Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

rigby 

všechny recenze uživatele

Tak trochu černohumorná kriminálka. Některé vtípky mě opravdu pobavily a byly na vysoký počet hvězdiček. Zejména postavy obou kriminalistů a autistické asistentky opravdu vynikaly. Ale to na kvalitní celovečerní film rozhodně nestačí. Bohužel jako celek je to hodně hodně slabé. Nevidím jediný důvod, proč bych se na tento film měl kouknout znovu. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se v průběhu filmu jaké dám hodnocení. Těch 40% by to asi teda dalo ... Z těch českých "komedií" je to ten slabší soudek. Sem/tam se člověk pousmál. Příběh/Pointa zde spíše nesmyslná. Takové suché, bez energie. Příjemné obsazení a asi jeden z mála důvodu proč se to dá nějakým způsobem dokoukat. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Radek Holub a Jana Plodková jako duo detektivů z Hradce vyšetřujících pokus o vraždy Majera manželkou Vlasákovou na desetidenním kurzu mnaželské touhy vedené guru Vojtou Kotkem. Lehce černohumorná komedie od Bajgara, který vzal svůj herecký ansámbl z Osady (2021) a natočil něco, co nějak prosviští a nikdo si na to nevzpomene. Jako komedie slabé, ikdyž dvě tři scény velmi povedené, herecky sympatické a řekl bych námětem ne nezajímavé, ale ne tak jako předchozí film Teroristka (2019), ale výsledek podobný - potenciál tu byl, konečný výsledek slabý, ale když už to stojí za starou bačkoru, tak Bajgar aspoň trochu svlíká ty mladý herečky, minule Svarinská, dneska Jana Kotrbatá v úplně zbytečné scéně v sauně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Radek Bajgar po výborné Teorii tygra a Teroristce přichází s žánrem trochu odlišným. Totiž…opět jde o komedii, ale tentokrát i s přesahem do kriminálky. A znovu se kvůli tomu spojil s Mirkou Zlatníkovou, kterou dobře zná z rozličných projektů. Ostatně třeba Černé vdovy jsou hodně podobným žánrem – komedií, ale s přesahem kriminálním. Film se v první řadě vyznačuje dobrým obsazením, to zaručuje, že nenastane úplná nuda, ačkoli snímek na toto úspěšně aspiruje. Tím, že jsou některé věci dotaženy do extrémů (policistka musí někoho zatknout, Stanislav Majer musí být opravdu u úplně všeho apod.) už komedie přechází v silnou absurditu, kdy divák neví, zda se smát nebo nechápat, co se to na obrazovce vlastně odehrává. Z toho všeho mi nejvíc vychází jako logická role Vojty Kotka, který ji hraje přesvědčivě, ale též střízlivě. Pravda, jsou páry, které dělají vše společně a drží jim to, jsou takové, které mají volnost a taky jim to klape. Na to asi neexistuje univerzální recept. Záleží na povahách jednotlivých párů a na tom, jak si to zařídí k oboustranné spokojenosti. Někdo se rád objímá často, jiný ani moc ne. Kurz manželské touhy tak na mě mnohdy působí jako sociální experiment a sonda do takových manželství, jaká občas nacházíme v rea\lity show Výměna manželek. Leckdy žasneme, kroutíme hlavou, ale nikdy nevíme, zda se smát, či zda to brát vážně. A co je nejzajímavější…ti účastníci to vážně berou… ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Ve filmu nejvíce zaujali exoti. Některé scény byly napsány velmi dobře se snahou o hláškování. Zbytek stopáže tyto silnější epizody sterilně slepuje. Celkově tomu tomu chyběla lehkost a jiskra. Snaha o nadhled byla, ale výsledek je vidno dle celkové hodnocení 50% od 2000 hlasujících. Herecké obsazení dobré (téměř všichni herci mě baví individuálně nejen ve svých rolích, ale jako lidi), námět také. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)

Reklama

Reklama