Reklama

Reklama

Asie ve Velké válce

(seriál)
  • Singapur Asia in the Great War
všechny plakáty
Singapur, 2018, 4x48 min

Obsahy(1)

Historie 1. světové války je obecně známá. Že na západní frontě bojovali i indičtí, čínští či vietnamští vojáci už však tak známo není... Před více než sto lety byly naverbovány takřka dva miliony mužů z celé Asie, aby bojovaly v první světové válce. Dnes si na jejich ohromnou oběť vzpomene jenom málokdo. Tato historická dokumentární mini série se ohlíží zpátky do minulosti. Připomíná zapomenutou indickou armádu, čínský pracovní sbor, válku a povstání ve Vietnamu nebo spojenectví i následný imperialismus Japonska a zkoumá, jak Velká válka změnila Asii navždy. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Asie jako neznámý prostor 1.sv., je to rozhodně zajímavý dokument, nasazení Indů v pozemních bojích, Japonsko jako účastník námořník války, nebýt rasismu (nebo spíše debility) Britů mohli bojovat i Číňané, a válka by skončila dříve (možná, kdo ví), takto zůstali jen jako pomocný personál. Povstání ve Vietnamu, i téma, které jsem považoval za provažené umí překvapit, tvůrci přinesli svěží a zajímavý materiál, který ukazuje, jak velký vliv měla válka tehdy a její výsledky formují svět dodnes. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu jsem měl hodně silný pocit , že v té době žili choromyslní lidé. O indických a vietnamských vojácích jsem toho moc nevěděl. Další byli emočně klidnější a je zde i pěkná přírodě cestopis. ()

Reklama

Reklama