Reklama

Reklama

MI5

(seriál)
Velká Británie, (2002–2011), 77 h 40 min (Minutáž: 50–59 min)

Hrají:

Peter Firth, Nicola Walker, Rupert Penry-Jones, Miranda Raison, Hermione Norris, Matthew Macfadyen, David Oyelowo, Richard Armitage, Raza Jaffrey (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Oficiálně jsou bezpečnostní služba, neoficiálně MI5 nebo prostě jen "pětka". Jejich hlavní úkol: bránit národní bezpečnost Británie. A bezpečnost země může být ohrožena čímkoli. Mezinárodním terorismem, rasismem, fanatismem nejrůznějšího druhu... S tím vším je zapotřebí bojovat - a oni s tím bojují. Nejužší výběr: dva muži, jedna žena a jejich šéf. Tom, Danny, Zoe a Harry. Oddělení je samozřejmě mnohem rozsáhlejší a na některých případech nejen může, ale i musí pracovat větší tým. Tihle čtyři však tvoří jeho páteř. Čtyři lidé, kteří se v zájmu vyšších cílů museli vzdát mnohého, bez čeho si většina z nás nedokáže svůj život představit: rodiny, lásky, zázemí klidného domova. Protože člověk, který se bojí o své nejbližší, je strašně zranitelný. A protože jejich nejbližší by mohli na jejich práci krutě doplatit. Je jen jedna cesta, jak mít obojí - práci i domov: dvojí život. Ani to ovšem není záruka bezpečí. Protože i oni jsou jen lidé a život, který dnes a denně nasazují, mají jen jeden... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele jasiska k tomuto seriálu (1)

MI5 (2002) 

Spooks je prekvapivo zaujímavý seriál. Aj keď by sme si mohli myslieť, že to je niečo, čo tu už milionkrát bolo, spravené oveľa coolovejším spôsobom Američanmi, nie je to tak. Spooks nie je americky akčne coolový, ale to ho práve robí o to uveriteľnejším a realite bližším seriálom. A neznamená to ani, že by nebol napínavý. Páči sa mi, aký priestor je venovaný jednotlivým postavám, aj to ako je postupne budovaný každý diel a jeho zápletka. Nepáči sa mi, že rušia moje obľúbené postavy - Tom Quinn je len jeden...:-( ()

Související novinky

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama