Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Typický a dnes již legendární zástupce žánru mahou shoujo anime. Hlavní hrdinka - trochu nešikovná, trošku hloupá středoškolačka Tsukino Usagi jednoho dne zachrání život černé kočičce a ta jí na oplátku oznámí, že Usagi je reinkarnací jedné ze strážkyň Solárního systému - Sailor Moon. A protože zlo chce zničit zemi a protože černá kočka má přesvědčivé donucovací metody, musí se Usagi proměňovat do své hrdinské superpodoby, aby chránila svět proti zlé královně Beryl a jejím temným poskokům. (Beldaran)

(více)

Recenze (20)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem jako malý s vykulenýma očima pravidelně sledoval na ORF1. Pro našince jedna z prvních možností na setkání s japonským Manga stylem a pro mladého kluka úžasná pokoukaná na nohaté asiatky v sexy šatičkách. Za *****. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

No tento seriál jsem těžce papal, když chodil na ORF1. Opět jako u Transformers jsem nic nerozuměl ale seriál mě i tak dostal. První mé setkání s anime v útlém věku, dlouhé nožky a kraťounké šatičky oochhh:) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Celkem jsem na to i koukal, ale spíš proto, že nebylo před lety o prázdninách v tu chvíli nic lepšího na práci... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Presvedčili ma, nech sa pridám do skupinového cosplaya Sailor Moon. Tak som si to pustila, prvý diel som skoro nedopozerala, lebo ma šlo poraziť z Usagi, ktorá mi v prvých epizódach neskutočne liezla na nervy (vidieť to ako deco, tak som pravdepodobne spokojná so všetkým). Pozerala som ale ďalej, obľúbila som si tie slečny v proklatě krátkych sukniach a najmä môjho vyvoleného Tuxedo Kamen-a. Takže som nakoniec cosplayovala chlapa. No, nemôžem za to, že má najlepšie oblečko. Kvalita je kolísavá, niektoré série a "zápletky" ma bavili viac a iné menej. Ale na záver mi bolo ľúto, že to už skončí, lebo takéto sladkosti mám rada. 26.1.2014-12.3. (prvá séria) / 12.3.-24.3. (druhá séria, R) / 24.3. – 20.4. (tretia séria, S) / 24.4. – 28.8. (štvrtá séria, Super S) / 29.8.2014 – 11.1.2015 (piata séria, Sailor Stars) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka. A taky jediný anime seriál (Ghost in the Shell 1+2 nepočítám. To jsou filmy) který mám pořád i po 20letech, hodně rád. Dobrodruzi z vesmíru nejsou špatní, ale na tohle nemají. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární anime žánru „mahou shojo“ (magical girl) podle mangy Naoko Takeuchi. Schéma je jednoduché – hrdinky se transformují do válečnic s nadpřirozenými schopnostmi a bojují proti zlu. Každý díl série krom pár prvních a posledních dílů má vlastně stejnou strukturu – objeví se nový démon, zabije se démon. Pomineme li však magický prvek, jedná se celkem o obyčejně neobyčejné slice of life anime. Jednoduchost, hravost, komediální prvky, romantika a nadpřirozeno ovšem tvoří geniální zábavu (určenou nejspíš víc holkám). Pro mě velký kus dětství a dodnes srdcovka. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Meh. Miestami vtipné, miestami hrozná nuda. Ale keďže je to jeden zo seriálov, ktorý ma naučil po nemecky + za nostalgiu, pekné baby a tie nekonečné transformácie nemôžem dať menej ako 3*. Už vtedy mi však hlavné postavy pripadali buď otravné alebo nudné. Obľúbil som si ale tú mačku. Veď viete, tú s mesiačikom na čele... Tá bola v pohode! Nemecké intro s tou chytľavou pesničkou mi ostane bezpochyby zafixované v gebuli ešte niekoľko rokov. Samozrejme nemôžem nespomenúť tiež animáciu a celkové spracovanie, ktorá bolo v tej dobe jednoducho neopísateľné a ako nič čo som predtým videl, a preto úplne chápem vyššie hodnotenia spoluužívateľov, ktorý Sailor Moon sledovali na ORF zároveň so mnou. Musím sa však spýtať prečo som to už asi tak 10 rokov nikde nevidel? Je podľa mňa škoda, že tento celkovo populárny seriál úplne vytratil. z nostalgie by som si zkukol aspoň zotri diely... "In Namen des Mondes... :)" ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Plné hodnotenie, nemôžem inak :) To boli časy.. rýchlo utekať domov zo školy a pekne nahrávať každú epizódu na kazety. Tento seriál ma v tej dobe nenormánle dostal a spustil moju lásku k japonskej produkcii. Dnes by som si ho nepúšťala, keby som na ňom "nevyrastala". Má pre mňa neskutočnú nostaglickú hodnotu.Do dnes oplakávam, že manga už nie je v obehu :( ()

CrazmydRed 

všechny recenze uživatele

Hodnotím podľa tých časov, kedy na tomto seriály závisela moja dobrá nálada :D S odstupom času sa mi ale už nevidí taký úžasný... ()

huhulalka 

všechny recenze uživatele

Líbilo, nejlepší sekvence byly samozřejmě proměny, hlavně když se v sérii objevila ta malá, postupný vývoj postav byl také příjemný a ač je to celé takové přesladké, prostě to k tomu patří. ()

Eridan 

všechny recenze uživatele

Vetsina dilu si je az moc podobna, ale tento serial ma dve veci na ktere nikdy nezapomenu 1) Hudba! Genialni jednoducha japonska [nesrozumitelna]. Muzu poslouchat cely den jednu pisnicku a neomrzi se mi 2) Uplne posledni dil. Kazdy kdo videl aspon par predchozich dilu po tom poslednim utira slzy. Ma obrovskou silu ()

gejzuško 

všechny recenze uživatele

Detsky nostalgická, no teraz v dospelosti stále dokonale hlboká a farebná úchyláckosť pre tých čo veria v lásku, priateľstvo a samozrejme v boj dobra a zla, ktorý môže mať často filozofické podtexty, hoci i primitívnejšieho a jednoduchšieho charakteru. ()

penegal 

všechny recenze uživatele

Věřte tomu nebo ne, ale jako malý sem tento seriál sledoval a doslova hltal! Vím, že je to spíš záležitost pro slečny, ale já jako fanda anime a dobra vítězícího nad zlem sem utíkal i z tábora a za záminkou, že jdu krmit želvičku, jsem 20 minut deně byl Tuxedo-mask :-D ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Dívčí verze Strážců vesmíru (koneckonců sama autorka přiznala inspiraci Super Sentai - japonskou předlohou PR). Samozřejmě už jen proto, že je to hlavně pro holky, nelze čekat přehlídku kopanců a zásahů od siloluku, a o to víc je tam omáčky - někdy humorné, někdy na můj vkus až moc romantické. Sám se divím, že ve své době po seriálu nesáhl ani Mathé, ani Železný, ani začínající Premiéra/Prima a dokonce ani Supermax, ale myslím, že i pro nás je toto dílko trochu horký brambor. Je tam trochu víc erotiky, než je na seriál pro děti zdrávo (žádný Základní instinkt, ale do Kačeřích příběhů by to rozhodně neprošlo), 14-leté holky randí s borci minimálně vysokoškolského věku, v pár případech zde máme dokonce i homosexuální vztahy, což v seriálech pro děti opravdu nemá co dělat, a v neposlední řadě závěr 1. série - krásná pozvánka pro dětičky k psychologovi. Nemluvě o tom, že ve své době snad nikde mimo Japonsko nebyl seriál až takový velehit, plně ho proslavila až Anime-mánie, kterou rozjeli Pokémoni. A samozřejmě po první sérii to s kvalitou šlo postupně dolů (s částečnou výjimkou třetí - ovšem spíš kvůli postavám, než příběhu) - místní obdoba Scrappy-Doo a kolem ní se točící zápletka, výplňové díly posouvající se od "Sentai" někam mezi Beverly Hills 90210 a sitcomy, předposlední série už téměř rezignovala na napětí a akci, a z té poslední se ve snaze opět přitvrdit stal pořádný guláš (ne tak šílený jako v komiksové předloze, ale i tak). Bez diskuze jde ale o jeden z opravdu lepších japonských kresleňáků, který rozhodně stojí za podívání. P.S: Všiml jsem si, že seriál je tu uveden dvakrát. Chtělo by to obě témata spojit do jednoho, koneckonců různé jazykové verze z toho nedělají úplně jiné dílo. ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Jeden ze stovek japonských seriálů, dělaných podle jedné šablony (transformující se školačky, viz. např. Wedding Peach), nic víc, nic míň. Taktéž znám jen německou verzi z RTL. ()

Reklama

Reklama