Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Susan Applegate má už dosť života v New Yorku a rozhodne sa vrátiť domov do Iowy. Keďže však nemá dosť peňazí na cestu, prezlečie sa za malé dievča, aby mohla dostať polovičný lístok.
Vo vlaku stretne majora Kirbyho, ktorý ju prichýli na pár dni vo svojej akadémii, kde získa veľkú pozornosť chlapcov a každý sa snaží ju dostať. (sid90)

(více)

Recenze (33)

raroh 

všechny recenze uživatele

Wilder na začátku své americké kariéry přenášel vídeňskou (ke světu Vídně se plnohodnotně vrátil chvíli po válce šarmantním Císařským valčíkem) a pařížskou pozdně secesní erotickou víc než náznakovost (i když ještě ne schnitzlerovského dusna) do americké prudérie, ale v téhle poloze operetního světa s dvojsmyslným humorem byli suverénnější Clair, Ophüls (u obou v jejich poválečných francouzských filmech) a Wilderův učitel Lubitsch. Wilderovy hvězdné chvíle však přišly za nedlouho. I tak je Zuzanka milou komedií, na níž ostatně Wilder sám odkazuje v několika momentech v Někdo to rád horké. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podobně nereálná záměna jako v českém Holka nebo kluk v podání Adiny Mandlové. Ačkoliv, Adině jsem toho kluka věřil víc, nehledě k tomu, že byla hezčí. Když odhlédnu od tohoto zásadního detailu, zbytek byl naivně, až dětsky koukatelný a vtipný, a přes všechnu jednoduchost nebyl úplně přímočarý. Kdo ví, o čem film je, ho takový bude chtít, ostatní si ho nepustí. # příběh 7 | hudba 6 | humor 6 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nedávajte za to filmu facku, že žena lásku nájde až keď prezlečie sa za dvanáctku. Svižné, dialógovo, obrazom i dejom presné a humorné dielo. Strácajúce body na prílišnej bojovej agitke v štýle "hŕŕŕ na ně!" je jediným správnym a morálnym postojom. V tomto som zásadne na strane dôstojnikovej snúbenice, racionálne uprednostňujúcej pre svojho nastávajúceho prežitie vojny v zázemí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie.Väčšina scén je vynikajúca či už vo vtipnej alebo romantickej polohe. A to hlavne vďaka hercom ( Ginger Rogers rulez) a klasickej Wilderovskej atmosfére. Ale bohužiaľ. Vôbec na mňa nefungovalo čomu sa hovorí potlačenie nedôvery ( čo sa pri takto starých filmoch občas stane) ale hlavný problém je, že celá zápletka je veľký idiotplot miestami na úrovní Sandleroviek a je iba zásluha už napísaného že ten film je stále pozerateľný. A ako detský film sa to nedá brať už vôbec pretože je to strašne ale strašne pedofilné. Najslabší Wilder čo som videl 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Také úsmevné pletky jednej roztopašnej žienky, ktorá sa vydávala za dvanásťročné dievča. Klamstvo, z ktorého vzišlo šťastie v podobe šarmantného vojaka... Musím priznať, príbeh bol pomerne jednoduchý a predvídateľný, len s jednou obyčajnou romantickou zápletkou, no malo to príjemný staromilský kabátik a budilo to pozitívny dojem. Inak Ray Milland mi svojim hereckým prejavom veľmi pripomínal Jamesa Stewarta (nar. 1908), pre ktorého by bola táto romantická komédia ako stvorená. Aj preto dávam jednu hviezdu navyše. 70/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Když je Susu (Ginger Rogers) požádána 2 průvodčími, aby dokázala svůj švédský původ tím, že řekne něco švédsky, odpoví: "I want to be alone," čímž cituje slavnou větu Grety Garbo, která ze Švédska pochází, z filmu Grand Hotel (1932), kterou ona sama paroduje také ve filmu Ninotchka (1939), ke kterému napsal scénář Billy Wilder. (PogoJoe)

Reklama

Reklama