Reklama

Reklama

Caïd

(seriál)
  • USA Dealer
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva filmaři proniknou na území ovládané gangy, kde chtějí natočit klip pro jednoho rappera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Easykill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost! 3 dny natáčení hudebního videoklipu v nechvalně proslulé čtvrti v Marseille. Až na absenci jakékoliv krve(což by nebylo vůbec na škodu, kdyby nějaká byla) a za mě zbytečné rozdělování na 10 částí po 10ti minutách se caïd celkem povedl. FF přidává na realističnosti a postavy i ghetto působí dost autenticky. Solidní jednohubka.. ()

Lendak 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia urobili dobre že seriál je na štýl found footage, niektoré scény sú vďaka tomu zaujimavé a aj napínavé (finále, prestrelka z prvej osoby). To že každá epizóda má okolo 10 minút je také celkom nezvyčajné, a zbytočné, reálne. Predstavte si, že pozeráte nejaký celovečerák, a každých 10 minút vám skočia titulky. Také celkom meh. Seriál tiež zráža to, že tam chýba nejaká atmosféra a napätie, a aj keď tam aj pár krát bolo, tak stále to je málo na seriál s takouto zápletkou. Ale aspoň to zachraňujú celkom slušní herci. VERDIKT: 8/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně blbý to není a díky formátu +/- desetiminutových epizod se divák prakticky nestihne ani rozkoukat,natož aby se nudil,ale Francouzi (a dokonce i konkrétně sám Basterga) umí lépe.Když už bych měl sáhnout po podobné jakože realityTV,sáhnu po End Of Watch.Ta stejný formát utáhla v rámci celovečeráku bez problémů.I když on i Dealer je vlastně celovečerák,jen vám do něj Netflix nacpe každých deset minut závěrečné titulky...60% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nelíbila se mě kamera ani příběh, nemohl jsem se řádně zakoukat. A rozkouskování do krátkých epizod mě také nebere. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z najväčšej žumpy francúzskeho geta prichádza Caïd, režijný a scenáristický debut herca Angeho Bastergu, ktorý sa v skutku nesral a zobral "štáb" tam, kde sa ostatné produkcie natáčať nevyberú, hoci toto miesto vo svojich počinoch frekventovane imitujú – na notoricky známe la Castellane v 15. obvode prístavného Marseille. Vo formáte found footage sa režisér a kameraman hudobných videoklipov ocitajú v centre diania, rozumej drogovej aktivity, prestreliek gangov, razií policajných jednotiek a túžbe raz a navždy opustiť sídlisko. Kamera aj celkové snímanie z prvej osoby zvládnuté obstojne, rovnako tak aj rozprávanie príbehu pretkané menšími a sporadickými existenčnými presahmi a úvahou o tom, či predmetný život stojí za žitie. Drsné, ale vierohodné, s niekoľkými blyšťavými momentmi. Škoda len toho, za mňa zbytočného, epizódovania. Scenár mal schopnosť aj intenzitu ísť 105 minút v kuse bez potreby deliť ho na 10x10 minút. Ale inak Caïd cením veľmi... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo na autentických lokáciách notoricky známeho sídliska la Castellane v prístavnom meste Marseille. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama