Reklama

Reklama

Kletba kočičích lidí

  • USA The Curse of the Cat People (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve volném pokračování klasického hororu KOČIČÍ LIDÉ pokračují osudy několika postav, stižených podivnou kletbou. Šestiletá Amy Reed je dcerou Olivera Reeda a jeho druhé ženy Alice. Amy má velkou představivost a někdy není schopná rozlišit fantazii od skutečnosti. Protože nemá žádné opravdové přátele, vytvoří si kamarádku ve svých představách. Otce to patřičně vyděsí, neboť dívčinou přítelkyní je jeho předčasně zemřelá první manželka Irena, která se za svého života měnila v dravou kočkovitou šelmu... (HareS)

(více)

Recenze (27)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno, všechno, na co šáhl Val Lewton, nebylo vždycky pozoruhodné. Tohle je jenom parazit na skvělém prequelu. Hrdě to nosí v titulu jméno Kočičích lidí, ale o ně tam vůbec nejde, ani se tam nezmiňují, v titulu jsou pouze proto, aby se film lépe prodal. Návaznost to má jenom v hlavních postavách, ale děj jakoby vůbec nereflektoval předchozí dění, i prostředí je úplně jiné. Sice se to občas hezky dívá (působivé vyprávění staré dámy, krásné kamerové záběry zasněžené krajiny, vzniklé v ateliéru), ale jinak to, na rozdíl od prequelu, postrádá atmosféru a kamerové hrátky se světlem a stíny. Plus ta malá holčina - hraje tak strojeně a nepřirozeně, že to úplně ruinuje filmový zážitek. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale jinak nepochopitelný sequel, který vyloženě parazituje na skvělém originálu. Ač se tam tři hlavní hrdinové jedničky objeví, jde o úplně jiný příběh (dítě a jeho neviditelný přítel), nemající s Cat People vlastně nic společného (žádná proměna ve vraždící kočku se nekoná). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Kletba kočičích lidí" je pokračovaním úspešného snímku "Kočičí lidé", ktorý bol natočený v roku 1942. Tento pôvodný film som žiaľ ešte nemal možnosť vidieť, takže predchádzajúce osudy postáv mi neboli známe. Napriek tomu ma to celkom zaujalo. Ani nie tak príbehom, ten je na dnešnú dobu hodne naivný a pre súčastného, mladého horrorového diváka málo desivý. Potešil ma najmä starosvetský spôsob akým je tento soft horror natočený. Archaické štúdiové kulisy, umelý sneh, stará herecká škola, nahlúple dialógy a krásna Simone Simonová v úlohe ducha zosnulej Ireny. *** ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela zklamání, které nemá s výborným prvním dílem, teda kromě hlavních postav, vůbec nic společného a hlavně se ani nejedná o horor, ale spíše pohádku o malé holčičce a její neviditelné přítelkyni... Na to, že má film necelých 70 minut, jsem se až moc nudil a to je hodně smutný příběh... Naprosto zbytečný sequel... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pokračování hororu a dostal pohádku pro malé děti, kde se tak dlouho skoro nic neděje, že se to film snaží všechno dohnat během posledních pěti minut. Což stejně nevyšlo. Naprosto zbytečné pokračování bez nápadu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tak tedy za tři hvězdy - ale fakt o fous. A to proto, že se mi ten dětskej vánoční film s postavami, co se shodou okolností objevily v Kočičích lidech, docela líbil. Ano, s hororem to nemá absolutně nic společného, s Kočičími lidmi taky ani náhodou ne. Naštěstí je to hezkej vánoční film ve starým studiovým střihu, což já (nebo alespoň ta moje neúchylná a lidská část) mám i celkem rád. Ale teda doporučuju si zacpat uši. Zvlášť pokud jako já uvidíte dabovanou verzi. Nejen že dialogy jsou slaboučké a pitomé, ale poslouchat echt výrazný hlasy jinak slušných dabérů, co se k postavám vůbec nehodí, mi činilo hodně velkej problém. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tenhle film s původním se rozhodně nedá. Oba filmy jsou naprosto odlišné a ani autor se o to nějak nepokoušel. Samozřejmě, že šlo i o marketingový tah, jak si získat diváky především pak obsazením stejných herců, ale Kletba kočičích lidí se už od začátku vydala zcela jiným směrem než jeho předchůdce, takže mu to nemůžeme mít za zlé. Svým způsobem jde o jakýsi pokusit natočit něco jako romantickou duchařinu, ale moc hororových či strašidelných prvků zde k vidění rozhodně není. Musím však tvůrce pochválit za pěkné zpracování prostředí, docela pěkné stylové prostředí domu i hudební doprovod. Bohužel v konečné fázi nejde o nic víc než průměrný film, který se bezesporu nemůže líbit každému. Může za to i přemíra nudných pasáží, kterých je tu opravdu hojný počet. 5/10 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych dal 3*, protože jsem celý film sledoval se zájmem, malá holčička byla vynikajicí a stopáž střízlivá, jenomže děj je tu hodně slaboučkej a vlastně se to skoro vůbec "nerozjede". Ta dětská fantazie, Amyin svět - dobrý, ale celá zápletka jakožto pokračování Cat People mě trocha zklamala. Takže jen, byť silný, 2* - 5/10. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ani "jednička" mě nijak zvlášť neuchvátila, takže toto pseudopokračování už tuplem ne. Je zde pár scén, které občas trochu navozí mrazení, ale jinak se jedná o polovánoční pohádku pro malé děti s hodně nudným příběhem. Film, který by dávno skončil v propadlišti dějin, nebýt toho, že se tváří jako pokračování Kočičích lidí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bolo v rámci rozpočtu, alebo len prázdnym štúdiovým plánom, alebo čo sa týka komerčným využitím námetu, ale ono to proste akosi nefunguje. Nieje to ani horor ( vonkoncom nie ), fantasy skôr na pol udice. Ide o rodinnú drámu, ktorú si vysnili samotní tvorcovia, aby niečo vybúchali z námetu, ktorého pôvod je tu celkom stratený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V pokračování hororové klasiky „Kočičí lidé“ se nepodařilo vytvořit podobně skvělou atmosféru jako v původním filmu. Snímek „Kletba kočičích lidí“ je tak odsouzen do kategorie pokračování, jež neměly moc valný smysl, protože se chtěly prostě jen svézt na úspěchu prvního filmu. Samy ale propadají a ani se nepřibližují kvalitě prvního filmu. Což je škoda, protože „Kočičí lidé“ měli dobrou atmosféru. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

No tak tohle jsem nečekal. Obyčejná pohádka, která byla sice docela dobře natočená, ale po Kočičích lidech je to velká nuda. Ještě že to nebylo moc dlouhé. ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Skor nuda nez horor, ktory behom casu navyse pravom zapadol pracom a dnes si nan prakticky nikto nespomenie - napokon po pozreti filmu tvrdim, ze tomuto filmu je dobre niekde na poslednych prieckacjh police niekde v zapadnutom, zaprasenom rohu. Privela romanticke atmosfery, strasidelnej skoro vobec niet, dialogy nic moc. Kulisy sa aspon podarili : 51 % ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Takřka nic společného s prvním filmem, a ve všech ohledech horší. Jen průměrný scénář a ani Wiseova režie tentokrát nijak oslnivá. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych asi mezi horory nezařadila, je na dnešní poměry málo děsivý. Spíš bych ho charakterizovala jako fantasy, duchařskou pohádku nebo vánoční rodinný film. Příběh je jednoduchý, starosvětsky naivní, výprava zajímavá, ale studiová. Obsazení je stejné jako ve filmu Kočičí lidé. Vyzdvihnout lze skvělý herecký výkon hlavní dětské hrdinky a krátkou stopáž. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Mňau-prsk. Další z mnoha parazitů, kteří lační a žízní po krvi vyšších živočišných druhů a úspěšných předchůdců. Manžel-mamlas zůstal a přibylo ošklivé dítě, které vidí duchy. Ti ale naštěstí (většinou) vypadají jako naštěstí stále krásná Simone Simon. ()

dendan 

všechny recenze uživatele

S pôvodným filmom to skutočne nemá okrem postáv veľa spoločného. Je to pekne zrežírované ale nieje to žiadny horor, skôr rodinná fantasy o dievčatku bez kamarátov. Nebyť Irininho ducha nemá to s mačacím prekliatím nič spoločné a mohol by to byť aj samostatný film a nie pokračovanie hoc aj volné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jedno velký WTF. Přeživší dvojice z prvního dílu jsou manželé a jejich dcera vidí Irena (alias Cat Woman) z prvního dílu jako ducha, který ji pomáhá. To vše v jednom z nejpřeplánějších, nejkýčovitějších dětských filmů, jaký jsem kdy v životě viděl. Nechápu žánrovou změnu, nechápu smysl staré ženy a její dcery, nechápu finále. I na rok 1944 a na dětský film je to slabý, v tom roce jsme natočili stokrát lepší dětský film Kluci na řece. ()

Reklama

Reklama