), který dal tomuto žánru na dlouhou dobu zelenou. V tomto případě se ale jedná o nízkorozpočtový počin v celé své špatnosti a to doslova. Katastrofální výprava. Na kostýmy zřejmě nebyly peníze vůbec, neboť děvčata chodí polonahá, takže i divák nemrava si přijde na své. Ta erotika je ale spíš na obtíž. Herecké výkony? Okamžitě zapomenout. Amatérské pokusy o herectví mají prim. Bitevní scény? Au. To opravdu bolí. Zkrátka a dobře, jeden velký trapas se kloubí z naivitou, takže něco takového si užít vyžaduje nemalé duševní úsilí. Kýč tu rozboural své hranice. Tohle kdyby se hrálo na divadelních prknech, dejme tomu, ale ve filmu? Prostě ne. ()

kwaicheng odpad!

všechny recenze uživatele

Věru, toto je Deathstalkerův konkurent. Nebo spíš konkurentka, Královna barbarů... začátek je na můj vkus dost šokující, když do poklidné idylky praní prádla na břehu vtrhne dvojka nadržených vojáků, kteří mi ze všeho nejvíce zjevem připomínali Marxe a Engelse, aby zprznili sestru barbarské královny...no, pak už se standardně vraždí, zaujme už jen výhrůžka "běž rychlejš nebo ti useknu nohy!". Vtipné je, že se ve filmu bojuje plastovými meči, kovové zvuky, které normálně máme možnost slyčet když narazí meč na meč jsou zde dodány zpětně. To by samo o sobě nevadilo, kdyby nebyly jen dva, které se střídají do alelůja, takže při hromadné bitvě má divák neodkladný pocit že někde Hó-ří, hó-ří, hó-ří....Celkem nudný film, který nedokáže zpestřit ani sem tam nějaké to odhalené ňadro, šaman věštící z mrtvé plyšové kozy ( to není narážka na předchozí položku..) dobrou svatbu, propíchnutý vous úchylného Rasputina, ba ani hudba-myslím, že muzikanti co to nahrávali byli ožralí jak zákon káže, takže tu a tam někdo kopl do bubnu, tu a tam někdo naříkavě zadul, tu a tam se pokusili unisono vytrubovat nějací trubači, bohužel, do trumpet si nejspíš nazvraceli, a podle toho taky vypadala jejich produkce. Jinak barbaří královna je fakt holka z vocele, to se zas musí nechat. Pro případ, že by i ji snad chtěl někdo zprznit nosí ve vadžíně džungarského křečka, který na její telepatický pokyn zlikviduje vše v dosahu. Hustý. ()

Reklama

Reklama