Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od události, kterou někteří označují jako Zatmění (Eclipse), uplynuly dva roky. Guts, známý jako Černý šermíř, se vydal na cestu za pomstou na těch, kteří ublížili ženě, již miloval, a kteří jemu i jí vpálili do těla pekelné znamení, díky kterému je pronásledují temné síly a nejrůznější démoni. Podporován svou neskutečnou fyzickou silou, zkušenostmi a obrovským mečem se Guts vydává za svým osudem. Během této cesty získá nové společníky a potká spoustu nových nepřátel, kterým se postaví v boji se zuřivostí, která by normálního člověka dokázala připravit o zbytek rozumu...
Berserk je temný a skličující příběh s fantastickými šermířskými souboji o zlověstném osudu a boji s ním. Jde o pokračování stejnojmenného anime z roku 1997 a mělo by obsáhnout části mangy (komiksové předlohy) nazvané ""Black Swordsman" a "Conviction". (Jeoffrey)

(více)

Recenze (28)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ok, CGI animace tu stojí za vyližprdel (pokud si vzpomínáte na CGI seriály z 90. let, tak máte jasnou představu o tom, jak to asi vypadá ... bohužel), nicméně je to pořád Berserk! Atmoška, scénář a postavy - jednoznační tahouni celé Berserk série, jsou stále tady (zejména Gutsův nástup na kozlíka mě hodně polechtal na koulích!). Pokud se rozhodnete na tohoto Berserka kouknout, tak jedno malé upozornění ... šahejte pouze po Blučku, a to z jednoho prostého důvodu, je totiž necenzurované a animace je od TV vysílání o dost vyleštěnější a plynulejší (ale i tak stále podprůměrná *sob*). ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Společnost The Asylum, známá svými "megahity" jako je Žraločí tornádo nebo Megažralok versus crocosaurus natočí novou verzi Pána prstenů. V roli Aragorna se představí Kevin Sorbo, Legolase ztvární Hulk Hogan a v roli Gimlyho nezapomenutelný Steven Seagal... Asi si myslíte, že mi hráblo a marně přemýšlíte jak to souvisí s novým animovaným Berserkem. No zkuste si to co jsem popsal představit... Představte si výsledek toho co jsem popsal... Pořád nevíte? Tak dobrá. Zkrátka na jedné straně máte fantasy klasiku, svatý grál, jehož příběh zná spousta lidí nazpaměť a kde víte, že postavy jsou super, příběh je super, prostě vše je tak jak má u fantasy být. No a na straně druhé máte televizní studio, které nemá vysoký rozpočet, doteď točilo béčkové, céčkové až co já vím efkové filmy pro úzkou skupinu nadšenců (nikoho nekritizuji, protože jakožto fanda moe jsem těch výtvorů od Lindenů i Millepensee pár viděl..). zkrátka ti co si nemůžou dovolit příliš drahé efekty, kostýmy ani skvělé herce. Co vám z toho vyleze? V lepším případě snesitelné béčko, o kterém nebude chtít nikdo ze skalních fandů předlohy moc mluvit, pár lidí zaujme a někdo mu dá dokonce i 5* protože je to přece "Pán prstenů". V horším případě nekoukatelný experiment, kde budou špatně kamera, šílené efekty, nepříjemné herecké výkony... Zkrátka věc co většinu lidí odradí, pár se od toho distancuje a pár dá 5* protože je to přece "Pán prstenů"... No a jak je na tom nový Berserk? Zpočátku to vypadalo na megaprůser, animace je vážně něco na co se normální člověk nechce moc koukat, pohyb postav je divný a některé postavy jako třeba Puck jsou dosti nepovedené. Navíc je v úvodu přeskočeno pár dosti zajímavých kapitol mangy... Jediné co novou adaptaci Berserka zachraňuje je fakt, že se páni autoři docela dobře drží předlohy a tak ten temný příběh, krev, násilí a sex, prostě všechny ty "fajn věci" na které se člověk těšil tam víceméně jsou. Jistě akce se snaží působit epicky, ale nepovedený pohyb postav jí trošku láme vaz. Krve je všude hodně a i toho sexu, i když fakt, že cenzura, která se v tomto případě vydala cestou postav bez genitálií a bradavek, tomu zase na efektu ubírá (ale pořád mnohem lepší než otravné zakrývání paprsky světla, které máme u jiných anime). Ale i tak jsem postupně zjistil, že koukat se na to vlastně dá, atmosféra tam také je a i když mě strašně štve to provedení a říkám si, že kdyby se autoři pustili cestou tradiční animace a vyhnuli se vizuálním experimentům mohlo to být hodně dobré anime. Takhle je to spíš takový průměr, kdy vím, že postavy a příběh jsou povětšinou dobré (nejlepší je samozřejmě Guts a každý kdo tvrdí, že nemá charizma, o významu toho slova evidentně nic neví...), akce a atmosféra je ucházející, hudba velmi dobrá ale animace je strašná. Za sebe končím na 6/10 s tím, že kvůli příběhu a Gutsovi se rozhodně na další díly v roce 2017 podívám. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nechce se až věřit, že je to skoro 20 let, co vyšla původní Anime série legendárního Berserka. Z části proto, že, jak tématicky, tak stylizací působí pořád poměrně svěže a originálně. Částečně pak taky proto, že jeho nové pokračování je až neuvěřitelně zpackané.-------- Komicky špatná kresba za kterou by se styděl i podprůměrně zdatný kreslíř v roce 1980, animace bizarně podivná, zvracení občas vyvolávající. -------- Je zajímavé jak je Guts úplně jiná postava, než kdysi. Kdysi totiž byl výrazným hybatelem děje, časem a událostmi ošlehaná postava, která působila uvěřitelně a to prosím všem fantasmagoriím co se v seriálu děly navzdory. Ten nový působí pouze srandovně, karikatura sebe samotného s občasným závanem starých špatných časů. Né tedy, že by mu po většinu stopáže naprosto stupidní děj nějak pomáhal. Často jsem se neubránil smíchu, nový Berserk na mě působí jako špatná parodie ------- Pár docela dobrých příběhových momentů a místy příjemně temná atmosféra to sice na ty slabší 2* nějak vytáhne, ale na zbavení velmi nepříjemné pachuti, že tohle mohlo být a hlavně mělo být daleko silnější, jak příběhově, tak prezentací, to nestačí ani omylem. Slabé 2* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovejch let po seriálu z roku 1997 přišlo pokračování a ta animace je snad ještě horší než ta původní statická! Tady sice akci nezastavují statické obrázky, ale tahle CGI animace je prostě hnusná. Zde je hezky vidět, že CGI je dobrý sluha, ale špatný pán. Tenhle Berserk se úplně utápí v příšerně použitém CGI. Postavy vypadají divně, divně mluví, divně se hýbou. Třeba Gutts a Casca vypadali v původním seriálu MNOHEM líp a měli nějaké to charisma. Tady jsou to jen figurky v příběhu, se kterýma nejde vůbec soucítit, natož jim fandit. Zvláště ztvárnění Cascy se mi hodně nelíbilo, kdyby ji neoslovili jménem, vůbec bych ji nepoznala. Prostředí je možná hezky nakresleno, ale jakákoliv akce v něm vypadá divně, je z toho cítit ta umělost. A krev je tu tak tmavá, že to občas vypadá, jako by tam místo ní stříkal třeba benzín nebo nějaký hnusný olej. Nejsměšnější je ale cenzura nahoty, to bylo fakt něco. ----- Pozitivem je, že se příběh nerozjíždí skoro polovinu všech dílů a pořád se děje něco, kvůli čemu tohohle Berserka sledovat až do konce. Snad bude další série lepší. 5/10 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale nemůžu objektivně hodnotit. Je to Berserk. Rozpohybovanej. A pořád to má koule! Animaci neřeším, stopáž neumožňuje se nudit, pokrácení sice neprospívá, ale má to tu správnou atmosféru. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám sílu tuhle blbost moc komentovat, proto vyzdvihnu jen to hlavní. Guts v anime je úplně někdo jiný než Gats v manze. Vím, že porovnávat tyto dvě média není vhodné, ale zde nejde jinak. Manga je naprosto boží a Gats tady? Žádný chudák, žádný člověk na pokraji života a smrti, stále pronásledován, neskutečně ospalý a nonstop neklidný. Ne. Guts v tomto anime je cool bůh, který ať dělá co dělá, musí vypadat cool a hlavně mít cool řeči se svým cool hlasem. Když k tomu přidáme naprosto OTŘESNOU cenzuru bezpohlavních postav s cenzurou násilí, idiotsky ztvárněnou Cacsu, ještě horší světélkující stvoření Puck a nehorázně škaredou počítačovou animaci, nezbyde nám z toho, co z Berserka dělá Berserka snad NIC... Už od prvního dílu jsem tomu moc nedával a ještě že tak. Občasné episody byly vyloženě utrpením. A co víc, bude druhá sezóna... Víte, co je ironické? Ke konci série se tu a tam začala objevovat normální non-CGI kresba a najednou to vypadalo dobře! Nemám iluze, že by mohla být druhá série kreslená, ale HELL, that would be cool... COOL LIKE GUTS. non-cool 30% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Po všech dvanácti dílech celkem spokojenost. Hlavně poslední díly slušně gradují. Ne všechny postavy se mi zamlouvají, cenzura nahoty je úsměvná, ale Guts se ohání mečem jako za starých časů. Animace spoustě lidí nesedla už u první série, to pro mě není překvapení a dá se na to zvyknout. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo, a když si pomyslím, jak jsem se na tohle těšil. I ty filmy se mi líbily, ale tohle... tohle fakt ne. Dělat seriál s co nejvíc násilím i za cenu osekání děje, ok. Ale proč u Berserka, kde je kvalita předlohy známá široko daleko? Není to tak jednoduchý příběh, aby to šlo podávat takhle zkratkovitě. A násilí je ok, ale nahota je na cenzuru? Další nepochopitelná věc. Animaci netřeba komentovat, ale tu bych i odpustil, kdyby to ostatní bylo na úrovni. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE DARK SOUL!!!! O_- Ujetá Animace (3D animace v normálu je ujetá) ale ta THE SIMS verze? PROČ?! No to snad né! Takovej podraz jsem vážně nečekal.... takže i já podrážím! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ideály a intrigy sú preč, ostala len pomsta. Aj dej je jednoduchší. Gutsova povaha sa zmenila. Viac zanevrel na svet a odhodlanejšie si ide za svojimi cieľmi. CGI sa dá vydržať, v akčných scénach pôsobí dobre. Väčšinu času ide len o béčkové putovanie s úmyslom vykynožiť všetky monštrá zameriavajúce sa výhradne na akciu. Víla a jej fillery sú totálne zbytočné. Súboje ostrieľaných bojovníkov vždy stoja za to, Guts je rovnako drsný, ak nie drsnejší a krvi sa dá užiť znova do sýtosti. Psychológia postáv zo série deväťdesiatych rokov je preč, ostali len Gutsove výčitky, ktoré to spolu s jeho mečom (vinou absencie niektorých kvalít staršej série) neutiahnu tak, ako vtedy. Na pútavosti ubudlo tým, že s démonmi sa hlavný hrdina stretáva na každom kroku a tak sa nestávajú niečím výnimočným ako predtým, len bežnou rutinou. Kvalita príbehu bola výrazne orezaná, ba až o hlavu skrátená. ()

Fordzy odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud Berserk díky stylu animace začne působit jako večerníček pro děti, tak je očividně něco špatně. O krácení a zpřeházení událostí z mangy ani nemá cenu mluvit. Dalo se čekat, že se příběh vrátí na začátek mangy, který byl ve filmech vynechán a zároveň obsáhne nějaké pozdější události. Když shrnu dojmy z první epizody, tak dabing Pucka je příšerný, soundtrack rve uši, 3D postavy působí jako pěst na oko, ani Guts nepůsobí nijak charismaticky. Nováčkům jednoznačně doporučuji skočit na boží mangu, případně začít původním seriálem. 2. díl: Hail Susumu Hirasawa (jeho skladba Hai yo zachraňuje co může), tvůrci používají zvláštní logiku-vynechají kapitolu Lost Children ,ale přesto mají čas tam nacpat zbytečné flashbacky a hned nechají Gutse bojovat s rytíři Holy Iron Chain (kvůli zraněním nemůže plně máchat mečem), ale nějak zapomenou divákovi vysvětlit, kdy se Guts zranil. Cenzura bradavek Farnese je už jen taková třešinka na téhle mizérii. I když mi to rve srdce, tak prostě nemůžu dát vysoké hodnocení jen proto, že se to nazívá Berserk. Hoši ze studia "GEMBA" by zasloužili provést klystýr Dragonslayerem. Zatím 10% ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mangu som nečítal, o predošlom anime nemám vysokú mienku a od pokračovania som nemal žiadne očakávania, takže nie som v ničom predpojatý. Počiatočná radosť, že sa konečne objavilo dospelejšie anime dokázala prebiť aj to, že sa naňho kvôli kresbe a animácii nepozerá vôbec dobre. U Ajina sa toto CGI dalo prehliadať vďaka dobre spracovanému deju, no tu tak isto ako pri anime z 90. rokov som mal po chvíli najväčší problém práve s nezáživným storytellingom a čierno-bielymi postavami.Edit: Nakoniec ako som aj očakával je vizuálna stránka najmenším problémom nového Berserkra. Problémy so stupiditou chovania postáv, neschopnosti ich logického uvažovania a absencia akéhokoľvek náznaku príčiny a následku v deji sa ku koncu množia a stupňujú a vytvárajú neuveriteľný chaos. O nezraniteľnosti a schopnosti teleportácie postáv, monštier, dokonca armád ani nemá zmysel hovoriť. Najhoršie na tom je, že ani netuším či sa dá vôbec pripisovať vina práve anime a nie hlavne predlohe. Na pokračovanie sa však rozhodne pozriem, lebo Berserkrovým najsilnejším tromfom stále zostáva pútavé a nápadité univerzum s množstvom násilia.TOP 1 OP leta 2016. 12/12 – 45% ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry, ale tohle je hnus, ta animace, ta cenzura, to osekávání děje... Prostě ukázka toho, jak by to nemělo vypadat. Smutné, protože manga je výborná. Třeba se jednou dočkáme... ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Děj seriálu navazuje na třetí film z 2013. Horor jako žánr moc nemusím, ale Berserk je čestná vyjímka. Na rozdíl od převážně rytířských bitev a soubojích tu řádí démoni a "inkvizice" a člověk člověku je vlkem. Souhlasím s tím, co psal Hitman_47, jen bych nebyl tak přísný k CGI. Řekl bych, že působí lépe a méně "papundeklově", než CGI animovaných Berserkrech 2012--13. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rovinu napíšu, že předlohu jsem nečet. V manze jsem se dostal do 1/3 původní série. Tudíž budu srovnávat maximálně s předchozími díly. Na první pohled má tento berserk nejhorší kresbu, animaci. A to přesto, že je o dvacet let novější než původní seriál. Od pohledu se obraz jeví, že má nedostatek snímků za sekundu. Tolik k obrazu. Hudba je jako vždy dobrá. Kombinuje západní styl z filmu s japonským ze seriálu. Nyní k ději. Největší problém této druhé řady vidím stejně jako v původním seriálu v samotném závěru filmu. Moc mě, jakožto neznalci předlohy, nedával smysl a celkově poslední dvě epizody na mě působili s těmi fialovými vředy, vejcem a znovuzrozením nepochopitelně. Zachraňovala to jen brutální akce, které je v celém seriálu dostatek. Ačkoli nejen hudbou, kroucením kamery a mohutnými údery přijde po pár dílech celkem stereotypní. Na rozdíl od první řady je zde Guts vyobrazen jako terminátor. Více jako stroj než člověk, se kterým se v minulé řadě divák mohl více sblížit. Po shlédnutí mě trochu mrzí, že řada přinesla jen spoustu nových postav, jejichž existence v celkovém pojetí blížicí se apokalypsy je naprosto zbytečná. Děj se nikam neposunul, a tam kde zkončil minule, skončil i teď. Oproti dřívějším dobrodružstvím Gutse zde přibyli děti a elfové, jenž z nepochopitelného důvod dělají, jak to nazvat, emotikony? Takové ty otravné ksichty z dětských moderních anime. Čtyři hvězdy si seriál nezaslouží, ale neboť jsem jej zkoukl v noci a nemohl jsem se od něj odtrhnout, tak mu je dám. ()

spoock

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, viděno osm dílů. Kdyby animace byla po celou dobu na úrovni osmého dílu, asi by se to dalo, bohužel prvních 6 dílů má dost otřesnou animaci, kterou jsem v žádném jiném anime neviděl. Cenzura nahoty je úsměvná. ()

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti prvej epizody tomu nedavam skoro ziadne sance, vytvarny styl mi nesadol, pribehovo aj celkove vyznenie mi prislo prazdne a samoucelne, len aby sa tam nieco dialo. Klisovity vstup do baru, zabitie dievciny a nechat sa od nej bodnut, ved ju poznam skoro pol dna to len podskrtuje. Som hlboko sklamany :( Tak som videl druhy diel a toto je stratene, tak nesympaticka graficka stranka a k tomu ta uplne neprirodzena cenzura. Zvycajne je pre mna dolezitejsi pribeh, postavy osobnosti, ale tu ani jedno zatial velmi nevyniklo. ()

La_Valette 

všechny recenze uživatele

Navzdory mizerným očekáváním, která jsem měl, jsem byl docela mile překvapen. Pravda je, že CGI animace je dost mizerná - asi na úrovni her z let cca 16 let zpátky. Nicméně ani tento, pro některé dost významný nedostatek, nedokázal zničit pro Berserkra tak typickou gothic atmosféru, která je umocněna povedeným soundtrackem. Hlavní kostru celého příběhu pro mne samozřejmě tvoří Guts. Další síla příběhu pro mne spočívá v boji "slepého náboženství" vs. "Guts - vezmi osud do svých rukou!". Druhá polovina příběhu, mne připadala možná moc natažená, ale i tak jsem si ji užil. Kromě špatné animace mne ještě štvala ta ukňouraná blondýna, které se nějakým záhadným způsobem dařilo přežívat. Takže celkem sečteno a podtrženo to má podle mne slušných 70%, jsem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Reklama