Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdatné béčko, které je pořád funkční, jen jednoduše morálně zastaralo, stejně jako drtivá většina podobných žánrovek. Rozhodně to není špatný film, má docela zajímavé prostředí, nebojí se být patřičně drsný, ale zároveň k tomu nepotřebuju tunu umělé krve (což pro někoho může být mínus). Za mě je největší zápor zároveň jedna z nejlepších věcí - režisér, co je znám hlavně jako trikař a animatronik si vyrobil velkou, děsivou loutku a hojně ji zde používá. A to je škoda, jednak její tvář není až tak děsivá, připomíná spíše sluníčkem vyšisovaného Grinche a hlavně je v záběru jednoduše příliš často a velmi rychle ztratí auru něčeho tajemného a je příliš brze odhalena v celé své "kráse." Krom toho je film prostě klasická vybíjená, kterou ozvláštní především hlavní herec, co má tak ostře řezanou tvář, že by dokázala rozkrájet i mlhu, co má doma Rákosníček. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Prostředí amerického vidlákova se skvostně gotickou atmosférou (skvělá výprava a kamera) obydlené dostatečně děsivou a dobře udělanou příšerou tvoří základ pro potencionálně skvělý horor, jenže to by si Stan Winston musel s režií rozumět alespoň z poloviny tak dobře, jako si rozumí s maskérskými a loutkovými efekty. Jeho inscenační bezradnost kolikrát zabolí ještě víc než zhola lobotomický scénář. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

I když jsem to moc nečekal, Stan Winston ukázal, že kromě skvělých triků umí natočit i dobrý horor... Co si budeme povídat, atmosféra 80-tých let (kterou já rád) je patrná z každého záběru, mosntrum vypadá dostatečně děsivě (aby taky ne) a Lance Henriksen už klasicky ukazuje že umí a že do hororu prostě patří... I ostatní postavy jsou docela přesvědčivé (mně se líbila hlavně stará čarodějnice), takže jediný důvod, proč nedám za pět, je pitomý scénář... Jinak jsem byl spokojen... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

I když dnes už takovýto look hlavního monstrouše Dýňohlava nemůže hlavně u mladší generace obstát, já se přece jen přikloním k nadprůměrnému hodnocení, protože si myslím, že v rámci monster hororu a v rámci historie hororu by se neměl kategoricky odsuzovat a své místo by měl mít. Navíc Stan Winston ve svém režijním debutu prokázal dostatek umu, čímž udělal z Pumpkinheada koukatelnou záležitost. 70% s přivřeným očkem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pumpkinhead-a som videl niekedy v 90. rokoch, a pamatam si z toho akurat to, ze demon sa vymkne komusi spod kontroly. Ono vseobecne demoni nemaju rady kontroly, a tak sa niet comu cudovat, tento nebol ziadna vynimka. Reziser Stan Winston-a poznam, ale tento rezisersky pocin ma nechal dost chladnym. Masky sa daju, aj akasi strasidelna atmosfera tam je, ale cele je to len take .... priemerne. 61 % ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Stan Winston bol počas natáčania tohto filmu natoľko zaneprázdnený režijnými povinnosťami, že nebol schopný priamo dohliadať na tvorbu titulného monštra a tak túto úlohu prenechal svojmu týmu na špeciálne efekty. (Nekrofil)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)

Reklama

Reklama