Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rastignacové jsou jedny z nejdůležitějších postav Balzacova grandiózního díla Lidské komedie. Tak velké drama a silné charaktery, jaké dokázal vytvořit Balzac, nesou v sobě přitažlivost a vzrušení, které se stalo doslova magnetem pro široké divácké spektrum seriálu Rastignac aneb ctižádostivost. Francouzští tvůrci sáhli neomylně po dramatu, hereckých představitelích a to, že zasadili děj do současnosti, bylo jen otázkou volby a v podstatě věcí nejméně důležitou.b Vznikl mimořádný seriál o lidských postavách, charakterech a osudech, které jsou neměnné v čase a dokazují, že se vývoj lidstva v některých ohledech zastavil. Na počátku velkého příběhu jsou dva malí venkovští chlapci. Jeden pochází ze šlechtického rodu, druhý z obyčejného prostředí, oba chtěli dobýt Paříž. Své přátelství a věrnost zpečetili krví a i když je osud na chvíli rozdělil, v srdcích zůstali věrni svému slibu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Rastignac? Ano, mozna vzdalene...ale hlavne TV miniserie nabita tzv. akci se stoprocentni reakci... Byl jsem az prekvapeny, jak me muze nejaky 4dilny francouzsky serial chytnout a nepustit...kdyz ho CT davala znova, musel jsem ho videt a nahrat si jej...nechapu cim to a jak, ale dokazu u nej dnes relaxovat...ne jen ze bezi na pozadi, koukam a relaxuji...zivot na obrazovce bezi a Vy si v kazde situaci dokazete dosadit sebe...nebo vzpomenout si..jo, aha, tohle jsem uz zazil taky... Opravdu doporucuji... Mozna meli ale tvurci asi kvuli zdejsim radobyznalcum a kritikum dat serii a hrdinovi jine jmeno...nic, uz radsi mlcim, skoda slov na adresu tech, co tuto miniserii hodnoti extranizkym hodnocenim. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rastignac má tady být za oslňujícího mladého muže s hutným charisma, který si jde za svým všemi prostředky. No, podle mě je hlavně "napřesdržku". ()

pm 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem stylizaci postav v Rastignacovi chápala jako společenskou metaforu, podobně jako ve filmu Nana (2001) režiséra Molinareho, produkovaného stejnou televizí. Takže v to nevidím až takovou tragédii.50%. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Neznám ústřední Balzacovu trilogii, takže nedokážu posoudit míru původnosti a úcty k předlohám, ale byl jsem víc než spokejený. A jak se už tady někdo zmínil, shlédl jsem i reprízu čt. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Ústřední Balzacovu trilogii (a spousta dalších románů od něj) mám načtenou a jsem jejím velkým fanouškem. Tento seriál jsem viděl cca. v roce 2004 tedy krátce po jejím přečtení. Seriál se mi velmi líbil a i když občas moc tlačí na pilu tak myslím věrně vystihuje ducha Balzacových románů. Určitě na něm pracovali věrní fanoušci. Zvláště Rastignac a Lucien mi sedli a pokud bych si je měl představit zasazené do současnosti, vypadali by podobně. Bylo by zajímavé to vidět po letech znovu, jestli bych měl stejný názor. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Film zcela odtržený od reality. Ačkoliv nemám přehnané mínění o současné francouzské společnosti, určitě na tom není tak hrozně, jak se nám tato série snaží dokázat. Vlastně jsem ani nepochopil záměr, díky kterému celý tento obskurní paskvil vznikl. Eugene Rastignac je zde jen jedna z mnoha úchylných postaviček, která je ale ve své podstatě strašně obyčejná a plochá (i když zadek měl pěknej)... ()

Řízek 

všechny recenze uživatele

Skvěle "akční" seriál bez "akce". Nudit se rozhodně nebudete, každou vteřinu se něco děje, žádný dlouhý kecy, hned se de na věc. Pokud se hlouběji nezamyslíte (a při sledování rozhodně nemáte na myšlení čas) tak vás celková mírná nepravděpodobnost celého příběhu ani nenapadne. A navíc sex tady působí naprosto přirozeně (oproti jiným snímkům, kde je vše tak umělé až bolí oči). Nevim co proti tomu všichni máte, pro mě je to jeden z nejlepších evropských seriálů. ()

Reklama

Reklama