Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Dark-Ex

Dark-Ex (hodnocení, recenze)

Milý film, ale že bych se u toho válel smíchy to ne, popravdě po téhle stránce mě to zklamalo. Nicméně, nevíte jestli někde existují ty pokažené/zkažené scény s MM?

Actimel

Actimel (hodnocení, recenze)

"Vodní pólo? A není to nebezpečné?"

"Samozřejmě. Už jsem pod sebou utopil dva koně."

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Už od mala sem se na ten film dívala a milovala ho, a nikdy se to nezmění:) 

hanul.s

hanul.s (hodnocení, recenze)

Nejlepší komedie a jeden z nejlepších filmů vůbec! Zcela bezkonkurenčně!

"Nikdo není dokonalý!" 

patysway

patysway (hodnocení, recenze)

,,Na moři má jachtu a na nose bicykl!"

 

,,No to mě podrž, on má vážně bicykl!"

Uživatel patysway smazal svůj příspěvek.

saruskap

saruskap (hodnocení, recenze)

IvcaG: "Třináctka je nešťastný číslo, dvanáct musí vypadnout!" :-)

x-davidek

x-davidek (hodnocení, recenze)

Tento film můžu vidět kdykoliv, ať mám jakoukoliv náladu, pohoda, sranda, krásná Marilyn co víc si přát? a nezapomenutelná hláška "Nobody's perfect"

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Výborná komédia, na ktorej vyrastal môj otec a na jeho odporúčania som si pozrel tento film a bol som milo prekvapený ! Super komédia ;-) hold kedysi sa vedeli robiť filmy :-D 5*

ledzeppelinka

ledzeppelinka (hodnocení, recenze)

Na tento film nejde zapomenout, je skvělý a já se na něj ráda podívám i teď a s velkou chutí jsem ho sledovala i když jsem byla mladší, měla jsem na tento filmový snímek úchylku a pouštěla jsem si ho třeba 3krát za den :-))

goat

goat (hodnocení, recenze)

tech prvnich dvacet minut me vcelku vytocilo,pac v pokoji digital nemam :P

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Tak vcera na ČT 2 to bolo vážne "maso". :-) Neviem ako u vás českí priatelia, ale mne ten film asi prvých 20 minút išiel v duále, no a potom už iba po anglicky. Každopádne ČT sa naozaj snažila a do novučičkej kópie natiahla pôvodný český dabing z ČST (s B. Bohdanovou, E. Cupákom a V. Brabcom - r. IRENA SKRUŽNÁ)

pajann

pajann (hodnocení, recenze)

Užásný filmeček, který musí nadchnout nejen romantiky... 95%

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Národní divadlo moravskoslezské www.ndm.cz právě hraje inscenaci, pod názvem Sugar (aneb někdo to rád horké) :-) Vřele doporučuji !!!! pokud si chcete namoci bránici, pocvičit smíchem břišní svalstvo anebo se smíchem dlouho dusit, rozhodně si na to zajděte! Marcel Školout jako Daphne je nepřekonatelný a značně dohání Jacka Lemmona !!! A to říkám jako příznivkyně Lemmona :-) Taktéž Libor Olma jako Osgood Fielding stojí za to!!

Gianni_B

Gianni_B (hodnocení, recenze)

Podle imdb je to naopak: It's been ten years since I elected myself president of dis organization - an' if I say so myself, you made duh right choice.

krnda

krnda (hodnocení, recenze)

Pro mne jedna z nejlepších komedií, která staví na excelentních výkonech Lemmona s Curtisem. Brilantní jsou slovní přestřelky mezi hlavními hrdiny, které se dnes již téměř nikde neslyší. Tento film také obohatil svět o skvělý citát "Je tomu již deset let co jste mne zvolili předsedou a mohu říci zvolil jsem dobře"(omluvouvám se všem za případnou nesrovnalost)

Miluska77

Miluska77 (hodnocení, recenze)

Privlastok komedia je asi silne slovo ale pre mna Tony Curtis a Jack Lemmon boli vynikajuci

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama