Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočená napínavá kriminálka, v níž se proplétají zájmy korporátního byznysu s podsvětím a státními zakázkami za asistence soupeřících mafií v jednotlivých policejních složkách a justici. Zkrátka ze života. Občas poněkud chladně odtažité a překombinované. Místy až teatrální přehrávání Ondřeje Vetchého mi k němu a k jeho roli ovšem moc nešlo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Fízel cholerický, no spravodlivý: praktický. Zrazu obvinený - né! on v base spravodlivo není! Má milenku, no nazvyš prachov niet. Vo väzbe chvílenku, pomôže advokát i od ženy pár viet.  Pochyby o vernosti vášnivý bozk cez mreže premostí. A už je tu rekonštrukcia - počkajme na hostí. Hľa megadvokát Donutil, slovami k prepusteniu fízla z väzby väzniteľov donútil. Klasický cz krimi tv priemer a asi nie je náhoda, že to nakrútil majster slušného štandardu Svoboda. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Jiří Svoboda ve svých skoro osmdesáti letech točí technicky bravurně, o tom žádná, jen mi připadá, že poslední dobou zas hodně podobně - snad opustí ty svoje "sametové thrillery" a trochu se žánrově rozkročí. Už teď je to nuda. Zbytek záporů vyjmenovali ostatní - mnoho dějových linek, kožení Töpfer a Donutil, naopak Vetchý dost často přehrával, což se u něj vidí jen zřídka. Chtělo by to v těch napínavých filmech něco víc nadčasového - že by Sedláčkovo Promlčeno? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První díl je film noirem po česku, druhý pak scenáristickou bezmocí a filmařskou neochotou pořádně se v tom rozběhnout. Zklamání, protože po prvním dílu to vypadalo na super akci. Andrea Pomeje hrála kurvu? :) A zdálo se mi to, nebo si někdo hrál s postsynchronama? Krausová nemluví svým hlasem, ta mladá IT expertka je taky mimo synchron a ještě někdo se tam netrefoval do pusy. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Někde v polovině mezi dvěma extrémy (odpad - *****). Jiří Svoboda umí točit divácky atraktivní filmy a i zde je náplní napínavé pátrání osamělého hrdiny hledajícího pravdu, jenž by ho osvobodila. Atraktivní herecké obsazení, několik napínavých a dramatických scén a překvapení na závěr. To že se u Svobody některé režijní postupy opakují nemusí být nutně na závadu - vždy uměl podat svůj příběh. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní scéna ze schůzky s informátorkou byla natočena v bývalém dole, nyní hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Přestřelka se odehrála přímo v jedné z těžních budov. (rakovnik)
  • V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii. (mikulin)
  • Jana Krausová (Emilie Gerstner) byla při postsynchronech předabována Zuzanou Skalickou, což u diváků vyvolalo velké diskuze. Nikdo z tvůrců však neobjasnil, proč se tak stalo. (funhouse)

Reklama

Reklama