Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Houdini

všechny recenze uživatele

NFR 2002, Oscar 1 : Kostýmy ČB + 5 nominací: Režie, Herečka HR - Audrey Hepburn, Kamera ČB, Výprava ČB, Scénář ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, jenže - Audrey je prostě neskutečná a Humhprey Bogart, ač se mi opravdu nelíbí, má neskutečné charizma, na které si snad musel ve svých nejlepších letech pořizovat náklaďák, aby ho s sebou uvezl. Tahle neodolatelná dvojice dokáže udělat z normálního slaďáku naprosto skvělej slaďák. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Wilderovská pohádka o Popelce, která se v Paříži naučila rozbíjet vajíčka, a stárnoucím milionáři, jenž zjistil, že v jeho hrudi se krom svazku účtenek nachází pořád ještě srdce. A taky je to báječná reklama. Plast je slast, skoro taková jako pozorovat Audrey a Humpreyho, jak postupně roztávají. Oba mají ve své filmografii zářivější tituly, ale Wilder si je jako už stokrát předtím dokázal pohlídat a navíc se popasovat se scénářem plným romantických geometrických obrazců. Klasika pro každého, kdo umí něco spálit v troubě. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na večírku Larrabeeových nesmělo pršet. To by Larrabeeoovi nestrpěli." Vyzbrojen znalostí remaku jsem si, snad jen z pouhé zvědavosti, pustil originál a na mé tváři se nečekaně rychle zabydlel lehce připitomělý úsměv. Tento přímočaře naivní příběh, doprovázený optimisticky vlezlou hudbou a svižnými dialogy proloženými jemnou příchutí sarkasmu, mi prostě natolik zvedl náladu, že se to skoro až bojím přiznat. Takže za pět a pokud utrpím někdy nějakou další jizvu na duši, tak sám sobě odborně předepíšu jednu Sabrinu a vím, že za necelé dvě hodiny mi zase bude fajn. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Skvělý lék na znechucení současnými umělohmotnými rádobyromantickými takykomediemi (viz Prázdniny). Sabrina je svižná, vtipná, dojímavá - zkrátka všechno, co od žánru čekám. A lepší obsazení než Audrey Hepburn a Humphreyho Bogarta si opravdu nelze přát. **** 1/2 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pln velkých očekávání jsem si pustil tento snímek, který mě dokonale obklopil svojí krásnou atmosférou, která vás přenese do časů, kdy byl ještě Hollywood skutečně zlatý. Humor je zde takový příjemný, lehký, pobaví a neurazí. Ale hlavně je to romantika jak trám. Herecká trojka Hepburn-Bogart-Holden mě svým herectvím naprosto odzbrojla, a tak jsem se nezmohl na nic jného, než za líbivě se nesoucích zvuků melodie La Vie En Rose v hloubi duše tleskat a jásat nad tímhle neskutečně milým a sladkým filmem, který mě opravdu zahřál u srdce a probudil někde dobře schovaného romantika. Vím, že plným počtem film krapet nadhodnocuju, ale takovéhle romantické komedie se už v dnešní době netočí a já chci alespoň takhle vzdát Sabrině hold. "Na Davida téměř nemyslím.-To je dobře.-Jen v noci.-To není dobře.-Rozhodla jsem se, že už budu rozumná a roztrhala jsem jeho fotku.-To je dobře.-Pošli mi prosím lepící pásku.-To není dobře." ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka s veľkou porciou presvedčivej romantiky. Pod pláštikom dojímavého príbehu o naivnej pipke s veľkými očami, čo sa zaľúbila do toho nepravého, sa propaguje podnikavý kapitalizmus s čestnou tvárou, umožňujúci ľuďom ľahší život.. Jednoznačne stojí na strane pracovitých biznismenov a majiteľov firiem, neváhajúcich sa vložiť celým telom aj mysľou do riadenia firmy a inovačno-podnikateľských plánov. Tento postup tvorcovia podporujú aj u menej zámožných. Na ich príklade ukazujú, že vyslanie na štúdiá do zahraničia zatraktívnia i triedne nižšie postavených v očiach elity. Alebo ako plebs môže stúpnuť o level vyššie, ak sa naučí správne rozbiť (zlaté) vajce. Poznámka: V oficiálnom texte distribútora sa píše, že hlavná hrdinka je chudobné dievča. Nuž neviem - jej oblečenie, správanie a najmä jej samostatná veľká izba mi pripomínali všelilenčo, len nie chudobu. Ale možno to vyplynulo z akéhosi amerického distribučného textu k filmu. Pretože tesne po vojne sa v USA za príslušníka strednej triedy považoval vysokoškolsky vzdelaný človek s príjmom, ktorý stačil uživiť všetky potreby partnera v domácnosti bez príjmu, dve spoločné deti, vlastníctvo auta, chaty, dovolenku dvakrát ročne a náklady na vysokú školu pre oboch potomkov. Z tohto uhla pohľadu mohla byť Sabrína považovaná za chudobné dievča. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, hm... Sákriš, škoda... čekal jsem, že když dostane geniální Wilder do ruky mou milovanou Audrey, k tomu takové frajery jako byli Bogart s Holdenem musí z toho nutně vypadnout klenot... abych byl k sobě úplně upřímný, nevypadl a já nevím proč-nejspíš to bude ve scénáři, ten příběh je přece jenom strašně jednoduchý a připitomělý... Audrey je úžasná, Holden s Bogartem hrajou svoje standarty, pěkně se na to dívá, ale nic extra... Nevadí, i tak dobrá práce! 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sabrina nemá efektnosť Sunset blvd. , humor Niekto to rád horúce ani drive Raz, dva, tri. Ale má Audrey v jednej z jej najlepších rolí. Wilder opäť boduje. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak sem teda zjistil, že jsem opravdový romantik. K takovému objevu  mi pomohla čtyřka zvučných jmen, geniální režisér Billy Wilder, který vládnul nadčasovým filmům, jakým Sabrina rozhodně je. Dále Audrey Hepburn, která je ve filmu jak ji přesně známe, rozverná, veselá, usměvavá a střeštěná s Humphrey Bogartem, opět v roli elegána už trošičku postaršího. Jeho šarm a kouzlo opět sahá na míle daleko. A dvorní herec pana režiséra, William Holden podává hodně slušný výkon, - moc na kameře není, ale i za tu dobu stačí oslnit. Struktura Sabriny je výborná a zasloužila by si kvalitní remake , ale nesměl by být už tak naivní. Tomuhle filmu to věříme, rádi, k té době to patří. Je to film nápaditý, vtipný a okouzlující hlavně díky roztomilé Audrey, zrozené pro tyhle role. Taková moderní pohádka, která vlastně na naší dobu zase tak moderní není. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sabrina je typická role pro Audrey Hepburn. Opět ji ztvárnila s neskutečným půvabem a noblesou. Z jejích pohledů ta ženskost, naivita a romantika doslova čiší. Wildův snímek je příjemnou podívanou, v níž není nouze ani o humor, ani o pěknou hudbu, natož o herecké výkony! Humphrey Bogart je tu jako vždy charismatický. Romantické komedie s Audrey mají opravdu mnoho do sebe. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Štýlová romantika s čarokrásnou Audrey, frajerom Humphreym, spestrená s jemným humorom a nakrútená krásnou čiernobielou kamerou. Faktom ale je, že medzi Audrey a Humphreym som veľa chémie necítil. Tie jej filmové vzťahy s o 30 rokov staršími hercami veľmi dobre nezostarli. ()

Reklama

Reklama