Reklama

Reklama

Epizody(52)

Obsahy(1)

Krásna princezná Sissi a jej snúbenec Franz-Jozef musia bojovať o svoju lásku. Sissi je krásna a smelá mladá bavorská šľachtičná, ktorej život sa navždy zmení v deň, keď sa zoznámi v ich letnom rodinnom sídle, zámku Possenhofen, s príťažlivými a ušľachtilým princom Franzom-Jozefom, následníkom rakúskeho trónu. Netrvá dlho a Sissi s Franzom sa do seba zaľúbia. Začnú si robiť plány sa spoločnú budúcnosť, ale netušia, že ich na ceste ku šťastiu čaká veľa prekážok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Princezna Sissi je jediný seriál z kanálu FoxKids (později Jetix), co mě kdy zaujal. Kvalitativně je na vysoké úrovni, proto nechápu zdejší podprůměrné hodnocení. I když místy působí poněkud kýčovitě a vyvolává dojem kreslené telenovely, považuji jej za poměrně zdařilý. Od poloviny 90. let to jde s kvalitou animovaných seriálů z kopce, točí se už jen grotesky nebo akční komerčáky o superhrdinech a Princezna Sissi je mezi tou záplavou bezduchých a plytkých blbostí jedním z mála světlých bodů. Seriálu se nedá upřít poutavý příběh, propracovaný děj i charaktery postav včetně protřelých záporáků (hrabě Arkas, rada Zottornick). Počáteční epizody mohou působit nudně, za podstatně zajímavější považuji druhou polovinu seriálu, kdy Sissi po krádeži čelenky a požáru v opeře navštíví Budapešť, Paříž, pátrá po svém otci, jenž je ve vyhnanství a samozřejmě i díly, v nichž se schyluje k válce mezi Rakouskem a Uherskem. Autoři nejspíš hned zpočátku předpokládali, že se Princezna Sissi nestane komerčním hitem a že seriál bude mít jen velmi malý okruh diváků a přesto z toho neudělali lacinou fušeřinu, za což si zaslouží obdiv a plný počet 5 * a 85%. Jen ten český dabing mohl být kvalitnější, i když chápu, že tehdejší TV3 byla malá soukromá stanice s velmi omezeným rozpočtem. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Tak na tenhle animák jsem koukal hrozně dávno u moře. Mám na něj celkem dobrý vzpomínky, i když byl docela obyčejnej... :) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi tehdy líbilo, jak byl tento seriál krásně nakreslený:) A Sissi byla navíc krásná (jak jinak, že:), sympatická a velmi hodná, takže jsem jí přála všechno štěstí a proklínala všechny zloduchy a intriky, které proti ní vznikaly:D ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama