Reklama

Reklama

Místo určení: Gobi

  • USA Destination Gobi (více)

Obsahy(1)

Skupina meteorologů amerického námořnictva provádí během 2. světové války měření v poušti Gobi. Netuší, že budou brzy usilovat o pomoc mongolských nomádů, aby znovu získali své lodě, které mezitím musí čelit útoku japonského letectva (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá epizodka druhé světové války. Film se však nesnaží tvářit přehnaně vážně a zcela přesně zapadá do "válečného" stylu padesátých let, kdy šlo především o to, aby se divak bavil - s přihlédnutím k nějaké té oslavě "našich" šikovných hochů, kteří se ani za války neztratili. Richard Widmark v tradiční formě a ani jeho spoluhráči se tu neztrácejí. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Příjemný dobrodružně - válečný film. Patrně mělo úsměvy vzbuzovat hlavně téma filmu - život meteorologické jednotky US Navy v mongolské poušti Gobi, místo toho však zůstal docela solidní válečný příběh o společném putování vojáků a kočovného mongolského kmene z písku Gobi až k moři. Trailer: http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3471246361/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +výprava, komparz, více slovních přestřelek než vystřelených nábojů, vtipné hlášky -přeci jen možná málo akční/// Příjemně odlehčené válečné drama odehrávající se trochu víc v odlehlé oblasti než jsme zvyklí. Ale je to příjemná změna oproti těm filmům odehrávájící se třebas v evropě. Jo a taky jsem ještě neviděl mongola ve válečném filmu z druhé světové. Na jedno zhlédnutí zábavné./// Celkem 68%/// ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Tento film nabízí úplně jiný pohled na 2. světovou válku, než na jaký jsme z válečných filmů zvyklí. Všechno to je Normandie, Berlín, Stalingrad, ale kdo ví, že válka probíhala i v jednom z nejodlehleších míst na světě - na poušti Gobi? Snímek na mě tím pádem z části působil jako vzdělávací, aby ukázal, jak moc rozsáhlým konfliktem 2. sv. válka byla. Nezapojovali se do ní jen tankisti Velké Británie, či američtí námořníci, ale také obyčejní mongolští kočovníci. Co se týče samotného zpracování filmu, tak mě nejvíc zaujala lidskost a přirozenost postav, které si okamžitě získaly mou oblibu. Technické zpracování samozřejmě místy pokulhává (viz střely japonské lodi, které vypadaly spíš jako meče ve Star Wars), ale s přihlédnutím na datum vzniku nijak nevadí. Takže pokud jste unavení ze všech těch zákopových a námořních filmů, tak si pusťte Místo určení: Gobi, zklamáni určitě nebudete. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu vágnejší príbeh o partii vojenských meteorológov, ktorí sa chcú dostať v Japoncami okupovanej Číne k moru. Drží to nad vodou hlavne Widmark a občas akcia, dobrodružný ráz je iba v púštnom zasadení. Najslabší sú na tom Mongoli, ich vodca je premaskovaný beloch, vyšší o hlavu od všetkých Amíkov a samozrejme všerozumiaci, nielen angličtine. Je to ten druh filmov, ktorý veľmi rýchlo vyprchá z hlavy. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Prumerny valecny snimek, ktery je vsak na svou dobu pomerne dobre udelany (efekty, vyprava) a celkem dobre funguje i jeho pribeh, ktery se toci kolem meteorologickeho mereni pocasi uprostred mongolske pouste Gobi. V zasade vsak muzu okamzite vyjmenovat deset jinych a mnohem lepsich valecnych filmu, ale rozhodne jeho shlednutim nic nezkazite. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Průměrný, né špatný, válečný snímek z 50. let. Což přeci jen je trochu málo vzhledem k režisérovi takového formátu jakým je Robert Wise. Richard Widmark víceméně standartní a i ostatní herci jsou slušní. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Neurážející válečná pohodovka. Namísto tradiční hrdinných vojáků, těžké techniky a velkolepých bojů je to spíše dobrodružný film, kde se skupina meteorologů, vedená námořním kapitánem snaží dostat přes poušť Gobi. Nepřátelé tu taky jsou, ale posádka se potýká spíše proradnými obchodníky, plavbou na rozpadlé kocábce a hlavně se skupinou mongolských kočovníků, jejichž důvěru si musí získat. Není to nijak strhující ani velkolepý film, ale jako zábavná jednohuba v pohodě. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dobrodružný příběh z magické, nehostinné a v jistém smyslu i nádherné poušti Gobi. Příběh samozřejmě realitě moc neodpovídá a akce zde také moc není, ale dialogy a nechápavé chování Mongolců mě velmi zaujali. Jediná věc keterá mě doslova uhodila do očí byl zbrojní arzenál japonských vojsk - vždyť ty zbraně vypadali jako Thompson a M1 místo Arisaki a samopalu vzor 100, ale třeba se pletu. ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Já to teda neviděl úplně od začátku, ale dosti se mi tento film líbil. Nebylo tam moc bojů, ani přeplácané nějakým vlastenectvím. Dobrá změna-evropa už mě začíná nudit. ()

Reklama

Reklama