Reklama

Reklama

Allen vs. Farrow

(seriál)
  • USA Allen v. Farrow
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Allen vs. Farrow, čtyřdílný dokumentární seriál HBO od oceňovaných investigativních filmařů Kirbyho Dicka, Amy Zieringové a Amy Herdyové, odhaluje za desetiletími senzačních titulků intimní příběh jednoho z nejnechvalněji proslulých hollywoodských skandálů všech dob – obvinění Woodyho Allena ze sexuálního zneužívání jeho tehdy sedmileté dcery Dylan, jejíž matkou je Mia Farrowová; následný soudní proces, odhalení Allenova vztahu s dcerou Miy Farrowové Sun-Yi, jakožto i kontroverzní dohru v následujících letech. Životy kdysi slavného filmového páru Farrowové a Allena byly nenávratně zničeny a jejich rodina se rozpadla na základě veřejného odhalení údajného sexuálního zneužívání a bouřlivých sporů, které následovaly. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (3)

Allen vs. Farrow (2021) 

V České republice nejsme schopni docenit skutečnou důležitost tohoto dokumentu. V USA je tato kauza už bezmála třicet let velkým tématem a pravdy by se Američan v té záplavě informací nedohledal. A tady si s tím dal někdo tu práci, že to zbavil balastu. A díky tomu je to znovu přehledný. Je to o tom, jak jeden slavnej pán s výbornou pověstí nedokázal potlačit svůj chtíč. A jak potom lhal a byl zlý, když na něj ukázali prstem. A pak je to i o nás, jak takovým věcem nechceme věřit, protože je měl spáchat někdo, koho máme rádi a chováme k němu úctu. A že bychom to s tou úctou nemuseli přehánět. Je to poučné. Chcete před tím zavírat oči (na ČSFD to má 55 procent)? Já ne. Woody mě hodně zklamal. Vlastně asi vůbec poprvé, ale o to víc.///P.S.: Woodyho filmy nepřijímám bez výhrad, ale jestli se mu něco vážně povedlo, pak je to ten syn, kterýho počal s Miou Farrow. A teď nemyslím jen to, jak hezky se na něj kouká. Ten kluk se nebojí říkat pravdu a to je velká vzácnost. Nebyl to jeho táta, kdo mu kdysi vštípil tuhle schopnost. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Má to šíleně dlouhý úvod, ale třeba to nakonec vyhodnotím jako opodstatněný postup. Co mi tam zatím chybí a čeho se třeba vůbec nedočkám, je Woodyho prostor k obhajobě. Dokázal by ho ale ten vetchý stařík zužitkovat..? Ač fanoušek jeho filmů, nepochybuji o této jeho libůstce. A nemám pro ni pochopení. Inteligentní člověk musí umět podobné puzení překonat. Jinak by za to měl být potrestán. Třeba podobně hanebným dokumentem. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Je smutný na to koukat a nevím, jak to mám posuzovat a hodnotit. Prostě opis nehezkých věcí, kterých se dopouštěl ten milej, chytrej, zdánlivě naprosto neškodnej, roztržitej pán, co má na svědomí ty malý velký filmy, na který jsem vždycky tak rád koukal. A teď vidím, že jsem je nesledoval dost pozorně, že mi unikaly jistý detaily, kvůli kterým se z toho možná jednou stanou trezorovky. Woody je pedofil. Některé jeho filmy jsou výborné. Tato dvě tvrzení se vzájemně nevylučují. Nepřeji si, aby se na jeho tvorbě kvůli jeho úchylce vyřádili nějací bezvýznamní revizionisté, šiřitelé jediné správné cesty životem, to je celý. Jinak s ním zúčtujte, to je za mě v pořádku. ()

Reklama

Reklama