Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zůstane to v rodině." Sabrina je neuvěřitelně mile natočený film prošpikovaný romantikou od A po Z s mnoha humornými momenty, který těží z inteligentního scénáře a hereckých výkonů. Audrey Hepburn byla jako vždy naprosto kouzelná - na její zasněný pohled a neskonale milý úsměv bych se mohl dívat od rána do večera. Humphrey Bogart se svou typicky hrubou vizáží tvořil skvělý kontrast ke křehké krásce a navíc měl charismatu na rozdávání. Vedle titulní dvojice nabízí film úsměvné vedlejší postavy v podobě potrhlého bratra s pořezaným pozadím, věčně kouřícího otce bažícího po olivách či služebnictva s trefnými poznámkami. Příběhově se sice nejedná o žádný hluboký a inovativní film, je však natočen a zahrán tak svěžím a nadčasovým způsobem, že mu nelze odolat ani po těch dlouhých letech od vzniku. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladkokrásny, roztomilý príbeh s nezabudnuteľnou hereckou dvojicou A. Hepburn-H. Bogart. Neviem síce ako by to v skutočnosti medzi nimi dopadlo, ale vo filme to skončilo presne tak ako malo, čoho dôsledkom bol príjemný, hrejivý pocit. Na rozkošnú a prekrásnu A. Hepburn sa veru zabudnúť nedá a tento snímoček je jej krásnou pripomienkou. 80/100 ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nie som prvý a určite ani posledný, kto s týmto "objavným" dojmom príde, ale obsadenie Bogarta bolo v tomto prípade obrovským omylom - a to nielen kvôli jeho veku, ale najmä preto, že chémia medzi ním a Audrey Hepburn (narozdiel od jej scén s Williamom Holdenom) absolútne nefunguje. Faktom však je, že celý príbeh je de facto iba naivnou a odľahčenou rozprávkou, ktorá dokáže vyčariť na tvári úsmev, no nič hlbšie v sebe nenesie. Dovolím si tak tvrdiť, že hodnotenie jej remakeu nám dáva pomerne ucelenú predstavu o tom, ako by divácka verejnosť Sabrinu prijala, pokiaľ by mnohí ľudia nepociťovali akúsi podvedomú úctu k starším snímkam len preto, že sa vďaka nim v istom okamihu dejín preťali životné cesty niekoľkých filmových legiend. (60%) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mně se nové zpracování Sabriny s Harisonem Fordem a Julií Ormond líbilo víc. Možná, protože jsem ho viděl dřív? Audrey je jako vždy kouzelná, ačkoliv krátký účes jí tolik nesluší. Co se týče ostatních - H. Ford je u mě mnohem charismatičtější a lepší herec než H. Bogart. Ale i přesto je to tak na 70%. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)

Reklama

Reklama