Reklama

Reklama

Cube

  • Japonsko CUBE ichido haittara, saigo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šest mužů a žen různého věku se ocitá v zamčené a uzavřené tajemné místnosti ve tvaru kostky. Nemají žádné představy, kde jsou, a rozhodnou se utéct. Musí vzájemně spolupracovat a dešifrovat kód potřebný k opuštění kostky. (JasonCZ)

Recenze (19)

Zíza 

všechny recenze uživatele

1. tyhle filmy mě moc neděsí, 2. tenhle bohužel ani neměl tu správnou mrazivou atmosféru - minimálně pro mě se ji nepodařilo vybudovat. 3. přišlo mi to takové nudné, vlastně mě to nebavilo – ale původní Kostku nijak zvlášť nežeru. 4. Koukala jsem vlastně jen kvůli hercům (ne že by tu měli co hrát), protože mám většinu z nich moc ráda, hlavně Sudu. 50 %. Titulky. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Cube sérii mám dost rád a po 18 ti letech příchází Japonský remake a je to totální bída. Postavy naprosto otřesný, pasti obyčejné, vzpomínkové pasáže úplně zbytečný a to hlavní, GORE žádné ! Když teda pominu tu úvodní scénu, která byla asi nejlepší z celého filmu, jinak samé tlachání, nemělo to ani žádnou atmosféru, prostě zklamání jako prase. Doufám, že se v Kanadě pořádně naserou po zhlédnutí tohodle paskvilu a natočí svoji novou verzi. Prosím ! (101. hodnocení, 13. komentář) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek kultovní Kostky (té první, další dvě už pro mě kultovní nejsou), jsem se na tenhle japonský remake rád mrknul a úplně zbytečným ho neshledávám, minimálně pro Japonce. A dlouho mi přišel docela fajn, i když nevýrazné postavy mě nijak zvlášť nezaujaly. Ale od absurdní scény, ve které se najednou na stěnu záhadně promítne vzpomínka na sebevraždu bratra jednoho z účastníků, to jde s filmem z kopce. Až do podivně nedomrlého konce. Vytýkat filmu s tak absurdní zápletkou jako je Cube absurditu nějaké scény je sice absurdní, ale je to prostě tak, absurdita na druhou. A melodramatická, což je ještě horší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Absolútne zbytočný remake jednotky, ktorý len trochu obmenil charaktery postáv a jednotlivé pasce. Postavy sú ale komplet na zabitie. Jeden otravný dement za druhým a všetkým som prial smrť. Japonci prekvapili tým, že sa prakticky vyhýbajú gore, takže ani v tomto smere si úchylný divák neužije. Nejaké napätie sa tu nenájde ani pod mikroskopom. Dejovo to z 90% kopíruje jednotku. Akurát koniec pripraví jedno trápne prekvapenie, ktoré ale nemá žiadny väčší význam a kto je zodpovedný za celú tú chorú hru sa zase nedozvieme. Robiť remake po toľkých rokoch, keď ten koncept bol už toľkokrát použitý a zároveň rozvinutý je nezmyselné. Jedine, že sa už ani Japoncom nechce čítať titulky, tak si museli natočiť svoju verziu. 3/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa vážne nevydarilo. Je to lacná napodobenina kocky a najhoršie je na tom, že ničím iným ani nechce byť. A to preto, že všetko alebo skoro všetko tu už bolo práve v Kanadskej kocke. Len v originále boli lepšie charaktery postav, pasce i celkový vizual, tu nič sa k tomu ani nepribližuje. Vôbec nechapem načo bolo toto dobré, celkom zbytočné pokračovanie, ináč slušne vynaliezavej série. Slabé 2*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem chtěl dát smířlivé dvě hvězdy, ale poslední půl hodina to podělala ještě víc, než to bylo podělané doposud. Asi takhle - ono to není vyloženě špatné, záběry kamery jsou třeba solidní a jako japonská verze pro Japonce, kteří vůbec neznají nebo z nějakého důvodu nechtějí vidět originál, to ujde. Ale ve srovnání s originálem, jehož jsem fakt obrovský fanoušek, je to prostě hrozně špatné. V čem Kostka vyniká a výrazně se odlišuje od ostatních filmů svého druhu, na to japonská verze vyloženě kašle. Scénář je mizerný a hloupý, postavy jsou všechny do jednoho dementní, nesympatické, silně nepromyšlené a když už se je to snaží nějak víc představit, zvolí si to tu nejkýcovitější možnou cestu a navíc i ty pasti jsou celkem nezajímavé. Nejhorší na tom ale je tempo scén, které je tak neskutečně zoufale pomalé a nudné, že jsem to snad u žádného jiného filmů v životě neviděl. A když už se to ke konci vydalo svojí vlastní cestou, čekal jsem, že se režisér na rozdíl od originálu aspoň pokusí vysvětlit, kdo za tou kostkou stojí a proč, ale ne, nechal to úplně stejně otevřené a zvraty v závěru nechal skoro všechny stejné, jen jeden má vlastní a je to zrovna ten jediný pitomý - ačkoli, v tomhle podání a s nefunkčním scénářem z těch zvratů nefunguje ani jeden. Tohle se fakt nepovedlo. Lepší 1* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Japonci si po 24 letech vzpomněli a Kostku a natočili další verzi. Tak, že 5 chlápků a jedna ženská jsou uvězněni v kostce a snaží se z tam dostat a to se táhne skoro 2 hodiny. Herci jsou příšerní a psychologie dostává na prdel  třeba ta ženská skoro celý film nic nepředvede jen na konci si vzpomene, že v jakési místnosti  bylo číslo 999 a nakonec i přežije. Pak je zde jakýsi dědek co se přizná, že vraždil lidi v jednu chvíli chce umřít, aby se potrestal , aby o pár minut později valil  kecy o tom, že chce přežít jelikož má rodinu pak ho někdo zabije a je to prezentované tak, že mě ho má být líto, ale proč by mělo, když se chová jak kretén a zabíjel lidi  ? Jakési děcko pro změnu se jenom tak náhodně z ničeho nic rozhodne, že se zkusí zabít nemá žádný důvod jen si řekne hele teď se zkusím zabít. Dalšího mlátil i s bratrem otec a ten bratr se zabil, ale k čemu je to tady dobré? Do toho jsou zde kecy jak jsou dospělí zlí,  ale kromě jednoho co má s nima špatné zkušenosti a asi i toho kluka jich nikdo jiný nemá  naopak ten dědek nadává na mladé , ale proč nevíme radši vůbec. Edit na konci zjistíme , že většina z nich tam pracovala a ten dědek to dokonce postavil tak jak to, že se z tama kurnik šopa nedostal?  20 procent za úvod ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dávam síce dve hviezdy, ale popravde je to ešte slabšie ako HyperCube. HyperCube bol síce nezmyselný a neustál na nohách svoje prílišné sci-fi pojatie a odtrhnutie od kvalitnej jednotky, ale aspoň to CGI bolo na vtedajšiu úroveň a aj na súčasnú na úrovni. Toto recykluje nie všetko, ale veľa vecí z jednotky, pridáva svoje "nezmyselné" myšlienky ako projekciu na stenu, ktorá je totálne WTF, keďže sme sa nič nedozvedeli a malo by to význam v prípade prípadného pokračovania na úrovni Cube Zero, ktoré by nám čo to osvetlilo a najhoršie na všetko je výber hercov/nehercov a absencia gore, čo je dnes už neodpustiteľné a to nemyslím na samoúčelné gore scény, ale také, ktoré by do filmu jednoducho pasovali. Jedna hviezda za ďalší prírastok do "univerza?" a druhá hviezda za slušnú prvú pascu. ()

Wancohoff odpad!

všechny recenze uživatele

Herecke vykony nehercov 0,00 !!! Pasce, zabavnost, audiovizual 0,01 (cgi horsie ako v povodnom filme) ... absolutne zbytocny remake ktory nie len ze nic nepriniesol, ale ani zdaleka sa nepriblizil originalu. Ba co viac, ani len dvom slabsim pokracovania originalu. To som teda od japoncov necakal taku sracku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nechápu smysl udělat skoro totožný japonský remake, který je přitom téměř ve všem horší než originál. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější kostka, kterou navíc ještě sráží pár flashbacků a kecání. V pastích není žádný nápad a vynalézavost, takže za zmínku by stála jen ta první. Je to prakticky bez efektů a bez gore, takže pro mne propadák tak s bídou za deset procent. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Cakal som, ze tunajsi uzivatelia japonsky remake nezabudnutelnej Kostky zvozia pod ciernu zem. Napokon, i ja som k nemu pristupoval opatrne, no zaroven zvedavo. Odmenou mi bola pomerne slusna klaustrofobicka jazda, pri ktorej mi postupne zacalo byt jasne, ze Japonci na to idu, ako obvykle, inak. Viac menej. V prvom rade je citit ovela silnejsi doraz na psychologicku i emocionalnu stranku postav. Vyrazny je i vyslovene japonsky pohlad na svet (mladi verzus stari alebo vyznam zivota). To vsetko nie je na skodu, prave naopak. Remake vdaka tomu ziskava novy naboj. Vyzdvihnut treba predovsetkym herecke zdatnosti, skvelo zvoleny hudobny podmaz ci snahu o urcitu inovaciu pasci. Na zaver filmu som bol mimoriadne zvedavy a konstatujem, ze sa vydaril. Hoci remake rozhodne neprekonava povodnu predlohu (a myslim, ze to ani nebol zamer autorov), svoje miesto v kinematografii si najde. 65%. ()

PuppetMistr 

všechny recenze uživatele

Za mně hodně povedené. Mělo to docela dobrou atmosféru. Sice ten remake trochu změnili ale jinak fajn. Pasti docela povedené. Nemám co vytknout. Mně se to líbilo. Dávám plné hodnocení. ()

VladoCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle příšerný remake jsem dlouho neviděl. Přeafektovaní neherci, nelogické chování, naprosto nepřirozené, nezáživné smrti. Asi je úplně zbytečné se rozepisovat dále...a ten jakože převratný konec ...když jsem u toho usnul poprvé, měl jsem poslechnout intuici a nevracet se k naději, že druhá půlka bude lepší ...bylo to zcela naopak. ()

caerol 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat, na originál Kostku tohle prostě nemá. Herecké výkony jsou zde příšerné, táhne se to dlouhé dvě hodiny a vlastně kopíruje pasti z předchozích dílů. Konec jsem nějak nepobrala, takže taky velké sklamání. Jako dalo se na to koukat, ale znovu bych to rozhodně vidět nechtěla. Prostě snažit se napodobit něco, co před lety fungovalo je velice těžké. Nejlepší scéna byla asi ta úvodní, kdyby byl v tomto duchu celý film, tak by mě to asi nadchlo víc. ()

Reklama

Reklama