Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos galakoncertu toho nejlepšího z ostravské muzikálové produkce... Slavnostní koncert je připomínkou posledních 10 let ostravského muzikálu. V roce 2010 se z původně operetního souboru Národního divadla moravskoslezského stal soubor operety/muzikálu, a právě muzikál v jeho repertoáru nabyl dominantního postavení. Koncert představí průřez významnými tituly, které měla muzikálová scéna na repertoáru za celé desetileté období. V živém přenosu nabídne divákům nezapomenutelné písně z nejznámějších muzikálových inscenací v podání Hany Fialové, Martiny Vlčkové, Michaely Horké, Patricie Janečkové, Tomáše Savky, Lukáše Vlčka, Tomáše Novotného a dalších v divadelní režii Gabriely Petrákové a v atraktivní výpravě scénografa Ondřeje Zichy, s použitím scénických prvků z vybraných inscenací. Zazní například skladby z představení West Side Story, Jesus Christ Superstar, Evita, Edith a Marlene, Fantom Londýna, Rebecca nebo Kočky. Umělci vystoupí za doprovodu orchestru souboru operety/muzikálu Národního divadla moravskoslezského v hudebním nastudování Jakuba Žídka. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Veliká variabilita muzikálů s písněmi známými i těmi méně známými. Vedle vynikajících pěveckých talentů a tanečníků je rozhodně třeba pochválit i kapelu/orchestr, kde vše skvěle ladilo a zejména pak i režiséra zvuku, jelikož se vše krásně poslouchalo s kvalitou prakticky srovnatelnou se studiovou nahrávkou. Díky nestandardně rozloženým scénám (občas i v publiku) pak nebyly rušivé různorodé záběry kamer. Skvělá reklama nejen pro Národní divadlo moravskoslezské, ale i pro Českou televizi, jelikož nám tento projekt přinesla až domů, a v neposlední řadě i muzikálům samotným. V nich si každý něco najde, ať už svého starého oblíbence nebo třeba i nějakého nového, budoucího, jak to někdy v podobných "kompilačních" představeních bývá. Já se řadím do obou skupin. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Perfektní přímý přenos ve všech směrech. Ať hodnotím uměleckou kvalitu jednotlivých vystoupení, orchestr, sbor, senzační nazvučení, kameru, střih, režii, skvělé! Tento počin patří má potenciál zaujmout i širší publikum, které muzikálům příliš neholduje. Navíc OSTRAVA!!! Marie Magdaléna ztvárněná hezkou ženou mě naplnila optimismem. Aplaus! ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Až na pár drobností naprosto precizní projekt, který je výkladní skříní ostravského muzikálu i štábu ČT, který zajišťoval přenos. Pestré, dobře zazpívané, zahrané. Zábavné. Tleskám! ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Nádherně zahrané v orchestru, výborně zazpívané (aspoň národ vidí, že muzikál není jen ten kýčový v Praze.. :) ), ale co oceňuji především je dramaturgie a výběr písní, které skrytě odráží i dobu, ve které koncert proběhl. :) ()

Reklama

Reklama