Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko


Převzetí moci (E02)

(epizoda)
  • USA Seizing Power

VOD (1)

Obsahy(1)

Samurajští válečníci s nelibostí přihlížejí, jak se Nobunaga zmocňuje středního Japonska. V prudkém boji se mu do cesty postaví mocný daimjó Šingen Takeda. (Netflix)

Recenze (4)

Pulper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhém dílu zase pár zajímavostí, ale opět krpa a to tentokrát v popisu bitvy u Nagashina. Nevím, kde ten plešatý historik vzal, že se jednou střílelo z arkebuz a než nabili, zaskakovali lučištníci. V různých zdrojích se opakovaně uvádí, že šlo o tři řady střelců s puškami. Jinak, ten formát je opravdu postaven vyloženě na krvelačnosti a šokování za každou cenu. Ti lidi vážně jen nebojovali a daimjóové v první linii jen výjimečně. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Toto fakt bolelo... Japonci byli vzdy valecny narod (do WW2), ale preci jen, dozvedet se, ze se sekali hlavy zenem i detem (a hlavne porad Japonskym! Zadni imigranti), to fakt boli... Nerikam, ze toto je jen a jen Japonska domena, za celou lidskou historii se pachala jeste vetsi zverstva, ale porad.... Kdyz zavru oci a zkusim si predstavit, ze jsem jeden z tech generalu co vydavaji rozkaz k brutalni poprave zen ci deti, nebo samotny vojak vykonavajici tento akt na sve rase, ..... Muselo to byh fakt hrozne pro lidsky smyslejici jedince, kteri nevideli pred ocima jen svuj karierni vzrust... ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som tak na pochybách či 3 alebo 4*, ti "historici" mi prídu ako z History Channel, mám silný pocit že všetko len čítajú z papiera, tak im oči skáču hore dole. Ti mi zhoršujú dojem z celej série. Seriál sa takisto snaží x-krát zdokumentované kapitoly histórie Japonska poňať veľmi krvavo a šokujúco. Miestami sa až vyžívajú v padajúcich hlavách nevinných ľudí, podľa scén si to užíval aj Nobunaga. Dalo by sa povedať že je to óda na Nobunagu 🤗 ()

Reklama

Reklama