Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová komedie s roztomilou Audrey Hepburnovou. Ale Bogart i Holden jsou také patřičně charismatičtí! Přiznám se, že jsem možná čekal trochu víc. Sabrina je naprosto nekonfliktní pohádka o chudé dívce, která k milionáři přišla. Potěší jemným humorem, a někomu možná i vykouzlí nějakou tu slzičku dojetí. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Billyho Wildera  zdánlivě možná moc ,,normální´´ dobový romantický film, ale on prostě tyhlety old schoolové filmy uměl skvěle. Opět tomu dodal určitou atmosféru, a pokud ne vyloženě extrémně vtipné, tak milé dialogy. Audrey Hepburn byla ale  hlavně tak moc roztomilá a ukradla si celý film pro sebe (snad nejvíce se mi líbila s tím drinkem.:D A dokonce stejně jako v Tiffanym zde zpívá a zní to skoro  jak z nějakého krásného nočního  snu ), že mě nakonec Sabrina  naprosto vzala. To že je charismatický Bogart možná  už moc starý, a sladký scénář možná nepatří k nejdůmyslnějším, bylo potom nějak  snadno zapomenuto....a já se prostě jen  pohodlně usadil a vydal na krásný old schollový výlet.   Hezký zážitek   z filmu jsem si ještě po zhlédnutí  umocnil  pěkným sestřihem z YT za zvuku La Vie ein rose.  Tak pojďme:   Jak se francouzsky  řekne?: Můj bratr má milé devče.... A jak se řekne?: Chtěl bych být svým bratrem.❤ P.S. . Bohužel jsem právě zjistil, že mi nějakým nedopatřením hodnocení zmizelo. To mě vždycky dost mrzí, protože svůj účet na csfd beru hodně jako svůj filmový deník. Viděno, okomentováno a ohodnoceno skutečně o Vánocích 2021. No, co se dá dělat. Proto tedy hned dnes 6.7 2022 uděluji původní čtyři hvězdy znovu a snad už tam zůstanou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)

Reklama

Reklama