Reklama

Reklama

Ghosts

  • USA Michael Jackson's Ghosts

Obsahy(1)

40minutový muzikál, ve kterém hraje Michael hned několik rolí sám. Využívá k tomu speciální make up a speciální efekty, mění hlas. Film Ghosts byl i kritiky přijat jako film, který mění zaběhnuté standardy ve filmové práci. Děj: Maestro žije v Normálním údolí a nikomu neubližuje. Nelíbí se ale místnímu starostovi, který ho chce s pomocí lidí z vesnice vyhnat. Nakonec se starosta a Maestro domluví, že kdo dřív uteče, odejde. Film vlastně satiricky ukazuje Michaelův život v posledních letech. Je plný duchů, strašidel a velmi zvláštních situací. (bublajsa)

(více)

Recenze (83)

T2 

všechny recenze uživatele

Spojenie tanečného umenia Michaela Jacksona s trikmi a maskami od Stana Winstona dopadlo nadmieru vydarene. /70%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá chybu. MJ je skvělý. Skvělé natočené, sestříhané, zrežírované. Skvělá hudba ! Tomuhle říkám kratkomentrážní snímek :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Špičkový maskér (TERMINÁTOR, PREDÁTOR) a tvorca nezabudnuteľných animatronických oblúd (VOTRELCI, JURSKÝ PARK) Stan Winston sa dal v roku 1997 dohromady s vtedy ešte fenomenálnym Michaelom Jacksonom a scenár im napísal Stephen King (...) a jeho verný režisér Mick Garrisa. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Perfektní atrakce. Nemíněno jakkoliv špatně - opravdu svým způsobem vrchol videoklipového řemesla. Jen škoda, že samotná hudba mě naprosto nechytla a Michael vypadá strašidelněji, když vystupuje sám za sebe, než když dělá kostlivce. Stan Winston se ale vyznamenal, jak jen to v rámci objednávky šlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak najprv poviem, že ako reklama to nebolo zlé, ale bijúce do očí. Nie každý zvládne Jacksonove pohyby a ja som mal kedysi problém dopozerať jeho tanečné variácie čo už len vo videoklipe, no toto ma dostalo. Masky sú dokonalé, minidej jednoduchý, vtipný, zaujímavý. A mimoriadne trefná mi prišla scénka, kde sa Michaelovi rozpadá tvár. Že by si to sám predpovedal? :) 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Úroveň Jacksonových klipov ani netreba komentovať, pretože dobre vieme, že si zakaždým udržujú nadštandard. Predsa však tomuto mysterióznemu muzikálu s jemnými hororovými a komediálnymi prvkami dlhujem ešte druhú šancu, pretože ho nedokážem úplne doceniť tak, ako si zaslúži. Stan Winston sa predviedol v najlepšom svetle a choreografie sú excelentné. Však čo sa dá čakať od Michaela? :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak tento superdlhy videoklip som videl prvykrat v prievizskom kine Baník ako predstavenie, ktore zo zisku vsetky peniaze mali poputovat onkologicky chorym detom. Pamätam si, ze ho davali len v sobotu vecer o 20:00 a o 21:00, teda 2x za sebou a veduci kina pridal nastastie volume, takze to bol celkom slusny zazitok. Pamätam si, ze som mal az prilis velke ocakavania na tento videoklip a nebol som az tak nadseny, ako ked ho davali na SAT1 a mohol som si ho potom vychutnat este niekolkrat. Proste ak by som to mohol porovnat, je to ako pesnicka, ktorej som najprv nevedel hned prist na chut a zacalo sa mi to pacit az po niekolkom pozreti a cim viackrat to vidim, tym sa mi to paci stale viac... 04.10.2009 ______ Michael Jackson - (Maestro / Starosta / Starosta-Netvor / Supernetvor / Skeleton) +++ Pat Dade - (Pat) +++ Amy Smallman - (Amy) +++ Rey-Phillip Santos - (Netvor-tanecník) +++ Heather Ehlers - (Heather) +++ Kendall Cunningham - (Kendall) +++ Mos Def - (Dante) +++ Shawnette Heard - (Shawnette) +++ Hudba: Michael Jackson, Dallas Austin, Nicholas Pike, Teddy Riley, Bruce Swedien +++ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na tento film, muzikál, videoklip nebo jak chcete, jsme vyhráli lístky do kina a možná to byl první film, na kterém jsem byl v kině, ale to se ještě musím zeptat mamky, jestli to je pravda. Bylo to s titulky, tak v té době mě to dělalo ještě trochu problémy, ale byl to báječný zážitek. Potom jsme to měli ještě na VHSce těsně za Slunce, seno... kdy bába na konci křičí na schodech a najednou začíná Ghosts, ten přechod je pro mě nezapomenutelný. :-) Masky i dnes mohou nahánět hrůzu a Jacksona v jiných "tělech" byste skoro nepoznali. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce (autobiografický) príbeh je "trochu" naivný a záver málo efektný, po audiovizuálnej stránke je to niečo úžasné. Michael Jackson na konci mojej najobľúbenejšej éry (Dangerous/HIStory/Blood on the Dancefloor), jeho tanečné a herecké kreácie (hrá dokonca i toho starca, čo ho chce vyhodiť!!!), vynikajúce efekty a hudba a hlavne bohovské masky (Stan Winston je Stan Winston), to všetko je záruka kvalitnej zábavý. "Tell me are you the ghost of jealousy?" ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Michaelovi Jacksonovi a jeho pracovníkom išlo o nadviazanie na veleúspešný videoklip Thriller z roku 1983, čo sa aj čiastočne podarilo, avšak opakovaná sranda až tak opäť nepobaví. Ghosts je už trochu rozťahaný video film, miestami sa vlečie a trocha nudí. Energiu a rýchly spád Jacko nechal v Thrilleri. Ale stále celkom zábavné, príjemné, čiže za 4. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vítězství formy nad obsahem. (tradičně) skvělá choreografie, jak je u majklových videí zvykem... znamenité masky a slušné triky, ale co tím vším chtěl autor říci? duchové mě nezaujali ani po hudební stránce, prostě to bylo takové nanicovaté transparentní půlhodinové samožerství. 40% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Dobré kostýmy a masky, jinak je to hloupé a povrchní. O můj šálek kávy se tu skutečně nejedná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkově parádní záležitost, ale bohužel na Jacksonově hudbě vůbec neulítávám a nikdy jsem neulítával. Takže proto nedávám plné hodnocení, ale co se týče choerografie tak ta nemá chybu, to samé oefektech které by se udržely i dnes, efekty kostlivce byly parádní. A celé to pěkně uběhlo, ale jak jsem řekl Jacksona moc nemusím. Ale rozhodně je to king of pop, což se nedá říct o tý břečce(víte o kom mluvím). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

film mého dětství já ted taneční filmy vubec nemusim ale tohle je vyjímka..na tohle jsem čučel furt! Michael Jackson ve svích nejlepších časech a písničkách. Ta kazeta na který jsem to měl už byla tak vohrána že ztoho vyletěla páska.. Jednou se na to podívám zase už jsem to neviděl dobrých 10 let ale bojím se že změním názor když ted taneční filmy nemusim...ale prostě je to snad ten nejlepsí taneční film! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když byl Jackson vždycky trochu divnej zpívat uměl a tento hororový videoklip patří (hlavně díky skvělé práci maskéra a tentokrát i režiséra Stana Winstona) k tomu nejlepšímu co nám Jackson v 90. letech předvedl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento snímek rozhodně není postavený na bůhvíjak skvělém ději, ale o ten tady vůbec nešlo. Především se opíral o skvělé taneční kreace a choreografii samotného Jacksona a jeho tanečníků. Přestože jsem krále popu neměl nikdy moc v lásce, tak musím uznat, že jeho hudba a taneční styl nemá konkurenci. Jeho ladné a místy až nadpozemské pohyby lahodí oku i těch nejzarytějších odpůrců. Docela jsem byl překvapený, že si zde dokázal udělat srandu i sám ze sebe. Nešlo nepostřehnout narážky na svou osobu v podobě toho, že si zde hraje s dětmi, nebo scénka kdy se mu začne rozpadat obličej. Navíc ve spolupráci s Winstonem to vypadalo opravdu skvěle. Tím bych chtěl přejít k tomu co mě zaujalo nejvíc. Tím jsou samozřejmě masky, které byly opět dokonalé a mistrova práce musela rovněž potěšit všechny jeho fanoušky. Ať už šlo o masky tanečníků, kteří zde představovali nejrůznější pekelná stvoření, nebo i samotnou proměnu Maestra, který se na chvíli producíroval jako kostlivec a za chvíli z něj byla zombie. Tenhle hororový muzikál mě doslova očaroval. Přestože trvá jen chvíli, tak si myslím že to bylo akorát. Diváci si v něm užili jak dostatek tance a zpěvu, tak i nápadité vizuální efekty a perfektní masky. Rozhodně si myslím, že tento snímek si zaslouží vaší pozornost a každý z vás by ho měl alespoň jednou vidět. ()

Reklama

Reklama