Reklama

Reklama

Nejlepší kamarád

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o kyberšikaně, tedy o kolektivní šikaně prostřednictvím elektronických médií, jako je internet a mobilní telefony, které slouží k agresivnímu a záměrnému poškození uživatele těchto médií. Na pohled úplně obyčejná třída maturantů. Tou však otřese nečekaná zpráva – jejich spolužák Petr si sáhl na život. Zanechal po sobě dopis na rozloučenou, ve kterém odkazuje na některé své spolužáky a třídní učitelku. Vyšetřování se chopí kriminální policie včele s charismatickým detektivem, který se snaží rozplést záhadnou pavučinu Petrovy nedávné minulosti. Vše odkazuje na kyberšikanu ve své nejhorší podobě – výhružky, vydírání a také psychický nátlak. Kdo stojí za takto ohavným činem? Detektivovi velmi brzy dochází, že zde nenese vinu jen jedna osoba... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (2)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kromě klasických klišé z filmů o šikaně to nic svého nepřineslo. Žádná hlubší psychologie postav, žádný důvod, proč to ten/ta udělal(a), proč ostatní moc nereagovali... Kdyby z toho aspoň vyplynulo, SPOILER že ten Ivan byl gay, který si bojí přiznat svoji orientaci, do Petra se tajně zamiloval a nedokázal to vyjádřit jinak než takhle idiotsky, to by byl aspoň motiv, KONEC SPOILERU jenže tady žádný prostě není. Líbila se mi snad jen hudba, díky které to sem tam mělo nějakou atmosféru, ale jinak to bylo zklamání. Herecké výkony nic moc a natočené je to jak libovolný díl nějaké Novácké kriminálky - až jsem okolo té třetí ráno neustále koukal na epg, jestli to skutečně nejsou Specialisté nebo Kriminálka Anděl... Jinak to taky působí jako nepovedený pokus o další martyisdead a 2:37 - jen s nejvíc klišé pointou, že viníku bylo víc než jeden, no nekecej... Slabé 2* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Specialisté meet Pan profesor. Jinak nemám, co bych dodal. Je to takový trochu z prstu vycucaný příběh o kyberšikaně, hodně amatérsky zahraný a zbytečně dlouhý jak jednání v parlamentu. Postavy jsou skutečně jen nahozené, celé téma taky, takže to ani nezanechá nějaký hlubší dojem. ()

Reklama

Reklama